Vakantie Mauritius

De prachtige stranden met palmbomen en de azuurblauwe zee maken een vakantie op Mauritius bijzonder. De stranden aan de zuidwestkust zijn onze favoriet. Het wordt gekenmerkt door de berg Le Morne met aan de voet van het rotsblok hagelwit strand wat overloopt in de helderblauwe zee.

Miranda Schoone
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Mauritius met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Suikervelden op Mauritius

Onze bestemmingen voor een reis naar Mauritius

Dit prachtige eiland Mauritius is omgeven door een koraalrif, waardoor het water over het algemeen rustig is; de oceaan is het meest ruig in het zuiden en zuidoosten. In juli en augustus kan het door de wind wat minder aangenaam zijn aan de oostkust, diezelfde wind is juist verkoelend in de zomermaanden (onze winter). Waar u ook verblijft, de stranden bestaan uit poederwit fijn zand en de zee is azuurblauw van kleur. Wist u dat het ruige binnenland in het zuiden van Mauritius veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber en actieve reiziger? Dit maakt het een zeer gevarieerd eiland. Mauritius is de ideale bestemming om een rondreis door Afrika ontspannen af te kunnen sluiten aan het strand. Bekijk de pagina met ons complete aanbod rondreizen door Afrika.

Reis naar Mauritus op maat

Mauritius biedt eindeloze mogelijkheden voor een unieke vakantie. Bij Tenzing Travel creëren we de meest bijzondere reizen door goed naar uw wensen te luisteren. We denken met u mee en zijn altijd transparant. Maakt u zich geen zorgen, als iets niet mogelijk is, bieden we altijd alternatieven. Laat u inspireren door onze blogs over Afrika (waaronder Mauritius) boordevol tips, bijzondere activiteiten en unieke verblijven voor een onvergetelijke vakantie-ervaring.

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Mauritius

  • Over onze reizen
  • FAQ

De perfecte reis naar Mauritius op maat

Bij Tenzing Travel staan uw reiswensen centraal. We combineren uw voorkeuren en onze expertise om de ideale Mauritius vakantie te creëren, met de volgende uitgangspunten.

Onvergetelijke ervaringen inbegrepen

Elke Mauritius rondreis die we aanbieden bevat minstens één onvergetelijke ervaring. Een reis is niet compleet zonder een gedenkwaardige activiteit. Zo kunt u bijvoorbeeld door de groene landschappen van het Black River Gorges National Park wandelen, zeilen langs de adembenemende Dolphin Coast of de onderwaterwereld van de Indische Oceaan verkennen. Dit zijn momenten die uw reis zullen veranderen in een herinnering die u voor altijd zal koesteren​.

Uitzonderlijke accommodaties op toplocaties

Elke rondreis bevat uitzonderlijke accommodaties op toplocaties die vaak zelf al een ervaring op zich zijn. Zo kunt u uzelf bijvoorbeeld vinden onder de sterren in uw eigen bubbel lodge in Bois Cheri, omgeven door weelderige theeplantages en een sereen meer​. De verblijven worden stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd om bij te dragen aan een onvergetelijke reiservaring.

Verblijf aan het strand of in de buurt van natuurwonderen

De stranden en de natuurwonderen van Mauritius zijn adembenemend mooi en een grote attractie voor veel reizigers. Om ervoor te zorgen dat u volledig kunt genieten, regelen we dat u verblijft direct aan het strand en in de buurt van de nationale parken, zodat u in alle rust kunt genieten van al het moois Mauritius te bieden heeft.

Comfortabele huurauto (All-Inclusive)

Een comfortabele huurauto is essentieel voor een succesvolle reis door Mauritius. We erkennen het belang hiervan en regelen een all-inclusive huurauto voor u. Dit betekent dat er geen bijkomende kosten zijn voor verzekering, belastingen of one-way kosten. Zo kunt u zorgeloos de weg op en de suikerrietplantages, ruige kustlijnen en het Black Gorges River National Park in uw eigen tempo verkennen​​.

Ideaal reistempo voor optimale belevenis

Het ideale reistempo is cruciaal voor een optimale reisbeleving. We houden zorgvuldig rekening met de afstanden tussen verschillende bestemmingen om ervoor te zorgen dat u niet te veel tijd op de weg doorbrengt en voldoende tijd hebt om alles te zien en doen wat u wilt. U bepaalt hoeveel tijd u op elke bestemming wilt doorbrengen. Laat onze experts u helpen bij het creëren van het perfecte reisschema.

Veelgestelde vragen

Welke reisdocumenten heb ik nodig tijdens mijn rondreis door Mauritius?

Voor een vakantie Mauritius dient u in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Mauritius. Hebt u een Nederlands paspoort dan heeft u geen visum nodig. Het maximum verblijf is 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Wat zijn de gezondheidsmaatregelen voor mijn rondreis door Mauritius?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.

Wat is het tijdsverschil met Mauritius?

Het is op Mauritius tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland, tijdens onze wintertijd is het er 3 uur later.

Wat kost een rondreis door Mauritius gemiddeld?

De kosten van een rondreis door Mauritius hangen af van verschillende factoren, zoals de duur van de reis, het type verblijf en het transportmiddel. Omdat wij alle reizen op maat maken, vragen wij u om contact op te nemen met onze reisspecialisten voor een goede prijsindicatie.

Op de reispagina’s vindt u een meer specifieke indicatie van de kosten.

Welk klimaat is er op Mauritius?

Mauritius ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn tegengesteld aan die in Nederland: als het bij ons winter is, is het daar zomer en andersom.

Mauritius kent twee seizoenen, zomer en winter. In de winter varieert de temperatuur van 19º tot 22ºC en in de zomer van 27º tot 34ºC. In juli en augustus kan het door de wind wat minder aangenaam zijn aan de oostkust, maar diezelfde wind is juist heerlijk verkoelend in de zomermaanden (onze winter). De westkust ligt achter de bergrug die de regen en zuidoostenwind tegenhoudt. In het westen en noorden is het over het algemeen warmer en droger dan in het oosten en zuiden.
De meeste regen valt van december tot mei, ongeveer vier keer zoveel in het oosten als in het westen. Van december tot en met maart kan er een cycloon over of langs het eiland gaan.