Liesbeth Verbrugge

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Australië, Canada, China, Costa Rica, Ecuador, Galapagoseilanden, Indonesië, Maleisië, Mexico, Oman, Panama, Suriname, Tanzania, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Zuid-Afrika, Sri Lanka

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

De mooiste reismomenten van Liesbeth

Snorkelen bij de Galapagoseilanden

De reis naar de Galapagoseilanden ervaar ik toch als een van de meest bijzondere reizen die ik heb gemaakt. Op een prachtig schip heb ik vijf dagen lang verschillende eilanden bezocht. Het mooie van deze reis is dat we op ieder eiland weer andere dieren hebben gespot en weer totaal andere vegetatie aantroffen. Samen met een ervaren ranger gingen we  op ieder eiland op pad en vertelde hij veel over de dieren die daar leven. En wat een prachtige onderwaterwereld! Mijn mooiste moment is toch wel het snorkelen. Scholen van vissen bij elkaar, schildpadden die heerlijk rustig onder je door zwemmen, roggen die wel dansend door het water lijken te gaan en zeeleeuwen die langs je heen zwemmen en je nieuwsgierig aankijken. Zeker een bestemming waar ik nog een keer naar terug wil!

 

Op safari in Tanzania

Mijn reis naar Tanzania was de eerste kennismaking met Afrika en ook onze allereerste safari. Deze reis heeft zoveel indruk op me achter gelaten! Het was fantastisch om de dieren in hun eigen leefomgeving te zien en met een ervaren ranger op pad te zijn die zoveel te vertellen heeft. De Ngorongoro krater en het Serengeti National Park in het bijzonder hebben mijn hart gestolen. De grote diversiteit aan vegetatie maakt de Ngorongoro krater zo prachtig. Het ene gedeelte was (in november) heel droog, dan reden we een stuk verder en was daar alles prachtig groen met een drinkplaats. De Serengeti vond ik onvergetelijk vanwege de uitgestrektheid en de dieren die we daar gespot hebben. We zagen een luipaard die daar heerlijk lag te luieren in een boom. Even later sprong hij eruit en verdween vliegensvlug in de struiken. We hebben hele mooie foto’s kunnen maken en die hangen nu als prachtig aandenken in ons huis. Ook hebben wij de migratie van de gnoes gezien, wat een bijzondere ervaring was dat. Honderden gnoes die achter elkaar aan rennen en het geluid van hun hoeven die de grond raken… iets wat ik nooit meer zal vergeten!

Aapje in Sukau, Borneo

De groene en wilde jungle van Borneo

Als echte natuurliefhebber was een bezoek aan Borneo een walhalla. De prachtige groene jungle, waar je continue de meest mooie orchideeën en bekerplanten spot en waar we zelfs een rafflesia bloem in bloei hebben gezien. Dat is vrij uniek, want hij bloeit maar zeven dagen in het jaar en kan een een diameter behalen van meer dan één meter! Tijdens ons verblijf in de jungle van Sukau werden we omringd door neusapen, wat een bijzondere beesten zijn dat! We gingen dagelijks op pad met een gids om wilde dieren te spotten. Zo hebben we een groene boa in de boom zien hangen, een enorme varaan zien lopen door een modderpoel, meerdere soorten apen zien slingeren in de bomen, krokodillen in het water zien liggen, neushoornvogels kunnen spotten en als klap op de vuurpijl een wilde orang-oetan in de boom zien zitten!

Mijn bucketlist

Afrika

Dit continent heeft een special plekje in mijn hart. Eigenlijk kan ik niet exact zeggen welk land dan op nummer één staat, maar ik zou kiezen voor of Botswana, of Zuid-Afrika (en dan een deel wat ik nog niet heb gezien), of nogmaals Tanzania. De vriendelijke bevolking, het heerlijke eten en de spectaculaire natuur is voor mij echt de perfecte combinatie voor een rondreis.

1

Australië

Ik ben twee keer in Australië geweest en beide keren was ik alleen omdat ik op studiereis was. Tijdens mijn eerste bezoek was ik gelijk verkocht. Ook dit land heeft voor mij alle factoren voor een geslaagde reis; goede gastronomie, vriendelijke bevolking, scala aan activiteiten en veel afwisseling in natuur. Nu wil ik graag met mijn gezin terug om al het moois van Australië samen te beleven.

2

Zuid-Amerika

Aangezien ik Mexicaanse roots heb, trekt Zuid-Amerika mij enorm aan. Hoog op mijn lijstje staat Colombia of Brazilië. In Colombia zou ik een combinatie maken van mooie koloniale steden, koffieplantages, natuurparken en strand. In Brazilië zou ik in ieder geval Rio de Janeiro, de Iguaçu-watervallen en de Pantanal willen bezoeken.

3

Mijn fotoalbum

Tarangire National Park

Olifant in Tarangire N.P. in Tanzania

Serengeti

Leeuw in de Serengeti, Tanzania

Migratie van de gnoes, Tanzania

Tussen de zeeleeuwen op de Galapagos

Pitts Point op de Galápagos

San Cristobal Pitss Point, Galapagoseilanden

Leguaan op de Galápagos

Leguaan op de Galapagos

Red footed booby op de Galápagos

Red Footed Booby, op de Galapagos

Blue Footed Booby, op de Galapagos

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Liesbeth Verbrugge naar:

info@tenzingtravel.nl