A taste of Antarctica

19-daagse expeditiereis

De ideale reis om kennis te maken met de Antarctica beleving. U heeft een volledige dag om te genieten van de indrukwekkende natuur, pinguïnkolonies te spotten en wie weet, met een beetje geluk, walvissen in het water te zien.


In de ochtend wakker worden vanuit je raam kijkend naar buiten en de mooiste ijsschotsen zien. Een fijner begin van de dag kan ik me niet wensen!

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

In de spotlights

Zet voet aan land van Antarctica

De gezonde spanning die door je lijf stroomt als de zodiacs gereed worden gemaakt en je voor het eerst voet aan land gaat zetten op Antarctica. Voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Daarna wandelend langs een enorme kolonie pinguïns die druk doende zijn. Dit moment is onvergetelijk en hoe mooi de foto's ook gaan zijn die u maakt, het gevoel van het moment om hierbij te zijn kan niet overtroffen worden.

In slaap vallen in uw eigen slaapzak op het vasteland van Antarctica

De overnachtingen op het schip zijn al een beleving op zich met constant het prachtig uitzicht van uw cabin. Hoe bijzonder is het (als het weer het toelaat) om een nacht door te brengen op het vasteland van Antarctica. Na het diner wordt u met de zodiac naar het vasteland gebracht, waar er een warme slaapzak overhandigt wordt. Eerst dient er een kuil gegraven te worden in de sneeuw, zodat er beschut overnacht kan worden en er geen last is van de wind. Daar lig je dan midden in de sneeuw, met op de achtergrond af en toe het geruis van de sneeuw dat val de bergen afglijd. Echt donker wordt het nooit op deze zuidelijke breedtegraad, maar de kleuren zijn prachtig. Ondanks dat er weinig geslapen gaat worden is dit een ervaring om nooit te vergeten.

Hoogtepunten
 • Kans op het spotten van 3 verschillende pinguïn soorten
 • In Antarctica 2x per dag van boord voor het maken van excursies aan land
 • Nachtje slapen in een slaapzak op Antarctica
 • Barbecueën op het dek tussen de ijsschotsen
 • Kleinschalig schip voor een echte expeditie ervaring
 • Krijg een korte indruk van het magische Antarctica
 • Antarctica reis met een prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Ervaar de levendigheid van Buenos Aires
 • Spot pinguïn kolonies op Antarctica
 • Vergaap je aan de enorme ijsschotsen
+ + +
Vlucht, verblijf, cruise en excursie(s) inbegrepen
€ 15.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor twee volwassenen
 • Ontspannen vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Argentinië.
 • 13-daagse expeditiereis door Antarctica met het schip Hondius / Ortelius of Plancius
 • Binnenlandse vlucht met Aerolineas Argentinas van Buenos Aires naar Ushuaia en v.v.
 • Transfer bij aankomst op de luchthaven van en naar de hotels (Buenos Aires en Ushuaia)
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Excursies
 • Prijs & info

Een reis waarbij enige vorm van verbeelding nodig is. Het is vooraf niet voor te stellen wat een reis naar Antarctica betekent. Na twee hele dagen op open zee wordt de spanning opgebouwd en komt het moment dat de ijsschotsen aan de horizon te zien zijn steeds dichterbij. Het moment dat deze in zicht komt is het dan echt duidelijk, u bevindt zich in de poolregio. Na een ijsschots volgen er snel meer en is het duidelijk dat hier al de eerste pinguïns te vinden zijn. In Antarctica is er (afhankelijk van het weer) de mogelijkheid om in de ochtend en de middag aan land te gaan per zodiacs. Dit betekent veelal wandelingen door de sneeuw met prachtige uitzichten op gletsjers, ijsschotsen, ruige berglandschappen en vrijwel altijd pinguïns op enkele meters afstand. De pinguïns zijn allesbehalve schuw en hebben dan ook altijd voorrang op de paden in de sneeuw die ze zelf hebben gemaakt. Hierdoor heeft u echt het gevoel dat u op bezoek bent bij de pinguïns en zich aanpast aan het leven op dit besneeuwde continent.

Dag 1

Amsterdam - Buenos Aires

Vandaag vliegt u comfortabel met KLM rechtstreeks naar Buenos Aires. De volgende ochtend komt u aan in de hoofdstad van Argentinië.

Dag 2

Aankomst Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Bij aankomst op de luchthaven zal onze lokale vertegenwoordiger u verwelkomen en naar uw hotel brengen voor twee overnachtingen in Buenos Aires.

U verblijft in Huinid Obelisco Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 3

Vrije dag Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Stap een dezer dagen op de fiets met een Nederlandssprekende gids en ontdek deze Zuid-Amerikaanse stad op een typisch Nederlandse manier. Tijdens deze excursie bezoekt u onder andere de kleurrijke wijk La Boca en de tangowijk San Telmo. Ga zelf op ontdekking in de hippe wijk Palermo Soho of dineer in een van de exclusieve restaurants in het moderne Puerto Madero. Flaneren kan op de brede boulevards van de wijk Recoleta. Bezoek in de avond tangovoorstelling; de professionele dansers laten u genieten van hun passievolle dans, begeleid met livemuziek. De show neemt u mee door de geschiedenis van de tango en ook een stukje folklore komt voorbij.

