Explore Spectacular Argentina

23-daagse individuele reis

Ontdek alle gezichten van Argentinië; van cultureel Buenos Aires, tot de gigantische gletsjers van Patagonië en de halfwoestijnen in de omgeving van Salta. Uiteraard slaat u ook de watervallen van Iguazu niet over! Reist u mee?


Met een boot komt u dicht bij de ijswanden van de Perito Moreno gletsjer. Erg indrukwekkend!

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

Perito Moreno

Perito Moreno

Watervallen van Iguazú

Watervallen van Iguazú

Salta

Salta

Schiereiland Valdes in Patagonië

Schiereiland Valdes in Patagonië

Plaza de Mayo, Buenos Aires

Plaza de Mayo, Buenos Aires

Hoogtepunten
 • Verblijf op het schiereiland Peninsula Valdes
 • Maak een fietstocht met Nederlandse gids door Buenos Aires
 • Overnachten in een wijnresort
 • Bezoek de grootste watervallen ter wereld
 • Wandelen in El Chalten
 • Bewonder de Perito Moreno gletsjer
+ +

Vanafprijs

€ 5.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Vijf binnenlandse vluchten met Aerolinas Argentinas
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

Stap op de fiets in cultureel Buenos Aires en dompel uzelf onder in het natuurschoon van Patagonië. Spot pinguïns, zeeolifanten en walvissen op Peninsula Valdes en vaar door het legendarische Beaglekanaal aan het einde van de wereld. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! Om de haverklap storten er hier grote brokken ijs van de wand in het water wat een spectaculair gezicht is. En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met dorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Buenos Aires

Vandaag vertrekt u met een rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires.

Dag 2

Aankomst Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Na aankomst op Ezeiza International Airport wordt u ontvangen op de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Deze dag kunt u rustig bijkomen van de vlucht en de eerste indrukken opdoen van Buenos Aires.

U verblijft in Anselmo Buenos Aires, Curio Collection by Hilton - Buenos Aires
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Georganiseerde fietstour Buenos Aires

Dag 3-4

Vrije dagen Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Een van deze dagen stapt u op de fiets met een Nederlandssprekende gids en ontdekt u deze Zuid-Amerikaanse stad op een typisch Nederlandse manier. Tijdens deze excursie bezoekt u onder andere de kleurrijke wijk La Boca en de tangowijk San Telmo. Ga zelf op ontdekking in de hippe wijk Palermo Soho of dineer in een van de exclusieve restaurants in het moderne Puerto Madero. Flaneren kan op de brede boulevards van de wijk Recoleta. Bezoek in de avond tangovoorstelling; de professionele dansers laten u genieten van hun passievolle dans, begeleid met livemuziek. De show neemt u mee door de geschiedenis van de tango en ook een stukje folklore komt voorbij.

U verblijft in Anselmo Buenos Aires, Curio Collection by Hilton - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 5

Buenos Aires - Puerto Madryn / Peninsula Valdes

Pinguins bij Punta Tombo

Pinguins bij Punta Tombo

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de lokale luchthaven Jorge Newbery gebracht voor de vroege vlucht naar Trelew. Aangekomen in Trelew haalt u de huurauto op. Bij een vroege aankomst raden wij aan om zuidwaarts naar Punta Tombo te rijden (ca. 2,5 uur rijden). Na uw bezoek aan de pinguïnkolonie rijdt u in ongeveer vier uur naar uw hotel op de Peninsula Valdes. Als u naar het schiereiland rijdt komt u onderweg langs het Centro de Visitantes Istom Carlos Ameghino, waar u van alles te weten komt over de flora en fauna van Peninsula Valdes. Sla de uitkijktoren met uitzicht over de baai niet over!

U verblijft in Las Restingas - Puerto Madryn
Inclusief ontbijt
Dag 6

Vrije dag Puerto Madryn / Peninsula Valdes

Zeeleeuwen bij Peninsula Valdes

Zeeleeuwen bij Peninsula Valdes

Verken Peninsula Valdes vandaag met de auto en bezoek de zeeolifanten langs de kust, spot de pinguïns en zeeleeuwen bij de Caleta of ga naar de pinguïnkolonie van San Lorenzo in het uiterste noorden van Valdés. De wegen op het schiereiland zijn onverhard en nagenoeg verlaten. U zult zich alleen op de wereld wanen met de prachtige, uitgestrekte vlaktes om u heen. Bijzonder!

U verblijft in Las Restingas - Puerto Madryn
Inclusief ontbijt
Dag 7

Puerto Madryn / Peninsula Valdes - Ushuaia

Tierra del Fuego nabij Ushuaia

Tierra del Fuego nabij Ushuaia

U rijdt naar de luchthaven van Trelew en levert hier de huurauto in. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht naar Ushuaia. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en de rest van de dag is ter vrije besteding. Verken het gezellige en compacte centrum van Ushuaia met souvenirwinkels, chocolade boetieks, outdoorwinkels, een markt en verschillende restaurants waar u de lokale specialiteit king crab kunt eten. Naast dat Ushuaia een interessant museum heeft over de eerste pioniers en geschiedenis van de stad, is het vooral de omgeving en ligging van de stad die reizigers trekt. Prachtig gelegen aan een baai omgeven door de Andes met besneeuwde toppen maakt de stad tot een sprookjesachtig tafereel. Ushuaia wordt niet voor niets 'het einde van de wereld' genoemd.

