Once in a lifetime experience to Antarctica

17-daagse expeditiereis

Wilt u een uitzonderlijke reiservaring beleven? Een cruise naar Antarctica is zeker een aanrader. Geen plek op aarde is vergelijkbaar met de unieke witte wereld van de Zuidpool. Trek eropuit op sneeuwschoenen of verken de fjorden in een kajak.


Het spotten van de Keizerspinguïn in hun natuurlijke habitat valt niet onder woorden te brengen. De mooiste reiservaring die ik heb meegemaakt!

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

In de spotlights

Verken Antarctica vanaf het water en in de lucht

De Weddell Sea is een van de allerlaatste wildernissen op Aarde. Dit wordt verkent per expeditie schip en zelfs per helikopter. In de helikopter vliegt u kilometers boven een dik pakijs en waant u zich op een andere planeet. Dit wordt nog versterkt door een bezoek aan Snowhill Island, waar een kolonie Keizerspinguïns leeft en u deze dieren in de natuurlijke habitat kunt zien. Door de afgelegen ligging hoeft u deze plek slechts te delen met een handjevol toeristen en is dit een herinnering dat altijd bij zal blijven.

In slaap vallen met uitzicht op Antarctica

Overnacht op het kleine schip Ortelius. Dit expeditie schip ademt avontuur en is dan ook absoluut geen luxe cruise. Vrijwel altijd bent u welkom om de kapitein te vergezellen op de brug. In de ochtend als de zee vaak erg kalm is of juist in de avond als de zon maar niet onder lijkt te gaan is dit een plek met een panoramisch uitzicht op Antarctica. Een plek dat het meest gaat missen als u het schip gaat verlaten.

Hoogtepunten
 • Vermijdt de ruige Drake Passage en vlieg in 2 uur naar Antarctica
 • Overnacht op een kleinschalig schip
 • Indien het weer het toelaat, elke dag een ochtend en middag excursie
 • Bezoek verschillende pinguïns in de natuurlijke habitat
 • Zeehonden, walvissen, zeeleeuwen en vele vogels kunnen gespot worden
+ + +
Vlucht, verblijf, cruise en excursie(s) inbegrepen
€ 18.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor twee volwassenen
 • Ontspannen vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Argentinië.
 • 11-daagse expeditiereis door Antarctica met het schip Ortelius
 • Binnenlandse vlucht met Aerolineas Argentinas van Buenos Aires naar Ushuaia en v.v.
 • Transfer bij aankomst op de luchthaven van en naar de hotels (Buenos Aires en Ushuaia)
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Excursies
 • Prijs & info

Van alle reizen die Antarctica aandoen is dit naar alle waarschijnlijkheid de meest bijzondere. Tijdens deze expeditie reis wordt juist het minder bekende oostelijke gedeelte van het Antarctisch Schiereiland aangedaan. Dit betekent veel koudere temperaturen, veel meer pakijs en veel minder reizigers. Dit gebied, ook wel de Weddell Sea genoemd, betekent daadwerkelijk een avontuurlijke expeditie reis. Het hoogtepunt van de reis is het spotten van de grootste en populairste pinguïn soort ter wereld; de Keizerspinguïn. Door het enorm ruige landschap en grote stukken pakijs, is het weer hier ontzettend onvoorspelbaar en worden reizigers gevraagd om ontzettend flexibel te zijn. De natuur en weeromstandigheden op Antarctica variëren met de minuut en hierdoor kan het voorkomen dat een bezoek aan de Keizerspinguïn niet aangedaan kan worden. Maar dan nog is de reis onvergetelijk. Kolonies Stormband, Adelie en Ezel pinguïns worden aangedaan en in de Weddell Sea treft u de meest indrukwekkende ijsschotsen en gletsjers aan.

Dag 1

Amsterdam - Buenos Aires

Vandaag vliegt u comfortabel met KLM rechtstreeks naar Buenos Aires. De volgende ochtend komt u aan in de hoofdstad van Argentinië.

