Rondreis Centraal-Vietnam

In het centrale deel van Vietnam zijn wij het meest geraakt door de verhalen en overblijfselen uit de roerige geschiedenis van Vietnam. Vooral als u in de omgeving van Hue de Vinh Moc Tunnels bezoekt beseft u pas hoe heftig de Vietnam Oorlog geweest moet zijn.

Marg Martens
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Vietnam met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Hien Nhon ingang van de citadel in Hue

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Marg Martens

Reisspecialist Vietnam

Reisinformatie Centraal-Vietnam

  • Over onze reizen

In het centrale deel van Vietnam maakt u kennis met de keizerlijke traditie van het land, aangezien zich hier van oudsher de hoofdsteden van verschillende dynastieën bevonden.

Belangrijkste steden en bezienswaardigheden in Centraal Vietnam

Hue

Het Werelderfgoed Hue was vanaf de 17e eeuw  tot 1945 de hoofdstad van de Nguyen-dynastie, die vanaf 1802 over heel  Vietnam heerste. Als gevolg hiervan telt de stad vele prachtige  monumenten en bouwwerken, zoals de keizerlijke Citadel die naar de  Verboden Stad in Beijing is gemodelleerd. Andere bezienswaardigheden,  zoals de graftombes van verschillende keizers vindt u langs de  Parfum-rivier. Hier staat ook de Thien-Mu-pagode, het officiele symbool  van de stad. Vanuit Hue kunt u ook kennismaken met de meer recente  geschiedenis, zoals een bezoek brengen aan de DMZ (=Demilitarized Zone),  een strook over de 17e breedtegraad van het land welke  tussen 1954 en 1976 de grens vormde tussen Noord- en Zuid-Vietnam.  Indrukwekkend zijn ook de tunnels van Vinh Moc, uitgegraven door  inwoners van verschillende dorpen om te schuilen voor Amerikaanse  aanvallen.

Hoi An

In de tijd van het Champa-koninkrijk was Hoi An de belangrijkste havenstad. Vooral in de 16e en 17e  eeuw beleefde dit stadje een ongekende bloeiperiode. Toen kwamen er  handelaren uit China, Japan, Nederland en India. Sinds 1999 is de oude  binnenstad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als een goed  bewaard voorbeeld van een  Zuidoost-Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e  eeuw, met gebouwen die een unieke mengeling van lokale en buitenlandse  invloeden vertonen. De aantrekkelijkheid van Hoi An ligt daarnaast ook  in het feit dat het over een fraai strand beschikt, waardoor het een  uitstekend rustpunt in het midden van een reis door Vietnam kan vormen.