U verblijft in Alto Andino Hotel - Ushuaia
Inclusief ontbijt
Dag 8-9

Vrije dagen Ushuaia

Beaglekanaal, Ushuaia

Beaglekanaal, Ushuaia

Geniet van twee vrije dagen in Ushuaia. Ga bijvoorbeeld op verkenning in het Tierra del Fuego National Park met zijn prachtige landschap van bossen, velden, toendra's en baaien. Een boottocht over het Beaglekanaal mag ook niet ontbreken, als u het ons vraagt!

U verblijft in Alto Andino Hotel - Ushuaia
Inclusief ontbijt
Dag 10

Ushuaia - El Chalten

Ruta 40 bij El Chalten

Ruta 40 bij El Chalten

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar El Calafate. Bij aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar El Chalten. U reist vandaag naar het noorden langs Lago Argentino en Lago Viedma. Een prachtige rit met adembenemende vergezichten. Wij adviseren u bij aankomst meteen langs het bezoekerscentrum te rijden. Hier ontvangt u meteen alle leuke informatie over de verschillende activiteiten die u komende dagen kunt ondernemen, zoals uitgebreide informatie over onvergetelijke wandelingen die u kunt maken.

U verblijft in Hostería Senderos- El Chalten
Inclusief ontbijt
Dag 11

Vrije dag El Chalten

Reisspecialist Femke bij El Chalten

Reisspecialist Femke bij El Chalten

Onderneem vandaag een van de prachtige wandelingen die het personeel van het bezoekerscentrum u heeft geadviseerd en bezoek de waterval Chorillo del Salto. Ga raften, bezoek de uitzichtpunten of maak een boottocht op een meer met drijvende ijsblokken.

U verblijft in Hostería Senderos- El Chalten
Inclusief ontbijt
Dag 12

El Chalten - El Calafate

El Calafate

El Calafate

Vandaag rijdt u zuidwaarts naar El Calafate, bekend om bijzondere gletsjers zoals de Perito Moreno. Verken deze middag het gezellige centrum en breng een bezoek aan vogelreservaat Laguna Nimez.

U verblijft in Rochester Hotel Calafate - El Calafate
Inclusief ontbijt
Dag 13-14

Vrije dagen El Calafate

Perito Moreno Gletsjer

Perito Moreno Gletsjer

U heeft twee volle dagen om van de spectaculaire natuur te genieten en de gletsjers te bewonderen. De Perito Morenogletsjer is misschien wel dé must see van Patagonië. Deze gletsjer is de enige van alle gletsjers die u vanaf de wal kunt bewonderen. Maak een boottocht in dit indrukwekkende landschap of maak een ijswandeling.

U verblijft in Rochester Hotel Calafate - El Calafate
Inclusief ontbijt
Dag 15

El Calafate - Salta

San Francisco Basiliek, Salta

San Francisco Basiliek, Salta

U rijdt naar de luchthaven waar u de auto inlevert, daarna maakt u zich klaar voor de vlucht naar Salta. Het koude zuiden van Argentinië wordt ingewisseld voor het veel warmere noordwesten. U gaat echt een omschakeling maken qua natuur en landschappen.

U verblijft in Hotel del Antiguo Convento - Salta
Inclusief ontbijt
Dag 16

Vrije dag Salta

Salta

Salta

Een vrije dag in Salta. Ga met de kabelbaan naar boven voor een mooi uitzicht op de stad en bezoek archeologische vondsten in met museum. Sluit de dag af met een drankje op het Plaza 9 de Julio en een traditionele peña avond.

U verblijft in Hotel del Antiguo Convento - Salta
Inclusief ontbijt
Dag 17

Salta - Cafayate

Omgeving Cafayate

Omgeving Cafayate

Vandaag staat in het teken van woestijn en wijn. U haalt uw huurauto op en rijdt vervolgens zuidwaarts via de RN68. Na het plaatsje Talapampa rijdt u langs de Las Conchas-rivier en komt u terecht in een vallei die wordt omgeven door spectaculaire, okerkleurige en dieprode rotsformaties die door hun vormen allerlei bijnamen hebben gekregen, waaronder 'amfitheater' en 'duivelskeel'. Maak onderweg ook diverse stops bij een van de vele uitzichtpunten, zoals El Anfiteatro, Mirador Tres Cruses, El Fraile en La Yesera. Sommige uitzichtpunten liggen op loopafstand van de weg; ideaal om ook even de benen te strekken! Wanneer u meer en meer wijngaarden ziet, dan is Cafayate niet meer ver weg.

