• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Seychellen vakantie

Stap in de droomwereld tijdens je Seychellen vakantie: prachtige stranden, azuurblauwe zee, een mooie natuur, maar vooral ook rust! Het is heerlijk vertoeven op deze tropische stranden, in het bijzonder voor een huwelijksreis of voor duikliefhebbers.
Lody Mijnheer
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Ontdek de wereld vanuit huis Reizen kan nu niet. Alvast wegdromen gelukkig wel! Wij hebben daarom al onze reisinspiratie voor u verzameld.
  Lees meer
 • Huwelijksreis Seychellen De Seychellen zijn dé droombestemming voor een huwelijksreis! Geniet van de luxe, het strand en de prachtige natuur.
  Lees meer
 • Eilandhoppen De 115 eilanden van de Seychellen zijn allemaal verschillend. Bezoek ze tijdens een island hopping reis.
  Lees meer
 • Betaalbaar Seychellen Natuur, rust en ontspanning en ook nog eens betaalbaar. Kies dan voor Coco de Mer waar een gezellige sfeer heerst en u lekker kunt eten.
  Lees meer
 • Luxe op de Seychellen Het stijlvolle Ephelia Resort is prachtig gelegen aan twee van de mooiste stranden van Mahé.
  Lees meer
 • Madagascar & Seychellen Een reis langs de indrukwekkende parken van Madagascar voor een overvloed aan natuur en prachtige dieren en dan naar de Seychellen om te genieten aan het strand.
  Lees meer
 • Silhouette Cruises Ontdek met een zeiljacht de onontdekte pareltjes van de Seychellen. Geschikt voor zowel duikers als niet-duikers.
  Lees meer


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Bestemmingen in Seychellen
Reisinformatie Seychellen

Het paradijs op aarde, de 115 eilanden van de Seychellen, ligt vlakbij de evenaar. Mahé, Praslin en La Digue zijn de grootste. De gebleekte granieten rotsen steken fier uit de helderblauwe oceaan, er zijn dichtbegroeide bergen en wondermooie parelwitte stranden. U ziet er vele vogelsoorten en wellicht zelfs reuzenschildpadden. Dat de Seychellen geliefd zijn bij honeymooners, moge duidelijk zijn: romantiek ten top. De hotels die wij voor u hebben geselecteerd zijn van uitstekende kwaliteit met dito service. Aan de (onder)wateractiviteiten wordt veel aandacht besteed, evenals de wellnesscultuur.
Voor wie zijn de Seychellen geschikt?

De Seychellen zijn een lustoord voor natuur- en strandliefhebbers, romantici en honeymooners. Ook als u van duiken houdt, zijn de Seychellen een ware vakantiebestemming, want de onderwaterwereld is werkelijk fantastisch!

De eilanden van de Seychellen

Mahe

Het hoofdeiland van de Seychellen is 27 bij 8 kilometer. Voor zo'n klein eiland heeft het veel te bieden: een indrukwekkend bergachtig binnenland, idyllische stranden en weelderige flora en fauna. St. Anne en Silhouette Island zijn privé-eilandjes met een luxe resort, respectievelijk 15 en 45 minuten varen vanuit Mahé.
Lees meer over Mahé

 

Praslin

Praslin is de helft kleiner, een paradijsje met bossen en zeldzame vogels. De bekendste stranden zijn die van Beau Vallon in het noordwesten en van Cote d'Or in het noordoosten. Wij bieden aan beide stranden uitstekende hotels aan.
Lees meer over Praslin

 

La Digue

La Digue is het kleinst van de drie, slechts 5 kilometer lang en 3 kilometer breed. U vindt hier verlaten baaien en er heerst de sfeer van een tropisch Waddeneiland.
Lees meer over La Digue

Het paradijs op aarde, de 115 eilanden van de Seychellen, ligt vlakbij de evenaar. Mahé, Praslin en La Digue zijn de grootste. De gebleekte granieten rotsen steken fier uit de helderblauwe oceaan, er zijn dichtbegroeide bergen en wondermooie parelwitte stranden. U ziet er vele vogelsoorten en wellicht zelfs reuzenschildpadden. Dat de Seychellen geliefd zijn bij honeymooners, moge duidelijk zijn: romantiek ten top. De hotels die wij voor u hebben geselecteerd zijn van uitstekende kwaliteit met dito service. Aan de (onder)wateractiviteiten wordt veel aandacht besteed, evenals de wellnesscultuur.

