• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Centraal-Vietnam

In het centrale deel van Vietnam zijn wij het meest geraakt door de verhalen en overblijfselen uit de roerige geschiedenis van Vietnam. Vooral als u in de omgeving van Hue de Vinh Moc Tunnels bezoekt beseft u pas hoe heftig de Vietnam Oorlog geweest moet zijn.
Sofie Termos
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Bestemmingen in Centraal-Vietnam
Reisinformatie Centraal-Vietnam

In het centrale deel van Vietnam maakt u kennis met de keizerlijke traditie van het land, aangezien zich hier van oudsher de hoofdsteden van verschillende dynastieën bevonden.


Belangrijkste steden en bezienswaardigheden in Centraal Vietnam

Hue

Het Werelderfgoed Hue was vanaf de 17e eeuw  tot 1945 de hoofdstad van de Nguyen-dynastie, die vanaf 1802 over heel  Vietnam heerste. Als gevolg hiervan telt de stad vele prachtige  monumenten en bouwwerken, zoals de keizerlijke Citadel die naar de  Verboden Stad in Beijing is gemodelleerd. Andere bezienswaardigheden,  zoals de graftombes van verschillende keizers vindt u langs de  Parfum-rivier. Hier staat ook de Thien-Mu-pagode, het officiele symbool  van de stad. Vanuit Hue kunt u ook kennismaken met de meer recente  geschiedenis, zoals een bezoek brengen aan de DMZ (=Demilitarized Zone),  een strook over de 17e breedtegraad van het land welke  tussen 1954 en 1976 de grens vormde tussen Noord- en Zuid-Vietnam.  Indrukwekkend zijn ook de tunnels van Vinh Moc, uitgegraven door  inwoners van verschillende dorpen om te schuilen voor Amerikaanse  aanvallen.
Lees meer over Hue >

Hoi An

In de tijd van het Champa-koninkrijk was Hoi An de belangrijkste havenstad. Vooral in de 16e en 17e  eeuw beleefde dit stadje een ongekende bloeiperiode. Toen kwamen er  handelaren uit China, Japan, Nederland en India. Sinds 1999 is de oude  binnenstad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als een goed  bewaard voorbeeld van een  Zuidoost-Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e  eeuw, met gebouwen die een unieke mengeling van lokale en buitenlandse  invloeden vertonen. De aantrekkelijkheid van Hoi An ligt daarnaast ook  in het feit dat het over een fraai strand beschikt, waardoor het een  uitstekend rustpunt in het midden van een reis door Vietnam kan vormen.
Lees meer over Hoi An >Reisblog Vietnam

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Vietnam met u.


Bekijk alle berichten