• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Yogyakarta, Borobudur & Prambanan

Yogyakarta is erg gezellig! Aan de Jalan Malioboro liggen diverse winkeltjes en kunstnijverheid als batik en zilver. Sla ook eens een zijstraat in, hier liggen gezellige bars en kom je even lekker tot rust in deze drukke stad.
Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReisinformatie Yogyakarta, Borobudur & Prambanan

Yogyakarta is een sfeervolle stad in het midden van Java. In vele rondreizen door Indonesië wordt deze stad vaak bezocht. In Yogyakarta zijn cultuur, traditie en kunst de orde van de dag. De Javaanse taal wordt hier door iedere bewoner gesproken en u vindt hier batik en zilverwerk van topkwaliteit.

Verder is het de culturele hoofdstad van Indonesië, waar dan ook veel te beleven valt. Hier staat het paleis van de Sultan (de Kraton) maar ook is dit de geboorteplaats van de batikkunst. Wilt u weten hoe dit batikken in zijn werk gaat? Bezoek dan een van de vele batikwerkplaatsen in Yogyakarta en omgeving. Ook zijn hier vele andere kunstwerkplaatsen te vinden, zoals zilversmederijen en wayang-ateliers. In deze ateliers worden de beroemde poppenspelen opgevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van schaduwspel. De must-see in de omgeving van Yogyakarta is het beroemde Boeddhistische tempelcomplex Borobudur, waar u kunt genieten van de honderden prachtige stoepa’s met vele Boeddhabeelden. Ook het Hindoeïsme speelt hier een rol: daarom kunt u hier het Hindoeïstische tempelcomplex Prambanan bezoeken, een echte must-see tijdens uw Indonesië-rondreis.


Hotels in Yogyakarta

Voor een bezoek aan Yogyakarta adviseren wij minstens 3 volle dagen, zodat u de stad en de omgeving nauwkeurig kunt bezichtigen.
Wij bieden ook een 3-daags stadsarrangement aan, waarbij u het gewenste hotel selecteerd en wij de transfer en een stadsrondrit geregeld hebben.


De bezienswaardigheden in en rondom Yogyakarta

Borobudur

Misschien wel het meest indrukwekkendste boeddhistische tempelcomplex van geheel Azië staat in de nabije omgeving van Yogyakarta en vormt dan ook een ware trekpleister. De honderden stoepa's en boeddhabeelden en de graveringen in de muren van de templ zijn werkelijk adembenemend.
Bezoek de Borobudur 's ochtends vroeg of bij zonsondergang; de kleuren zijn dan prachtig en het is dan niet (meer) zo heel erg druk met andere toeristen.
In de omgeving van de Borobudur liggen tevens nog twee andere boeddhistische tempels: Pawon en Mendut.

Prambanan

Nog zo'n gigantisch tempelcomplex in de omgeving van Yogyakarta: de Prambanan. Dit grote hindoeïstische tempelcomplex dateertuit de 9e eeuw en bestaat uit vier tempels die elk gewijd zijn aan een andere god. Op de muren is het epos van Ramayana gegraveerd. Prachtig!

Kraton

De Kraton is het paleis van de sultan, daterend uit 1755. Hier kunt een een rondleiding maken waarbij een gids u meer verteld alle vertrekken uit het paleis.

Jalan Malioboro

Jalan Malioboro is de bekendste straat van Yogyakarta. Deze straat is gevuld met winkeltjes, marktkramen en restaurantjes. Ideaal om op souvernir-jacht te gaan!

Batik en zilver

In Yogyakarta zijn veel batik- en zilverateliers. De ambachtslieden tonen trots hun ambacht en uiteraard heeft u de mogelijkheid om een mooi kunstwerk mee naar huis te nemen.Reisblog Indonesië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Indonesië met u.


Bekijk alle berichten


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

16 juni 2020Japan - deel 1 - de basis
Aanvang: 19:30 uur Locatie: Online
Online

U ontvangt na aanmelden een bevestigingsmail met daarin een link om de presentatie te bekijken.


Info & aanmelden
18 juni 2020Japan - deel 2 - Honshu
Aanvang: 19:30 uur Locatie: Online
Online

U ontvangt na aanmelden een bevestigingsmail met daarin een link om de presentatie te bekijken.


Info & aanmelden


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


 
please chat with me