Rondreis Java

Het eiland Java kent vele hoogtepunten. Een absolute aanrader is de treinreis van Bandung naar Yogyakarta. Vanuit de trein ziet u het schitterende landschap met groene heuvels en rijstvelden aan u voorbijgaan en komt u langs lokale dorpjes.

Suus Dekkker
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Indonesië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Borobudur

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Suus Dekkker

Reisspecialist Indonesië

Reisinformatie Java

  • Over onze reizen

Java is het kloppende hart van Indonesië en daarmee ook het dichtst bevolkt, met circa 120 miljoen inwoners. De hoofdstad Jakarta en de cultuur-hoofdstad Yogyakarta vindt u hier, evenals vele slapende vulkanen, plantages en rijstvelden. Op dit eiland vindt u ook enkele van de meest imposante boeddhistische en hindoeïstische bouwwerken van Indonesië.

West-Java

Jakarta

Jakarta is de hoofdstad en grootste stad van Indonesië met ongeveer 9,3 miljoen inwoners. Het huidige Jakarta bestaat uit vijf delen, waarvan Jakarta Kota het originele, oude Batavia-stad gedeelte herbergt. Op circa twee uur rijden ligt de ‘buitenwijk van Jakarta’, Bogor, bekend om haar koelere klimaat en om de prachtige botanische tuinen midden in de stad.

Bandung

Bandung is het centrum van de Sundanese cultuur en een dynamische stad, waar art deco-gebouwen, marktstalletjes en becaks samenkomen. Het is een ideale uitvalsbasis om de vulkanen, warmwaterbronnen en theeplantages in de omgeving te bezoeken.

Centraal-Java

Yogyakarta is de cultuurhoofdstad van Indonesië. Er is veel te bezoeken, zoals het paleis van de Sultan (de Kraton), batikwerkplaatsen, zilversmederijen en wayang-ateliers. Maar het is ook de uitvalsbasis voor een bezoek aan de indrukwekkende  tempelcomplexen Borobudur en Prambanan. Semarang is een levendige havenstad waar u nog veel koloniale gebouwen, maar ook Chinese en Arabische wijken vindt.

Oost-Java

Het leven in Malang speelt zich in een rustiger tempo af dan op de rest van Java. Deze stad heeft veel te bieden, zoals mooie, koloniale boulevards en vele markten. Maar u kunt vanuit Malang ook naar de Bromo vulkaan of het indrukwekkende berggebied van Batu. Surabaya is een drukke, moderne stad waar ooit de strijd voor onafhankelijkheid begon. In de oude stad vindt u nog restanten van Nederlandse architectuur. Vanaf de oostkust kunt u de boottocht van een uur maken naar Bali. De bootterminal bevindt zich in Ketapang, 8 kilometer ten noorden van Banyuwangi.