Rianne van Egmond

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, IJsland, Suriname

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Reisspecialist Rianne in IJsland

Magische momenten in IJsland

Ik reisde in de maand juni door IJsland en in die maand blijft het daar lang licht (het wordt er zelfs nauwelijks donker). Daarom ben ik vooral ’s avonds op pad geweest om de watervallen te bezoeken. Op die momenten waren er bijna geen andere bezoekers aanwezig en bij sommige watervallen stonden we zelfs helemaal alleen te genieten van het natuurschoon. Magische momenten!

Oog in oog met een nijlpaard in Gambia

Tijdens mijn reis door Gambia reisde ik ook door het binnenland, onder andere naar Baboon Island. Dit eiland werd ooit opgericht als nieuw leefgebied voor chimpansees, omdat het huidige leefgebied van deze dieren te snel verdween. Terwijl wij met een bootje langs het eiland voeren en chimpansees op een afstandje aan het bewonderen waren, kwamen er op nog geen tien meter afstand van ons opeens nijlpaarden omhoog uit het water! Juist omdat we dit totaal niet verwacht hadden, was dit een heel speciaal moment.

Chimpansee op Baboon Island in Gambia
Plitvice National Park

Klaterende watervallen in Plitvice National Park

Kroatië is mijn favoriete vakantieland en ik heb deze bestemming dan ook al meerdere keren bezocht. Ik heb er door de jaren heen vele bekende en minder bekende nationale parken bezocht, maar een bezoekje aan het meest bekende park van het land…? Dat had nog niet plaatsgevonden. In 2021 was het eindelijk zo ver! We stonden al vroeg op, zodat we de drukte van alle dagjesmensen voor waren. Zo konden we in alle rust over de houten stijgers van Plitvice National Park wandelen, langs het azuurblauwe water en schitterende watervallen. Het was er adembenemend mooi!

Mijn bucketlist

Wildlife spotten in Tanzania

Bovenaan mijn lijstje staat Tanzania. Ik zou daar in een prachtige lodge willen verblijven, die omringd wordt door uitgestrekte vlaktes vol wildlife. In de ochtend meteen op safari gaan om wilde dieren te spotten; een beter begin van de dag kun je toch niet bedenken? Tanzania staat ook bovenaan omdat je je reis er kunt afsluiten op de heerlijke stranden van Zanzibar. Voor mij is dat een ideale combinatie!

1

Het noorderlicht bewonderen in Lapland

Wat ik graag nog een keer zou willen doen? Het noorderlicht bewonderen in het winterwonderland dat Lapland heet. Daarnaast zijn hier veel andere leuke activiteiten te doen, zoals rijden met een sneeuwscooter, sleeën met husky’s en op bezoek gaan bij rendieren. Dit lijkt me fantastisch om een keer mee te maken.

2

Relaxen op de Seychellen

Ik ben een enorme liefhebber van het strand en waar in de wereld vind je exotischere stranden dan op de Seychellen? De foto’s die je ervan ziet lijken haast onwerkelijk. Het lijkt me een waar paradijs, het zal heerlijk zijn om op die verschillende eilandjes mijn vakantie door te brengen.

3

Mijn fotoalbum

Curacao

Curaçao

Brooklyn Bridge, New York

Brooklyn Bridge, New York

Bootjes in Suriname

Suriname

Reisspecialist Rianne in IJsland

Boottochtje over een gletsjermeer in IJsland

Skyline van New York City

Skyline van New York

Kerkje in Vík

Kerkje in Vík, IJsland

Brownsberg

Brownsberg, Suriname

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Rianne van Egmond naar:

info@tenzingtravel.nl