Dag 2

Aankomst Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Bij aankomst op de luchthaven zal onze lokale vertegenwoordiger u verwelkomen en naar uw hotel brengen voor twee overnachtingen in Buenos Aires.

U verblijft in Huinid Obelisco Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 3

Vrije dag Buenos Aires

Stap een dezer dagen op de fiets met een Nederlandssprekende gids en ontdek deze Zuid-Amerikaanse stad op een typisch Nederlandse manier. Tijdens deze excursie bezoekt u onder andere de kleurrijke wijk La Boca en de tangowijk San Telmo. Ga zelf op ontdekking in de hippe wijk Palermo Soho of dineer in een van de exclusieve restaurants in het moderne Puerto Madero. Flaneren kan op de brede boulevards van de wijk Recoleta. Bezoek in de avond tangovoorstelling; de professionele dansers laten u genieten van hun passievolle dans, begeleid met livemuziek. De show neemt u mee door de geschiedenis van de tango en ook een stukje folklore komt voorbij.

U verblijft in Huinid Obelisco Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Bezoek de karakteristieke cafés in Buenos Aires - Buenos Aires

Bezoek de Tigre Delta - Buenos Aires

Geniet van de tango in een authentieke milonga - Buenos Aires

Dag 4

Buenos Aires - Ushuaia

Uitzicht op Ushuaia

Uitzicht op Ushuaia

U vliegt vandaag naar Ushuaia en na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Verken het gezellige en compacte centrum van Ushuaia met souvenirwinkels, chocolade boetieks, outdoorwinkels, een markt en verschillende restaurants. Proef hier de lokale specialiteit 'king crab'. Naast het gezellige centrum en een interessant museum over de geschiedenis van de eerste pioniers in de stad, is het vooral de omgeving die reizigers trekt. Prachtig gelegen aan een baai, omgeven door de Andes met besneeuwde bergtoppen, maakt de stad tot een sprookjesachtig tafereel. Ushuaia wordt niet voor niets het einde van de wereld genoemd.

U verblijft in Los Cauquenes - Ushuaia
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Arakur Resort - Ushuaia

Dag 5

Vertrek Ushuaia - Antarctica Cruise

Bart op Antarctica

Bart op Antarctica

In de ochtend brengt u de bagage naar het afleverpunt en is er nog voldoende tijd om Ushuaia te verkennen. Geniet nog een laatste keer van een lunch op het vasteland voor u aan boord gaat van het schip. Het centrum is gelegen op loopafstand van de haven, waar de schepen vertrekken. In de middag wordt u welkom geheten aan boord en begint het avontuur. Eerst een aantal veiligheidsinstructies, briefings en daarna de avond doorbrengen op het dek. Er wordt gevaren door de bekende Beagle Channel, dit betekent al kans op het spotten van de eerste pinguïns.

U verblijft op M/V Ortelius
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 6-7

Antarctica Weddell Sea - Antarctica

De komende twee dagen bevindt u zich op open zee onderweg naar het zuiden. We hopen natuurlijk op een rustige vaart, maar hier staat de bekende ‘Drake Passage’ niet om bekend. Hier krijgt  u waarschijnlijk een indruk van het zeemansleven van de eerste poolreizigers. Een stevige bries, rollende golven en misschien wel een walvis die zich laat zien. Houdt u er rekening mee dat de zee vrij ruig kan zijn en zeeziekte komt dan ook regelmatig voor op de ’Drake Passage’.

Des te verder er zuidwaarts gevaren worden des te meer u toch een verandering gaat zien. Ondanks dat u op open zee vaart, zijn er bepaalde veranderingen te waarnemen. Het vogelleven is anders met, indien u in Antarctische wateren terecht komt, het zien van de eerste albatrossen en stormvogels. Zodra de South Shetland eilanden in beeld komen, ziet u waarschijnlijk ook de eerste ijsbergen aan de horizon opdoemen.

