Vakantie Mauritius

De prachtige stranden met palmbomen en de azuurblauwe zee maken een vakantie Mauritius bijzonder. De stranden aan de zuidwestkust zijn onze favoriet. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de berg Le Morne, met aan de voet het witte strand en de blauwe zee.

Miranda Schoone
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Mauritius met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Suikervelden op Mauritius

In de spotlights

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Miranda Schoone

Reisspecialist Mauritius

Reisinformatie Mauritius

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Mauritius is een topbestemming voor een strandvakantie, al dan niet in combinatie met een reis door Afrika. Het eiland is omgeven door een koraalrif, waardoor het water over het algemeen rustig is; de oceaan is het meest ruig in het zuiden en zuidoosten. In juli en augustus kan het door de wind wat minder aangenaam zijn aan de oostkust, diezelfde wind is juist verkoelend in de zomermaanden (onze winter). Waar u ook verblijft, de stranden bestaan uit poederwit fijn zand en de zee is azuurblauw van kleur. Mauritius kent geen privé stranden.

Regio’s van Mauritius

Noordkust van Mauritius & Grand Baie

Aan de noordwestkust van Mauritius ligt het plaatsje Grand Baie, een gezellige havenplaats met boetieks, restaurants en een bescheiden uitgaansleven. Langs de noord- en noordwestkust bevinden zich schitterende stranden en vele kleine baaitjes. Stelt u zich voor dat u met blote voeten door het poederachtige, witte strand langs de oceaan loopt.
Lees meer over de noordkust van Mauritius

Oostkust van Mauritius

De oostkust van Mauritius wordt gekenmerkt door kleine baaitjes en kliffen die worden afgewisseld door lange zandstranden van fijn zand. Het koraalrif houdt de golven tegen die door de passaatwind ontstaan. Er liggen kleine plaatsen langs de kust. Voor uw vermaak bent u voornamelijk op uw hotel aangewezen.
Lees meer over de oostkust van Mauritius

Westkust van Mauritius

De westkust van Mauritius ligt achter de bergrug die de regen en zuidoostenwind tegenhoudt. Alle hotels liggen direct aan het brede, palmomzoomde strand. Deze kust biedt u het prachtige schiereiland Le Morne, de hoofdstad Port Louis en de mogelijkheid tot het maken van lange romantische strandwandelingen…
Lees meer over de westkust van Mauritius

Zuidoostkust van Mauritius

Dit deel van Mauritius is in verhouding nog redelijk onderontwikkeld en rustig. De enorme lagune wordt beschermd door koraalriffen, waardoor dit het beste deel van Mauritius is om te zwemmen en snorkelen.
Lees meer over de zuidoostkust van Mauritius

Natuur op Mauritius

Mauritius is onderdeel van een enorme vulkanische bergketen. De hoogste bergen (rond de 800 meter) liggen in het zuidwesten en bestaan uit lang geleden uitgewerkte vulkanen met kraters en kratermeren. Een hoogtepunt op landschappelijk gebied in het zuiden is Black River Gorges National Park. Meer in het oosten ligt het Domaine de Chasseur, een natuurreservaat waar apen, herten en wilde zwijnen leven. Een bezoek aan de Koninklijke Botanische Tuin van Pamplemousses raden wij iedereen aan. Deze tropische tuin ligt even buiten Port Louis en herbergt meer dan 80 palmensoorten en 25 soorten inheemse planten, waaronder de enorme Victoria Amazonica waterlelies.

Vraag nu een reisvoorstel aan voor een vakantie naar Mauritius

Mauritius is een uitstekende keuze voor uw huwelijksreis, een romantische vakantie met z’n tweeën, maar ook voor een vakantie met de familie. Vraag nu uw reisvoorstel aan voor een onvergetelijke vakantie naar Mauritius. Onze reisspecialisten adviseren u graag!

Tijdsverschillen

Het is op Mauritius tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland, tijdens onze wintertijd is het er 3 uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Op Mauritius zijn Frans en Engels de officiële talen. Men spreekt ook Creools.

Geldzaken

De munteenheid is de Mauritiaanse Roepie (MUR). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

gebruiken.

Reisdocumenten

Voor een vakantie Mauritius dient u in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Mauritius. Hebt u een Nederlands paspoort dan heeft u geen visum nodig. Het maximumverblijf is 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Mauritius ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn tegengesteld aan die in Nederland: als het bij ons winter is, is het daar zomer en andersom.

Mauritius kent twee seizoenen, zomer en winter. In de winter varieert de temperatuur van 19º tot 22ºC en in de zomer van 27º tot 34ºC. In juli en augustus kan het door de wind wat minder aangenaam zijn aan de oostkust, maar diezelfde wind is juist heerlijk verkoelend in de zomermaanden (onze winter). De westkust ligt achter de bergrug die de regen en zuidoostenwind tegenhoudt. In het westen en noorden is het over het algemeen warmer en droger dan in het oosten en het zuiden.
De meeste regen valt van december tot mei, ongeveer vier keer zoveel in het oosten als in het westen. Van december tot en met maart kan er een cycloon over of langs het eiland gaan.

Reisfoto's Mauritius

Mauritius

Mauritius

Mauritius

Reis met ons mee naar Mauritius.

Bewonder de onderwaterwereld

Mauritius is de perfecte bestemming om te snorkelen of te duiken. Misschien spot u wel schildpadden?

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.