Vakantie Seychellen

Stap in de droomwereld tijdens uw Seychellen vakantie: prachtige stranden, azuurblauwe zee, een mooie natuur, maar vooral ook rust! Het is heerlijk vertoeven op deze tropische stranden, in het bijzonder voor een huwelijksreis of voor duikliefhebbers.

Miranda Schoone
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef de Seychellen met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar de Seychellen met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthavens/havens/hotels
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Onderwaterwereld Seychellen

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Miranda Schoone

Reisspecialist Seychellen

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Seychellen

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Het paradijs op aarde, de 115 eilanden van de Seychellen, ligt vlakbij de evenaar. Mahé, Praslin en La Digue zijn de grootste. De gebleekte granieten rotsen steken fier uit de helderblauwe oceaan, er zijn dichtbegroeide bergen en wondermooie parelwitte stranden. U ziet er vele vogelsoorten en wellicht zelfs reuzenschildpadden. Dat de Seychellen geliefd zijn bij honeymooners, moge duidelijk zijn: romantiek ten top. De hotels die wij voor u hebben geselecteerd zijn van uitstekende kwaliteit met dito service. Aan de (onder)wateractiviteiten wordt veel aandacht besteed, evenals de wellnesscultuur tijdens de vakantie op de Seychellen.

Voor wie zijn de Seychellen geschikt?

De Seychellen zijn een lustoord voor natuur- en strandliefhebbers, romantici en honeymooners. Ook als u van duiken houdt, zijn de Seychellen een ware vakantiebestemming, want de onderwaterwereld is werkelijk fantastisch!

De eilanden van de Seychellen

Mahé

Het hoofdeiland van de Seychellen is 27 bij 8 kilometer. Voor zo’n klein eiland heeft het veel te bieden: een indrukwekkend bergachtig binnenland, idyllische stranden en weelderige flora en fauna. St. Anne en Silhouette Island zijn privé-eilandjes met een luxe resort, respectievelijk 15 en 45 minuten varen vanuit Mahé.
Lees meer over Mahé

Praslin

Praslin is de helft kleiner, een paradijsje met bossen en zeldzame vogels. De bekendste stranden zijn die van Beau Vallon in het noordwesten en van Cote d’Or in het noordoosten. Wij bieden aan beide stranden uitstekende hotels aan.
Lees meer over Praslin

La Digue

La Digue is het kleinst van de drie, slechts 5 kilometer lang en 3 kilometer breed. U vindt hier verlaten baaien en er heerst de sfeer van een tropisch Waddeneiland.
Lees meer over La Digue

Tijdsverschillen

Het is op de Seychellen tijdens onze zomertijd 2 uur en tijdens onze wintertijd 3 uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Op de Seychellen zijn Frans, Engels en Creools de officiële talen.

Geldzaken

De munteenheid is de Seychelles Roepie (SCR). Daarnaast worden US dollars (USD) en Euro’s vaak ook geaccepteerd als geldig betaalmiddel. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit de Seychellen. Hebt u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig. Bij aankomst ontvangt u wel een Visitor’s Permit, die een maand geldig is.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

De temperatuur varieert het hele jaar van 24º C tot 32º. Van november t/m april waait er een noordwesten wind; daardoor is het in deze periode vrij heet en vochtig. In deze periode kan het ook regenen, maar deze buien duur normaliter niet lang. Van mei t/m oktober komt de wind uit het zuidoosten waardoor de lucht droger en koeler is, het regent minder vaak en het voelt minder benauwd aan. De beste maanden om te reizen zijn april, mei en oktober, er waait dan relatief weinig wind en het voelt daardoor zeer aangenaam.

Reisfoto's Seychellen

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.