U verblijft op M/V Ortelius
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 8-12

Antarctica Weddell Sea - Antarctica

Reiziger op expeditie op Antarctica

Reiziger op expeditie op Antarctica

Welkom in het witte continent, Antarctica. De komende dagen valt u van verbazing in verbazing en is ons advies om enkel te gaan genieten van de bijzondere plek waar u zich bevindt. Een uniekere plaats op de Aarde is er misschien niet!
Grote ruige besneeuwde pieken, torens van gebroken ijs en bijzondere dieren die nergens anders ter wereld te spotten zijn, zijn onderdelen die de reis door Antarctica uniek maken. Het bijzondere aan deze reis is dat alles in het teken staat van het spotten van de Keizerspinguïn. De grootste pinguïn soort en tevens het meest lastige te spotten. Dit heeft ermee te maken dat deze pinguïn soort veel verder op het vasteland leeft van Antarctica en per schip niet te bereiken is. Dit betekent dat bij aankomst van Antarctica de meeste schepen het westen van het schiereiland bezoeken. Tijdens deze reis wordt juist het veel koudere en ruigere oosten van het schiereiland bezocht.

U verblijft op M/V Ortelius
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 13-14

Antarctica Weddell Sea - Antarctica

Terug op open zee en bekende wateren. Na de vele ervaringen op Antarctica ziet u niet meer op tegen de ruige ‘Drake Passage’. De komende dagen praat u bij met uw reisgenoten, heeft u samen herinneringen gemaakt voor het leven en scrolt u door uw camera en ziet u de prachtige foto’s die zijn gemaakt.

U verblijft op M/V Ortelius
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 15

Aankomst Ushuaia - Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Na bijna twee weken afgesloten te zijn van de bewoonde wereld, komt het eerste leven weer in zicht. Het is even wennen om terug op ‘aarde’ te zijn en afscheid te nemen van uw vrienden aan boord. In de avond vliegt u door naar Buenos Aires om hier de laatste nacht van de reis door te brengen.

U verblijft in Huinid Obelisco Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 16

Buenos Aires - Amsterdam

U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Buenos Aires voor de vlucht naar Amsterdam. Het einde van een unieke reis om nooit te vergeten.

Dag 17

Aankomst Amsterdam

Einde van een once in a lifetime reis!

terug naar boven ↑
Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 18.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Boek deze reis uiterlijk 31 maart 2023 en ontvang een introductiekorting van € 2.000,- per persoon in het reisvoorstel.

Inbegrepen

 • Ontspannen vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Argentinië.
 • 11-daagse expeditiereis door Antarctica met het schip Ortelius
 • Binnenlandse vlucht met Aerolineas Argentinas van Buenos Aires naar Ushuaia en v.v.
 • Transfer bij aankomst op de luchthaven van en naar de hotels (Buenos Aires en Ushuaia)
 • Verblijf in Buenos Aires en Ushuaia op basis van logies en onbijt.
 • Verblijf in een 2-persoonshut met zeezicht (10 nachten)
 • Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen tijdens de expeditie
 • Water tijdens lunch en diner zijn inbegrepen
 • Koffie, thee, water en een middagsnack zijn ten alle tijde inbegrepen tijdens de cruise
 • Excursies zoals aangegeven in het programma, inclusief ervaren gids
 • Presentaties en entertainment aan boord van de cruise
 • IAATO entree voor bezoek aan Antarctica
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema
+ + +
Vlucht, verblijf, cruise en excursie(s) inbegrepen

Vanafprijs

€ 18.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Daarom een expeditiereis naar Antarctica met Tenzing Travel

 • Een kleinschalig schip voor de meest unieke Antarctica ervaring
 • Bijzondere belevingen inbegrepen
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
 • Oneindige persoonlijke aandacht voor u
 • Deskundig advies van onze specialisten
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Flexibiliteit en maximale zekerheid
Uitzicht vanaf cruiseboot op Antarctica