Rondreis Paaseiland

Nieuwsgierig naar het mysterie rond Paaseiland? Combineer dan Paaseiland tijdens een rondreis Chili. Wij garanderen u dat het een onvergetelijke ervaring gaat zijn!

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Chili met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Paaseiland

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Anouk Vial

Reisspecialist Chili

Reisinformatie Paaseiland

  • Overzicht

Een eilandje ver weg, iets met mystiek, met grote stenen beelden? Ja, dat klopt allemaal en het staat bij menigeen op het lijstje van ‘als ik ooit nog eens in de gelegenheid ben’. Paaseiland, met de inheemse naam Rapa Nui, behoort tot Chili en ligt op circa 4000 kilometer van het continent, halverwege tussen Chili en Tahiti. Het eiland dankt de naam aan het feit dat het door de westerse wereld op Paaszondag 1722 werd ‘ontdekt’ door de Nederlander Jacob Roggeveen. Weidse, golvende graslanden waarin ineens grote stenen hoofden opduiken, die uitdrukkingsloos in de verte staren. Hoe komen ze daar en waarvoor dienden ze? Ga kijken en wees verwonderd over dit stukje aarde out-of-place.

Ligging en bereikbaarheid van Paaseiland

Paaseiland ligt op ca. 4000 kilometer van Chili in de Stille Oceaan. U bereikt Paaseiland met een binnenlandse vlucht vanuit Santiago de Chile.

Het verhaal van Paaseiland

Het eiland dankt de naam aan het feit dat het voor de westerse wereld op Paaszondag 1722 werd ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen.

Bezienswaardigheden op Paaseiland

Paaseiland is slechts 164 km2 groot en er is slechts één stadje op het eiland: Hanga Roa. Het landschap is vrij vlak en er groeien sporadisch bomen. Er is één strand. Alle bezienswaardigheden op het eiland kunt u vanuit uw hotel bezoeken.

De voornaamste bezienswaardigheden op Paaseiland zijn:

  • Het stadje Hanga Roa
  • Route van de Moai: Mooie route langs de indrukwekkende beelden (Moai)
  • Steengroeve bij de vulkaan Rano Raraku; hier staan tientallen metershoge Moai en er liggen honderden onafgemaakte beelden, in allerlei stadia van afwerking.

Beste reistijd Paaseiland

De beste reisperiode voor een rondreis naar Paaseiland is van augustus tot april met temperaturen van 15-17ºC in augustus, tot 24ºC in februari.