An Exploration of Ecuador

18-daagse privéreis

Wordt Ecuador uw volgende reisavontuur? Bewonder (of beklim) de Cotopaxi-vulkaan, spot bijzondere vogels in het nevelwoud van Mindo, maak een boottocht door de Amazone, ontdek koloniaal Cuenca en verblijf in sfeervolle haciënda's.


Ecuador is mijn favoriete land in Zuid-Amerika. Het is een klein land, maar heeft zoveel te bieden. Sfeervolle steden, indrukwekkende vulkanen, de onvergetelijke Amazone en natuurlijk de Galapagoseilanden.

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

Quilotoa-krater

Quilotoa-krater

Straatbeeld in Quito

Straatbeeld in Quito

Cotopaxi, Ecuador

Cotopaxi, Ecuador

Aapjes in de Amazone

Aapjes in de Amazone

Koepels van de kathedraal, Cuenca

Koepels van de kathedraal, Cuenca

In de spotlights

Spot bijzondere dieren in de jungle

Wat ritselt daar in de boom? En welke vogel maakt dat geluid? In de Amazone gaat u op ontdekking en heeft u de kans om bijzondere dieren, zoals slingerapen, hagedissen en pekari's te spotten. Dit doet u wandelend, maar ook vanuit een kano. Naast de indrukwekkende natuur maakt u ook kennis met een lokale gemeenschap en krijgt u een inkijkje in het dagelijks leven.

Overnachten in de Amazone

Kanoën over de Napo rivier, panoramische uitzichten over de jungle, dineren terwijl u naar de sterrenhemel kijkt en wandelen door de Amazone; niks is te gek bij de Napo Wildlife Center Ecolodge. Deze bijzondere lodge ligt in het Ecuadoraanse Amazonegebied aan de rand van een groot junglemeer. Naast de mooiste wandelingen die u hier kunt maken kunt u er ook voor kiezen om wildlife te spotten vanaf de veranda bij uw hut. Een leuk feitje is dat deze ecolodge erg bezig is met het ondersteunen van de lokale bevolking. Zo worden alle opbrengsten opnieuw geïnvesteerd in projecten zoals hernieuwbare energie, het verbeteren van onderwijs en de ontwikkeling van de lokale gezondheidszorg.

Hoogtepunten
 • Verblijf in sfeervolle haciënda's
 • Ontdek de Amazone per kano en te voet
 • Indrukwekkende vergezichten op Zuid-Amerika's hoogste, nog actieve vulkaan; de Cotopaxi
 • Overnachten in een lodge in de Amazone, gerund door de lokale gemeenschap
 • Ontspanning en inspanning in de sportieve groene omgeving van Baños
+ +

Vanafprijs

€ 5.995 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM
 • Comfortabele binnenlandse vluchten
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Rondreis met ervaren Engelstalige chauffeur
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het nevelwoud van Mindo is een perfecte locatie voor het spotten van vogels en het maken van wandelingen naar watervallen. In de Amazone maakt u boottochten en wandelt u door de jungle op zoek naar bijzondere dieren en planten. Uw verblijf in Baños staat in het teken van inspanning en ontspanning. Maakt u hier een wandeling naar de watervallen of dompelt u zichzelf onder in een van de thermale baden? Uiteraard ontbreken onvergetelijke uitzichten op vulkanen zoals de Cotopaxi en Chimborazo niet tijdens de reis. De route is vaak boven de 3.000 meter hoogte en dat is aan het begin even wennen.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Quito - Otavalo

Groente- en fruitmarkt in Otavalo

Groente- en fruitmarkt in Otavalo

Bij aankomst op de luchthaven van Quito wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging. De luchthaven ligt ver buiten Quito, daarom rijdt u meteen door naar Otavalo (circa 80 kilometer). Een bezoek aan Quito volgt later tijdens deze reis.