U verblijft in Vinas de Cafayate Wine Resort - Cafayate
Inclusief ontbijt
Dag 18

Cafayate - Salta

Omgeving Salta

Omgeving Salta

U verlaat Cafayate en rijdt via dezelfde weg terug naar Salta. U kunt in een keer doorrijden of er voor kiezen om nog een aantal stops te maken. Het landschap hier gaat nooit vervelen. Bij aankomst in Salta levert u uw huurauto in en neemt u een taxi naar het hotel waar u eerder deze reis ook verbleef. Sluit de reis door dit gedeelte van Argentinië af op het gezellige Plaza 9 de Julio.

U verblijft in Hotel del Antiguo Convento - Salta
Inclusief ontbijt
Dag 19

Salta - Iguazú

Watervallen van Iguazú

Watervallen van Iguazú

U rijdt naar de luchthaven en levert de huurauto in. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht naar Puerto Iguazu voor een bezoek aan de grootste watervallen ter wereld. Een natuurwonder dat geen enkele reiziger mag missen, als u het ons vraagt. Na aankomst op de luchthaven van Puerto Iguazu wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u naar uw hotel gebracht.

U verblijft in La Cantera Lodge de Selva - Iguazú
Inclusief ontbijt
Dag 20

Vrije dag Iguazu

Watervallen van Iguazú

Watervallen van Iguazú

Vandaag staat volledig in het teken van genieten van de schitterende watervallen van Iguazu. U kunt de watervallen bekijken van maar liefst vier kanten: van de Braziliaanse kant (mooiste uitzicht), van de Argentijnse kant (avontuurlijke paden met bruggetjes), van de onderkant (per rubber wildwaterboot) en vanuit de lucht (per helikopter voor het fraaiste totaaloverzicht). Een onvergetelijk natuurspektakel!

U verblijft in La Cantera Lodge de Selva - Iguazú
Inclusief ontbijt
Dag 21

Iguazú - Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Na te hebben genoten van de indrukwekkende natuurkracht van de watervallen van Iguazú, wordt u vandaag naar de luchthaven Puerto Iguazu gebracht. Omdat de binnenlandse vluchten niet aansluiten op de internationele, verblijft u nog een laatste nacht in Buenos Aires. Na aankomst in Buenos Aires wordt u naar het hotel gebracht waar u aan het begin van de reis ook heeft geslapen.

U verblijft in Anselmo Buenos Aires, Curio Collection by Hilton - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 22

Iguazú - Buenos Aires - Amsterdam

Vandaag markeert dan toch echt het einde van deze indrukwekkende reis door Argentinië. Ontbijt vanochtend nog een laatste keer met dulce de leche. Wandel nog door Buenos Aires of ga op jacht naar souvenirs voordat u in de middag wordt opgehaald en naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 23

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Vaccinaties worden voor sommige gebieden aanbevolen. Wij raden u aan contact op te nemen met één van de gezondheidsorganisaties in uw woonplaats, bijvoorbeeld huisarts of GG & GD. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Argentinië kunt u het gehele jaar bezoeken, maar heeft echter een zeer divers klimaat. Over het algemeen is de beste reistijd van oktober tot en met maart. Het noorden en westen (Iguazu en Salta) is subtropisch, waarbij het in de maanden december tot en met februari hoog zomer is, met temperaturen boven de 30 graden Celsius. Dit gedeelte van Argentinië is geschikt om het hele jaar door te bezoeken. Let wel op dat het in december en januari erg heet kan zijn en dat er in Iguazu dan een tropische regenbui valt.

Het uiterste zuiden (Patagonië) kan in de Nederlandse zomer (daar winter) erg koud zijn. Van oktober tot en met maart heeft u hier een koude Nederlandse zomer, maar er kunnen ook dagen van 20 graden Celsius tussen zitten. In de Andes (bij Bariloche) valt in de winter (onze zomer) veel sneeuw en is daarom een perfect wintersportgebied.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Argentinië. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).

Tijdsverschil

Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland; 5 uur wanneer wij zomertijd hebben. Argentinië kent geen zomertijd en er zijn geen verschillende tijdszones in het land.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 5.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Vijf binnenlandse vluchten met Aerolinas Argentinas
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een fietstocht door Buenos Aires
 • Vervoer van de luchthaven naar uw verblijf in de stad bij aankomst
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema

Bijzonderheden

 • De beste periode voor deze reis zijn de maanden september t/m april. In de overige maanden is het winter in Patagonië, sommige excursies worden dan niet aangeboden.
 • In Punta Tombo verlaten de pinguïns in de loop van maart de kolonie.
 • De walvisexcursie op dag 5 is alleen mogelijk in de maanden juni t/m november (toeslag, bij boeking opgeven).
 • Transfers zijn op privébasis.
 • De stadsrondrit in Salta en de excursies in Iguazú zijn op privé-basis, alle andere excursies zijn op groepsbasis.
+ +

Vanafprijs

€ 5.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Argentinië met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Pinguïn op Isla Martillo

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.