Tijdsverschillen

Het is op de Seychellen tijdens onze zomertijd 2 uur en tijdens onze wintertijd 3 uur later.

Feestdagen

Nationale feestdagen die op een vaste datum vallen, zijn:

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Dag van de Arbeid: 1 mei
Bevrijdingsdag: 5 juni
Nationale feestdag: 18 juni
Onafhankelijkheidsdag: 29 juni
Maria Hemelvaart: 15 augustus
Maria Onbevlekte Ontvangenis: 8 december
Allerheiligen: 1 november
Kerst: 25 (& 26) december

Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Op de Seychellen zijn Frans, Engels en Creools de officiële talen.

Geldzaken

De munteenheid is de Seychelles Roepie (SCR). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = 14,98 (1 SCR = € 0,059). Daarnaast worden US dollars (USD) en Euro's vaak ook geaccepteerd als geldig betaalmiddel. De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/.

Creditcard: Bij de meeste grote winkels, hotels en resorts worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van een borgsom voor hotels. Vooral in de hotels vraagt men vaak een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Men maakt wel een creditcardslip aan met de gegevens van uw creditcard, maar vult geen bedrag in. Bij vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.

Pinnen: U kunt met een bank/pinpas met maestro- of cirrus-teken gebruik maken van  de geldautomaten op de grotere eilanden. Ook met creditcards kunt u geld pinnen. U betaalt dan wel kosten bij uw afschrijving in Nederland, ongeacht de hoogte van het gewisselde bedrag. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen. Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit de Seychellen. Hebt u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig. Bij aankomst ontvangt u wel een Visitor’s Permit, die een maand geldig is.

Indien u een land bezocht heeft waar het Ebola virus actief is, dient u minstens 21 dagen te wachten voordat u verder reist naar de Seychellen. Valt uw bezoek aan de Seychellen binnen de 21 dagen, dan wordt u niet toegelaten tot dit land. Indien u binnen 14 dagen voor uw reis naar de Seychellen, in een ander land in Afrika en/of een gele koorts bestemming bent geweest, dient u hiervoor gevaccineerd te zijn en een bewijs van vaccinatie mee te nemen.

Neemt u contact op met het KLM Travel Clinic of uw huisarts voor eventuele vaccinaties. Let op als u vanuit Kenia of Uganda naar Seychellen vliegt. Vanaf een stopover van meer dan 12 uur heeft u een Gele Koorts vaccinatie nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

U zult op de Seychellen middelgrote tot grote hotels en resorts met uitgebreide faciliteiten tegenkomen. Al onze accommodaties beschikken gewoonlijk over een of meer restaurants, een zwembad en andere faciliteiten.

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken

De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. Het is niet verwonderlijk dat u op de eilanden uitstekend vis en zeevruchten kunt eten. Rijst is een belangrijk bestanddeel van het kruidige eten. Groenten en fruit zijn er in overvloed.

Klimaat

De temperatuur varieert het hele jaar van 24º C tot 32º. Van november t/m april waait er een noordwesten wind; daardoor is het in deze periode vrij heet en vochtig. In deze periode kan het ook regenen, maar deze buien duur normaliter niet lang. Van mei t/m oktober komt de wind uit het zuidoosten waardoor de lucht droger en koeler is, het regent minder vaak en het voelt minder benauwd aan. De beste maanden om te reizen zijn april, mei en oktober, er waait dan relatief weinig wind en het voelt daardoor zeer aangenaam.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/
Reisblog Seychellen

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Seychellen met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me