U vertrekt in noordelijke richting en rijdt u door de kleurige valleien van Guayllabamba en Cayambe. Guayllabamba is rijk aan vruchtbare grond en de belangrijkste producent van avocado’s en het lokale cherimoya-fruit. Cayambe, dat vooral bekend stond om de productie van melkproducten, kent sinds kort een sterke groei in het kweken van rozen. Onderweg rijdt u door een prachtige omgeving en zult u genieten van panoramische uitzichten.

U verblijft in Hacienda Cusin - Otavalo
Inclusief ontbijt
Dag 2

Vrjie dag Otavalo

Laguna Cuicocha

Laguna Cuicocha

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid langs de kraampjes van de kleurrijke markt van Otavalo struinen. De Otavaleños zijn wellicht de beroemdste inheemse bevolkingsgroep van Zuid-Amerika. Naast hun muziek is vooral de textiel hun belangrijkste exportproduct. Het plein 'Plaza de los Ponchos' is een regenboog aan kleuren. Dekens, wandkleden, tassen, tafelkleden, truien en sjaals van alpacawol vullen de verschillende marktkramen. In de middag kunt u optioneel een excursie naar het kratermeer van Cuicocha maken waar een mooie, korte of langere, wandeling gemaakt kan worden.

U verblijft in Hacienda Cusin - Otavalo
Inclusief ontbijt
Dag 3

Otavalo - Mindo Nevelwoud

Vogeltje in Mindo Cloudforest

Vogeltje in Mindo Cloudforest

Op weg naar de nevelwouden ten noordwesten van Quito passeert u de evenaar, waar in de loop van de jaren een verwarrende hoeveelheid monumenten is ontstaan. In het museum wordt uit de doeken gedaan wat er allemaal misging met de metingen en maakt u kennis met de cultuur van de inheemse bevolkingsgroepen. Daarna reist u naar de groene wereld van de nevelwouden.

U verblijft in Sachatamia Lodge - Mindo
Inclusief ontbijt
Dag 4

Vrije dag Mindo Cloudforest

Mindo Cloudforest

Mindo Cloudforest

Het nevelwoud van Mindo is een perfecte locatie voor het spotten van vogels en het maken van wandelingen naar watervallen. Onderweg komt u prachtige natuur, vergezichten en verschillende dieren tegen! In de vlindertuin ziet u vlinders ter grootte van uw hand en in de kolibrietuin ziet u de exotische kleine vogels van dichtbij. Bij het krieken van de dag is het nevelwoud het levendigst. We raden aan om vroeg op te staan en te genieten van deze mooie omgeving.

U verblijft in Sachatamia Lodge - Mindo
Inclusief ontbijt
Dag 5

Mindo Nevelwoud - Quito

Quito

Quito

U reist door naar Quito, de levendige hoofdstad van Ecuador. Een stad met gezellige pleinen, straatmarkten, mooie koloniale architectuur en goede musea. Door de hoge ligging (2.800 meter) heerst er het gehele jaar door een klimaat dat vergelijkbaar is met het Nederlandse voorjaar.

U verblijft in Patio Andaluz - Quito
Inclusief ontbijt
Dag 6

Vrije dag Quito

Straatbeeld in Quito

Straatbeeld in Quito

Maak een stadswandeling door het historische centrum langs de La Compañia kerk en het San Francisco klooster, een monumentaal complex dat op de werelderfgoedlijst staat. Neem de kabelbaan naar de top van de Pichincha vulkaan voor een mooi uitzicht of bezoek een van de musea in de stad.

U verblijft in Patio Andaluz - Quito
Inclusief ontbijt
Dag 7

Quito - Amazone

Varen door de Amazone

Varen door de Amazone

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar de Amazone, een van de meest diverse natuurgebieden op aarde. In de Amazone maakt u boottochten en wandelt u door de jungle op zoek naar wilde dieren. Na aankomst op de luchthaven van Coca wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar de haven gebracht. Hier start u driedaagse arrangement in de Amazone. U stapt aan boord van een motorboot en bij aankomst in het Yasuni National Park stapt u over op een kano. Uw gids peddelt over het kalme water via een smalle kreek naar Añangu Lake. Onderweg kunt u vogels, zoals ijsvogels en reigers spotten, maar ook otters en apen worden regelmatig gezien. Na circa tweeënhalf uur komt u aan bij de lodge.

