Scandinavian Capitals Discovery

12-daagse stedenreis

Heeft u altijd al de Scandinavische hoofdsteden willen bezoeken, maar kunt u maar niet besluiten welke stad u het meeste aanspreekt? Dan is deze 12-daagse Scandinavian Cities Discovery de perfecte reis voor u! U start deze reis in stijlvol Kopenhagen, waar u de verschillende authentieke en trendy wijken, koninklijke paleizen en vele musea kunt bezoeken.
lees verder

Maak een rondvaart vanuit Stockholm en geniet van de vele onbewoonde eilandjes die Zweden rijk is

- reisspecialist Bart Pomp

Reisfoto's

Oude stad van Stockholm

Oude stad van Stockholm

Kathedraal in Kopenhagen

Kathedraal in Kopenhagen

Oslo

Oslo

Kathedraal in Helsinki

Kathedraal in Helsinki

Nyhaven, Kopenhagen

Nyhaven, Kopenhagen

Highlights

 • Per luxe veerboot langs prachtige onbewoonde eilanden naar Helsinki
 • Hotels op top locaties in het centrum van de stad
 • Per trein van Kopenhagen naar Stockholm
 • Hut met zeezicht op de veerboten
 • Fietstour inclusief in Stockholm
+ +

Indicatieprijs

€ 1.799 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Heeft u altijd al de Scandinavische hoofdsteden willen bezoeken, maar kunt u maar niet besluiten welke stad u het meeste aanspreekt? Dan is deze 12-daagse Scandinavian Cities Discovery de perfecte reis voor u! U start deze reis in stijlvol Kopenhagen, waar u de verschillende authentieke en trendy wijken, koninklijke paleizen en vele musea kunt bezoeken. Hierna overnacht u op de veerboot die u van Kopenhagen naar Oslo brengt. Dit is wederom een fijne stad met spraakmakende architectuur. Tevens vindt u er prachtige natuur net buiten de stad. Na een mooie treinrit door het Noorse en Zweedse landschap bereikt u vervolgens Stockholm. Deze stad is verspreid over 14 kleine eilandjes, ieder met een eigen karakter, variërend van het historische en koninklijke Gamla Stan tot het groene eiland Djurgården. De laatste hoofdstad die nu nog ontbreekt is, u raadt het al, Helsinki. Deze stad bereikt u na wederom een overnachting op de veerboot. Het veelzijdige en bruisende Helsinki ligt aan de kust en wordt omgeven door ontelbare eilanden. Het is een heerlijke stad om deze reis rustig af te sluiten. Hier vindt u niet alleen interessante musea, leuke boetiekjes en goede restaurants, maar ook grote parken, bossen en serene meren.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Kopenhagen

Nyhavn, Kopenhagen

Nyhavn, Kopenhagen

Na aankomst op de luchthaven van Kopenhagen wordt u met privévervoer naar uw hotel gebracht.

U verblijft in Copenhagen Admiral Hotel - Kopenhagen
Dag 2

Vrije dag Kopenhagen

Oslo

Oslo

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding en kunt u Kopenhagen verkennen. Bezoek een van de markante paleizen, duik een musea in, wandel door het serene King’s Garden, ontdek de verschillende wijken van de stad, geniet van de attracties in Tivoli Gardens of waan u op exotische bestemmingen in de Botanical Gardens. De keuze is aan u!

U verblijft in Copenhagen Admiral Hotel - Kopenhagen
Dag 3

Kopenhagen – Oslo

Kopenhagen

Kopenhagen

Na het ontbijt heeft u nog de gehele ochtend om van het stijlvolle Kopenhagen te genieten. U dient rond 13.15 uur in te checken bij de DFDS Seaways Terminal in de haven van Kopenhagen. Om 14.15 uur vertrekt u met de veerboot richting Oslo. Deze overtocht duurt ongeveer 19 uur.

U verblijft in DFDS Seaways cruise
Dag 4

Aankomst Oslo

Frognerpark, Oslo

Frognerpark, Oslo

Rond 09:15 uur zult u aanmeren bij de terminal in de haven van Oslo. U heeft de dag ter vrije besteding. Wij raden u aan om een taxi te nemen naar uw hotel, zodat u hier alvast uw bagage kunt achterlaten totdat u later in de middag kunt inchecken. Op verzoek kijken wij graag voor u naar de mogelijkheden om eerder in te checken.

U verblijft in Amerikalinjen - Oslo
Dag 5

Vrije dag Oslo

Koninklijk Paleis in Oslo

Koninklijk Paleis in Oslo

U heeft vandaag een volledige dag om Oslo te ontdekken. Ga eilandhoppen in het Oslofjord of breng een bezoek aan de prachtige beeldentuin van Oslo. Om de dag gezellig af te sluiten bezoekt u Aker Brygge, waar u heerlijk op het terras aanschuift voor een hapje en drankje.