U verblijft in Huinid Obelisco Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Bezoek de karakteristieke cafés in Buenos Aires - Buenos Aires

Bezoek de Tigre Delta - Buenos Aires

Geniet van de tango in een authentieke milonga - Buenos Aires

Dag 4

Buenos Aires - Ushuaia

Uitzicht op Ushuaia

Uitzicht op Ushuaia

U vliegt vandaag naar Ushuaia en na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Verken het gezellige en compacte centrum van Ushuaia met souvenirwinkels, chocolade boetieks, outdoorwinkels, een markt en verschillende restaurants. Proef hier de lokale specialiteit 'king crab'. Naast het gezellige centrum en een interessant museum over de geschiedenis van de eerste pioniers in de stad, is het vooral de omgeving die reizigers trekt. Prachtig gelegen aan een baai, omgeven door de Andes met besneeuwde bergtoppen, maakt de stad tot een sprookjesachtig tafereel. Ushuaia wordt niet voor niets het einde van de wereld genoemd.

U verblijft in Los Cauquenes - Ushuaia
Inclusief ontbijt
Dag 5

Vertrek Ushuaia - Antarctica Expeditie

In de ochtend brengt u de bagage naar het afleverpunt en is er nog voldoende tijd om Ushuaia te verkennen. Geniet nog een laatste keer van een lunch op het vasteland voor u aan boord gaat van het schip. Het centrum is gelegen op loopafstand van de haven, waar de schepen vertrekken. In de middag wordt u welkom geheten aan boord en begint het avontuur. Eerst een aantal veiligheidsinstructies, briefings en daarna de avond doorbrengen op het dek. Er wordt gevaren door de bekende Beagle Channel, dit betekent al kans op het spotten van de eerste pinguïns.

U verblijft op M/V Ortelius
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 6-7

Antarctica Basecamp - Antarctica

De komende twee dagen bevindt u zich op open zee onderweg naar het zuiden. We hopen natuurlijk op een rustige vaart, maar hier staat de bekende ‘Drake Passage’ niet om bekend. Hier krijgt  u waarschijnlijk een indruk van het zeemansleven van de eerste poolreizigers. Een stevige bries, rollende golven en misschien wel een walvis die zich laat zien. Houdt u er rekening mee dat de zee vrij ruig kan zijn en zeeziekte komt dan ook regelmatig voor op de ’Drake Passage’.

Des te verder er zuidwaarts gevaren worden des te meer u toch een verandering gaat zien. Ondanks dat u op open zee vaart, zijn er bepaalde veranderingen te waarnemen. Het vogelleven is anders met, indien u in Antarctische wateren terecht komt, het zien van de eerste albatrossen en stormvogels. Zodra de South Shetland eilanden in beeld komen, ziet u waarschijnlijk ook de eerste ijsbergen aan de horizon opdoemen.

U verblijft op M/V Ortelius
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 8-14

Antarctica Basecamp - Antarctica

Welkom in het witte continent, Antarctica. De komende dagen valt u van verbazing in verbazing en is ons advies om enkel te gaan genieten van de bijzondere plek waar u zich bevindt. Een uniekere plaats op de Aarde is er misschien niet!
Grote ruige besneeuwde pieken, torens van gebroken ijs en bijzondere dieren die nergens anders ter wereld te spotten zijn, zijn onderdelen die de reis door Antarctica uniek maken. Als eerste wordt er een bezoek gebracht aan ‘High Antarctica’, langs de Melchior Islands en door het Schollaert Channel.

U verblijft op M/V Ortelius
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 15-16

Antarctica Basecamp - Antarctica

Terug op open zee en bekende wateren. Na de vele ervaringen op Antarctica ziet u niet meer op tegen de ruige ‘Drake Passage’. De komende dagen praat u bij met uw reisgenoten, heeft u samen herinneringen gemaakt voor het leven en scrolt u door uw camera en ziet u de prachtige foto’s die zijn gemaakt.

U verblijft op M/V Ortelius
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 17

Aankomst Ushuaia - Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Na bijna twee weken afgesloten te zijn van de bewoonde wereld, komt het eerste leven weer in zicht. Het is even wennen om terug op ‘aarde’ te zijn en afscheid te nemen van uw vrienden aan boord. In de avond vliegt u door naar Buenos Aires om hier de laatste nacht van de reis door te brengen.

U verblijft in Huinid Obelisco Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 18

Buenos Aires - Amsterdam

U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Buenos Aires voor de vlucht naar Amsterdam. Het einde van een unieke reis om nooit te vergeten.

Dag 19

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑
Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 15.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Argentinië.
 • 13-daagse expeditiereis door Antarctica met het schip Hondius / Ortelius of Plancius
 • Binnenlandse vlucht met Aerolineas Argentinas van Buenos Aires naar Ushuaia en v.v.
 • Transfer bij aankomst op de luchthaven van en naar de hotels (Buenos Aires en Ushuaia)
 • Verblijf in Buenos Aires en Ushuaia op basis van logies en onbijt.
 • Verblijf in een 2-persoonshut met zeezicht (12 nachten)
 • Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen tijdens de expeditie
 • Water tijdens lunch en diner zijn inbegrepen
 • Koffie, thee, water en een middagsnack zijn ten alle tijde inbegrepen tijdens de cruise
 • Excursies zoals aangegeven in het programma, inclusief ervaren gids
 • Presentaties en entertainment aan boord van de cruise
 • IAATO entree voor bezoek aan Antarctica
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema
+ + +
Vlucht, verblijf, cruise en excursie(s) inbegrepen

Vanafprijs

€ 15.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Daarom een expeditiereis naar Antarctica met Tenzing Travel

 • Een kleinschalig schip voor de meest unieke Antarctica ervaring
 • Bijzondere belevingen inbegrepen
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
 • Oneindige persoonlijke aandacht voor u
 • Deskundig advies van onze specialisten
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Flexibiliteit en maximale zekerheid
Uitzicht vanaf cruiseboot op Antarctica