U verblijft in Napo Wildlife Center Ecolodge - Amazone
Inclusief ontbijt
Dag 8-9

Arrangement Amazone Ecuador

Hoatzin in de Amazone

Hoatzin in de Amazone

Vroeg op vandaag, want u wordt naar en bijzondere locatie gebracht. Deze ochtend ziet u de kleirots waar vele ara’s, papegaaien en parkieten bij elkaar komen. Deze kleirots is populaire stek voor de vogels want hier komen ze bijeen om het zout uit de rotswand te likken. Bijzonder om te zien!

Het gebied waar u deze dagen verblijft wordt door wetenschappers beschouwd als de meest biodiverse plek ter wereld. Spot u de slingeraap, blauwe en gele ara’s en de pekari’s? Maar let ook op details van bijzondere planten en bomen. Uw gids wijst u daar graag op.

Na een wandeling door de jungle komt u aan bij de Qichwa Anangu gemeenschap. Hier brengt u wat tijd door met een familie om zo een inkijkje te krijgen in hun dagelijkse leven. Na het bezoek aan het dorpje wandelt u naar een tweede kleirots. Ook hier verzamelen zich vele kleurrijke vogels om het zout uit de rots te likken. Na de lunch vaart u terug naar de lodge waar een heerlijk diner op u wacht.

Ook de volgende dag staat u vroeg op. Na het ontbijt gaat u naar de 36 meter hoge uitkijktoren en ziet u het regenwoud ontwaken. Kleurrijke vogels die u vanaf de grond niet ziet, vliegen nu vlak over uw hoofd. In de verte zou u zomaar slingerapen in de boomtoppen kunnen zien. Bovenop deze toren opent zich een heel nieuwe wereld.

In de middag maakt u een wandeling door de jungle en heeft u de kans om meer bijzondere dieren te spotten zoals bijvoorbeeld kleurrijke en kleine manakins, hagedissen en goudmanteltamarins. Manakins zijn kleine zangvogels, vaak niet groter dan een mus. De vrouwtjes zijn groen van kleur, terwijl de mannetjes verschillende felle kleuren hebben, zoals knalrood, helderblauw en felgeel. De goudtamarin is een klein aapje welke voorkomt in de regenwouden van Ecuador en Peru. Na de wandeling ontdekt u per kano het meer en de kreken waar otterfamilies graag komen om te spelen. Na de lunch vaart u terug naar de lodge waar een heerlijk diner op u wacht.

Houdt u er s.v.p. rekening mee dat het programma onder voorbehoud is van wijzigingen. 

U verblijft in Napo Wildlife Center Ecolodge - Amazone
Inclusief ontbijt
Dag 10

Amazone - Quito - Cotopaxi

Cotopaxi-vulkaan

Cotopaxi-vulkaan

U vertrekt vroeg naar het aankomstpunt van Yasuni National Park. De laatste kans om otters, bijzondere vogels of monniksaki’s of tegen te komen. Een monniksaki is een bijzondere aap die alleen in het Amazonegebied voorkomt. U stapt over in de gemotoriseerde boot en u wordt naar de haven van Coca gevaren. Bij aankomst wordt u naar de luchthaven gebracht voor u vlucht naar Quito. Eenmaal aangekomen in Quito wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar het volgende bijzondere gebied gebracht; de omgeving van de Cotopaxi-vulkaan.

U verblijft in Hacienda El Porvenir by Tierra del Volcán - Machachi/Cotopaxi
Inclusief ontbijt
Dag 11

Vrije dag Parque Nacional Cotopaxi

Cotopaxi-vulkaan

Cotopaxi-vulkaan

Een vrije dag in deze mooie omgeving. Beklimt u de vulkaan? Of doet u het liever rustig aan en maakt u een wandeling rond het Limpiopungomeer?