U verblijft in Amerikalinjen - Oslo
Dag 6

Oslo - Stockholm

Abba Museum, Stockholm

Abba Museum, Stockholm

Het is tijd om Noorwegen te verlaten en op de trein te stappen richting Stockholm. U reist ruim vijfeneenhalf uur door de Noorse en Zweedse landschappen.

U verblijft in Stallmästaregården - Stockholm
Dag 7-8

Vrije dagen Stockholm

Stockholm

Stockholm

Deze dag ter vrije besteding zult u zeker goed kunnen gebruiken om Stockholm te ontdekken, want met tal van leuke wijken, musea en andere bezienswaardigheden kan het soms lastig zijn om te kiezen waar te beginnen.

U verblijft in Stallmästaregården - Stockholm
Dag 9

Stockholm - Helsinki

Oude stad van Stockholm

Oude stad van Stockholm

Vandaag vervolgt de reis zich van Zweden naar Finland. U kunt de dag echter rustig beginnen; rond 15:45 uur dient u in te checken bij de terminal in de haven van Oslo. Om 16:45 uur vertrekt u per veerboot richting Helsinki. Deze overtocht duurt ruim 16 uur. Op verzoek kijken wij graag voor u naar de mogelijkheden om later uit te checken bij uw hotel.

U verblijft in Tallink Silja Cruise
Dag 10

Aankomst Helsinki

Kathedraal Helsinki

Kathedraal Helsinki

Rond 10:30 uur meert u aan in de haven van Helsinki. U heeft de gehele dag ter vrije besteding om de Finse hoofdstad te verkennen. Wij raden u aan om op eigen gelegenheid alvast naar het hotel te gaan om uw bagage achter te laten en eventueel te informeren naar de mogelijkheden voor een vroegere check-in.

U verblijft in Hotel Haven - Helsinki
Dag 11-12

Vrije dagen Helsinki

Kabelbaan Helsinki

Kabelbaan Helsinki

De komende twee dagen heeft u de tijd om de hoofdstad van Finland te verkennen. Vergeet u vandaag niet de overheerlijke Finse ‘Korvapuusti’ te proberen? Deze Finse variant van het Zweedse kaneelbroodje gaat goed samen met een kop koffie of thee. Daarnaast staat de stad bekend vanwege het Scandinavische design die veel terug te vinden is in de binnenstad. Breng daarnaast een bezoek aan het forteiland Suomenlinna dat voor de kust van de stad is gelegen.

U verblijft in Hotel Haven - Helsinki
Dag 13

Helsinki - Amsterdam

Uw rondreis langs de Scandinavische hoofdsteden komt vandaag tot zijn eind. U wordt met privévervoer naar de luchthaven van Helsinki gebracht. Eenmaal op de luchthaven aangekomen heeft u de tijd om de allesomvattende vraag te beantwoorden; welke van de hoofdsteden is uw favoriet?

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Denemarken, Noorwegen en Zweden. In Finland is het één uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (https://klmhealthservices.com). Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Denemarken is de officiële taal Deens, in Noorwegen is dit Noors, in Zweden spreekt men Zweeds en in Finland Fins, maar hier wordt ook Zweeds als officiële taal gezien.

Geldzaken

De munteenheid in Denemarken is de Deense kroon (DKK), in Noorwegen is dit de Noorse kroon (NOK), in Zweden de Zweede kroon (SEK). Voor de actuele wisselkoers verwijzen wij u graag naar www.valuta.nl. De munteenheid in Finland is de Euro. Zowel bankpassen als creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Scandinavië heeft u geen visum nodig. Houdt u er rekening mee dat Noorwegen niet tot de Europese Unie behoort, maar wel lid is van het Schengenverdrag.

Klimaat

De Scandinavische landen hebben een zeer noorderlijke ligging, waardoor het klimaat over het algemeen een stuk koeler is dan in Nederland/België. De regio is ontzettend groot, waardoor er grote verschillen te vinden zijn. Het uiterste noorden is koud. De wintermaanden duren lang, er is vrijwel geen daglicht en de temperaturen komen niet boven het vriespunt uit. Het zuiden van Noorwegen, Zweden en Denemarken in zijn geheel kennen een veel milder klimaat. De winters zullen iets frisser zijn dan u gewend bent en de zomers zijn vergelijkbaar met Nederland/België. Het grote voordeel is dat het in de zomermaanden tot veel later licht is, waardoor u optimaal kunt genieten van deze bestemmingen. 

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.799,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Alle overnachtingen in de aangegeven verblijven op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Overnachting op de DFDS Seaways Cruise van Kopenhagen - Oslo in een hut met zeezicht
 • Overnachting op de Tallinksilja Cruise van Stockholm - Helsinki in een hut met zeezicht
 • 2de klas treintickets Oslo - Stockholm
 • Fietstour Stockholm inbegrepen
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Ruimbagage tijdens de vluchten
 • Stoelreserveringen KLM
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer