Krugerpark en Private Game Reserves

Wij willen dat uw safaribeleving alles wordt wat u ervan verwacht. Daarom vertellen wij u graag wat het verschil is tussen een verblijf in het Krugerpark of in één van de aangrenzende privé-wildparken. Er zijn namelijk vele mogelijkheden.

Jamie Eveleens
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Zuid-Afrika met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Cheetah in het Krugerpark

In de spotlights

Blog: Kariega Game Reserve - onvergetelijke safari's

Reisspecialist Bart maakte een prachtige rondreis door Zuid-Afrika. Het absolute hoogtepunt? Zijn verblijf in het Kariega Game Reserve! Hij vertelt op ons blog over de onvergetelijke momenten die hij in dit privéwildreservaat beleefde.

Lees zijn verhaal

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Jamie Eveleens

Reisspecialist Zuid-Afrika

Reisinformatie Krugerpark en Private Game Reserves

 • Over onze reizen
 • Video's

Denkt u aan een vakantie in Zuid-Afrika, dan denkt u ongetwijfeld aan safari. Op safari gaan kan op veel verschillende plekken, maar het Krugerpark wordt nog steeds gezien als de beste locatie om veel wilde dieren te zien in een uitgestrekt, natuurrijk gebied. Hier leeft in ieder geval de Big Five: olifant, leeuw, buffel, luipaard en de neushoorn. Laat u ook verrassen door de wat minder gevaarlijke Afrikaanse dieren en de vele vogelsoorten die hier leven.

Ons aanbod in het Krugerpark en Private Game Reserves

Zowel in het Krugerpark als in de Private Game Reserves bieden wij talrijke mogelijkheden voor een safari. Uiteraard gecombineerd met een uitstekende locatie voor een overnachting in een mooie lodge of misschien wel in een tent?

Krugerpark of Private Game Reserve?

Om ervoor te zorgen dat uw safaribeleving alles wordt wat u ervan verwacht had, is het belangrijk om van tevoren goed de verschillen te weten tussen een verblijf in het Krugerpark of in een van de aangrenzende privé-wildreservaten.

Het Krugerpark

Het Krugerpark is één van de grootste wildparken van Afrika met een breedte van 60 kilometer en een lengte van 380 kilometer.

Private Game Reserves

Grenzend aan het Krugerpark liggen verschillende Private Game Reserves (privé-wildparken) welke ook uitstekend geschikt zijn om de Big Five of ander wildleven te spotten.

Verschil Krugerpark en Private Game Reserves

De naam zegt het al, de parken zijn privé. Dit heeft een aantal voordelen t.o.v. een verblijf in het Krugerpark:

 • De natuur is hier wat ongerepter
 • Er zijn bijna geen asfaltwegen
 • Er mag van de gebaande paden afgeweken worden; dit geldt overigens alleen voor de ‘rangers’ die hier game drives uitvoeren. U mag hier dus niet op uw eigen houtje een safari maken
 • U heeft altijd een ervaren gids mee tijdens de safari die de dieren al van veraf kan herkennen, soms met behulp van een spoorzoeker die voorop het voertuig zit.
 • In de Private Game Reserves liggen lodges van middenklasse tot deluxe kwaliteit. Vaak zijn de prijzen hier o.b.v. volpension en zijn er vaak zelfs één of meerdere safari’s inbegrepen. Dit zorgt voor een compleet verblijf, waarbij u de kwaliteit van de lodge kunt uitkiezen van goed tot zeer luxe waar u volledig in de watten gelegd wordt met uitstekende service.

Uiteraard helpen wij u graag om voor u de mooiste en meest geschikte accommodatie uit te zoeken voor uw verblijf in het Krugerpark of in één van de Private Game Reserves.

Krugerpark

Denkt u aan een rondreis in Zuid-Afrika, dan denkt u ongetwijfeld aan safari. Op safari gaan kan op veel verschillende plekken, maar het Krugerpark wordt nog steeds gezien als de beste locatie om veel wilde dieren te zien in een uitgestrekt, natuurrijk gebied. Bekijk de video en ga alvast mee op safari in het Krugerpark, Zuid-Afrika.