Rondreis Java

Het eiland Java kent vele hoogtepunten. Een absolute aanrader is de treinreis van Bandung naar Yogyakarta. Vanuit de trein ziet u het schitterende landschap met groene heuvels en rijstvelden aan u voorbijgaan en komt u langs lokale dorpjes.

Suus Dekkker
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Indonesië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Borobudur

Onze bestemmingen voor een rondreis op Java

Java is het kloppende hart van Indonesië en daarmee ook het dichtst bevolkt, met circa 120 miljoen inwoners. De hoofdstad Jakarta en de cultuur-hoofdstad Yogyakarta vindt u hier, evenals vele slapende vulkanen, plantages en rijstvelden. Op dit eiland vindt u ook enkele van de meest imposante boeddhistische en hindoeïstische bouwwerken van Indonesië. Bent u al enthousiast over een rondreis door Java?

Een op maat gemaakte reis op Java

Ervaar de betoverende sfeer van Indonesië tijdens een rondreis op maat door Java. Elke rondreis door Java op maat wordt gemaakt met unieke avonturen en onvergetelijke momenten in het vooruitzicht. Onze exclusieve Javaanse reizen zijn ontworpen met uw persoonlijke wensen als uitgangspunt. We nemen de tijd om uw wensen en eisen te begrijpen, met 100% transparantie. Geen zorgen, als bepaalde aspecten niet haalbaar blijken, bieden wij altijd alternatieven.

Droomt u van een onvergetelijke rondreis door Java? Laat u inspireren door onze blogs over Azië, waaronder Java, waar we niet alleen tips delen, maar ook unieke activiteiten en suggesties voor bijzondere overnachtingen in Java. Lees over verschillende bestemmingen of lees onze blog over de ultieme Java & Bali ervaring!

In de spotlights

Malang, Java

Malang, Java

Bromo-vulkaan, Java

Bromo-vulkaan, Java

Soto Batok eten op Java

Soto Batok eten op Java

Lake Telaga Warna, Dieng Plateau

Lake Telaga Warna, Dieng Plateau

Theeplukster op Java

Theeplukster op Java

Reisinformatie Java

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Java

Bent u klaar voor een onvergetelijke rondreis door Java? Onze ervaren reisspecialisten staan klaar om uw ideale droomreis te realiseren, met aandacht voor uw persoonlijke wensen en een unieke Javaanse touch. Wij garanderen kwaliteit en een reiservaring die al uw verwachtingen overtreft:

Inclusief unieke belevingen

Verken de betoverende natuur van Java tijdens een onvergetelijke rondreis. Geniet van unieke verblijven op bijzondere locaties en laat u meevoeren door de adembenemende natuurwonderen van Java. Java biedt prachtige mogelijkheden voor natuurliefhebbers tijdens een onvergetelijke rondreis op maat.

Bijzondere verblijven op toplocaties

Elke rondreis door Java omvat exclusieve overnachtingen op toplocaties. Deze verblijven zijn op zichzelf al een bijzondere ervaring! Zorgvuldig geselecteerd door onze reisspecialisten dragen deze verblijven bij aan een onvergetelijk avontuur tijdens uw rondreis door Java.

Een rondreis door Java met auto en privéchauffeur

Een auto met privéchauffeur is onmisbaar tijdens uw rondreis door Java. Veiligheid en comfort staan altijd voorop bij Tenzing Travel. Bij het regelen van uw vervoer zorgen we ervoor dat uw reis zorgeloos verloopt.

Optimaal reistempo voor een onvergetelijke ervaring

Wij stemmen de afstanden tussen de bestemmingen tijdens uw rondreis door Java zorgvuldig af, zodat u optimaal kunt genieten zonder lange reistijden. Neem de tijd om alles te verkennen en te ervaren wat Java te bieden heeft tijdens uw rondreis op maat.

Volledig verzorgd op reis: alle details geregeld

Met Tenzing Travel gaat u volledig verzorgd op reis, waarbij elk detail van A tot Z voor u wordt geregeld. Onze ervaren reisspecialisten staan klaar om uw droomreis te realiseren. Van het plannen van de route, de keuze van de verblijven tot het regelen van excursies en transfers, wij nemen alle zorgen uit handen. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw reiservaring en Java optimaal ontdekken.

Veelgestelde vragen

Is er een tijdsverschil tussen Nederland en Java?

Java bevindt zich in de UTC+7 tijdzone, wat betekent dat het 6 uur later is in Java dan in Nederland. Houd hier rekening mee bij het plannen van activiteiten en communicatie.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor mijn reis naar Java?

Voor actuele informatie over gezondheid en benodigde vaccinaties adviseren we contact op te nemen met een specialist zoals uw huisarts, GGD, of de KLM Health Services.

Wat is de officiële taal op Java?

De officiële taal van Java is Indonesisch (Bahasa Indonesia). Terwijl de lokale bevolking vaak ook Engels begrijpt, kan het handig zijn om enkele basisuitdrukkingen in het Indonesisch te leren, vooral voor als u zich buiten het toeristische gebied bevindt.

Wat is de munteenheid op Java?

De Indonesische Rupiah (IDR) is de lokale valuta. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de huidige wisselkoersen en overweeg het gebruik van lokale geldautomaten voor het verkrijgen van contant geld.

Welke reisdocumenten zijn nodig voor een rondreis door Java?

U heeft een geldig paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor een verblijf korter dan 30 dagen is een visum bij aankomst beschikbaar voor veel nationaliteiten. Controleer altijd de meest recente vereisten voor uw specifieke situatie.

Wat is het klimaat op Java?

Java heeft een tropisch klimaat en het hele jaar door hoge temperaturen. Het regenseizoen loopt van november tot maart, wat impact kan hebben op uw buitenactiviteiten. Raadpleeg betrouwbare weerbronnen voor gedetailleerde informatie over het weer tijdens uw bezoek.

Welke unieke bezienswaardigheden heeft Java te bieden?

Java heeft tal van indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de oude Borobudur en Prambanan tempels, de bruisende stad Jakarta, de bijzondere vulkanen Bromo en Merapi en de culturele schat Yogyakarta. Plan uw rondreis door Java van tevoren om deze diversiteit aan ervaringen volledig te ervaren.

Is het veilig om op Java te reizen?

Over het algemeen is Java veilig voor toeristen, maar het is altijd verstandig om de lokale richtlijnen en veiligheidsmaatregelen te volgen. Blijf alert op uw persoonlijke bezittingen, vooral in drukke gebieden en wees bewust van uw omgeving.

Zijn er specifieke kledingvoorschriften op Java?

Hoewel Java geen strikte dresscode heeft, wordt het dragen van respectvolle kleding gewaardeerd bij religieuze locaties. Comfortabele kleding is raadzaam vanwege het warme klimaat. Vergeet niet om een sjaal of bedekkende kleding mee te nemen voor het bezoeken van tempels.

Wat is de beste reistijd voor Java?

De droge periode van mei tot september is ideaal voor een bezoek aan Java, met aangename temperaturen en minimaal regenval. Als u geïnteresseerd bent in buitenactiviteiten en het verkennen van natuurgebieden, vermijd dan het regenseizoen. Raadpleeg lokale weerupdates voor nauwkeurige informatie tijdens de reisperiode van uw rondreis door Java.