Rondreis Paaseiland

Nieuwsgierig naar het mysterie rond Paaseiland? Combineer dan Paaseiland tijdens een rondreis Chili. Wij garanderen u dat het een onvergetelijke ervaring gaat zijn!

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Chili met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Paaseiland

Onze bestemmingen voor een reis naar Paaseiland

Een van de meest bijzondere en meest afgelegen eilanden ter wereld. Paaseiland, een in mysteries gehuld eiland dat wetenschappers nog altijd bezig houdt. De combinatie van een rijke historie, de opmerkelijke culturele verschijnselen, de minder bekende plekjes van ongerepte natuur en het toch wel paradijselijke tintje op de stranden van Anakena Beach op dit eiland ter grootte van Texel maakt deze plek zo uniek. Wij zetten de belangrijkste bezienswaardigheden voor u op een rijtje:

Paaseiland

Paaseiland

Reisinformatie Paaseiland

  • Over onze reizen

Een eilandje ver weg, iets met mystiek, met grote stenen beelden? Ja, dat klopt allemaal en het staat bij menigeen op het lijstje van ‘als ik ooit nog eens in de gelegenheid ben’. Paaseiland, met de inheemse naam Rapa Nui, behoort tot Chili en ligt op circa 4000 kilometer van het continent, halverwege tussen Chili en Tahiti. Het eiland dankt de naam aan het feit dat het door de westerse wereld op Paaszondag 1722 werd ‘ontdekt’. Weidse, golvende graslanden waarin ineens grote stenen hoofden opduiken, die uitdrukkingsloos in de verte staren. Hoe komen ze daar en waarvoor dienden ze? Ga kijken en wees verwonderd over dit stukje aarde out-of-place.

Ligging en bereikbaarheid van Paaseiland

Paaseiland ligt op ongeveer 4000 kilometer vanaf Chili in de Stille Oceaan. Het is een van de meest afgelegen eilanden ter wereld, maar je reist er vrij makkelijk heen. U bereikt Paaseiland met een binnenlandse vlucht vanuit Santiago de Chile.

Het verhaal van Paaseiland

Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en wordt grotendeels gevormd door drie vulkanen. Het zijn ook de vulkanen Rano Kau, Maunga Terevaka en de Poike die de driehoeken van het eiland vormen. Het eiland dankt de naam aan het feit dat het door de westerse wereld op Paaszondag in 1722 werd ontdekt.

Bezienswaardigheden op Paaseiland

Paaseiland is goed per fiets te verkennen. Er is slechts één stadje op het eiland: Hanga Roa. Hier zijn de meeste hotels, winkels en restaurants te vinden, maar echte bezienswaardigheden heeft het niet. Wel is dit een goed startpunt voor een wandeling in de natuur rondom de stad.  Het landschap is vrij vlak, wel groen, maar er groeien sporadisch bomen. Het enige, maar idyllisch gelegen, strandje is heerlijk om lekker te kunnen ontspannen. Alle bezienswaardigheden op het eiland kunt u vanuit uw hotel bezoeken.

De voornaamste bezienswaardigheden op Paaseiland zijn:

  • Het stadje Hanga Roa
  • Route van de Moai: Mooie route langs de indrukwekkende beelden (Moai)
  • Steengroeve bij de vulkaan Rano Raraku; hier staan tientallen metershoge Moai en er liggen honderden onafgemaakte beelden, in allerlei stadia van afwerking.

Beste reistijd Paaseiland

De beste reisperiode voor een rondreis naar Paaseiland is in maart en van september tot en met november. De maanden december tot en met februari kunnen wat klimaat betreft ook prima, maar dan is het er druk met toeristen. Op Paaseiland is het in de winter (onze zomer) erg regenachtig en kouder. Temperaturen variëren van ongeveer 10-12ºC in juli tot zo’n 24ºC in februari.