U verblijft in Hacienda El Porvenir by Tierra del Volcán - Machachi/Cotopaxi
Inclusief ontbijt
Dag 12

Cotopaxi - Baños

Quilotoa-krater

Quilotoa-krater

U rijdt zuidwaarts over de ‘Avenue der Vulkanen’ naar het stadje Baños. Maar u maakt eerst nog een tussenstop bij een van de mooiste uitzichtpunten van Ecuador; Quilotoa. Dit smaragdgroene meer is omgeven door bergen en het uitzicht vanaf de kraterrand is spectaculair. U rijdt hier door de Tigua vallei welke bekend is door de rustieke schilderijen die van leer gemaakt worden. Houdt u wel rekening met een lange reisdag; u bent circa zes uur onderweg.  Aan het einde van de dag komt u aan in Baños, dé plek in Ecuador voor buitensport activiteiten en spabehandelingen.

U verblijft in Samari Spa Resort - Baños
Inclusief ontbijt
Dag 13

Vrije dag Baños

Baños de Agua Santa

Baños de Agua Santa

Gaat u vandaag voor inspanning, ontspanning of een combinatie? In Baños kunt u de omgeving op vele manieren ontdekken. Huur een fiets en maak een mooie tocht door de omgeving. Of ga abseilen, parapenten of bungeejumpen. In de omgeving zijn er ook mooie wandelingen uitgezet. Ga zeker met de gondel naar het Bellavista observatiepunt waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft. Vanuit de gondel is het uitzicht ook niet mis; u kunt namelijk diverse watervallen zien. Voor een volledige ontspanning bezoekt u één van de thermale baden in Piscinas de la Virgen of Piscinas El Salado. Vergeet ook zeker niet de lokale specialiteit `melcocha’ (een plakkerige toffee) te proeven.

U verblijft in Samari Spa Resort - Baños
Inclusief ontbijt
Dag 14

Baños - Cuenca

Prachtige omgeving van Cuenca

Prachtige omgeving van Cuenca

Dit rit van vandaag brengt u verder zuidwaarts naar Cuenca. Het is een lange, maar fraaie rit door het Andes-gebergte. Maak onderweg een paar stops om wat mooie foto’s te maken van de bergtoppen en vulkanen zoals Chimborazo. U maakt een stop bij de grootste overgebleven Incaruïne van het land: Ingapirca.

U verblijft in Boutique Hotel Santa Lucia - Cuenca
Inclusief ontbijt
Dag 15

Vrije dag Cuenca

Cuenca

Cuenca

Maak deze dag een wandeling langs de prachtige koloniale huizen, kerken en kathedraal in het historische centrum van Cuenca. Het is een gezellige stad om rond te slenteren. Stap eens binnen in een van de ateliers waar de Panamahoed gemaakt en verkocht wordt. Inderdaad, die komen dus niet uit Panama.

U verblijft in Boutique Hotel Santa Lucia - Cuenca
Inclusief ontbijt
Dag 16

Cuenca - Guayaquil

Las Cajas National Park

Las Cajas National Park

Vanuit de hooglanden rijdt u naar deze kust, maar u maakt eerst een mooie wandeling in het nationale park Las Cajas. Hier groeien de wonderlijke Polylepisbomen. Deze boom is bijzonder omdat het de enige in zijn soort is die op meer dan 3000 meter hoogte voorkomt in de Andes. Het landschap van Las Cajas is met graslanden, toendra en meer dan 200 lagunes en meren sprookjesachtig te noemen. Langs tropische bananen- en cacaoplantages rijdt u naar Guayaquil. In de namiddag komt u aan in Guayaquil. Na het avondeten kunt u wellicht nog een wandeling over de Malecon, de grote boulevard langs de Guayas-rivier, maken.

U verblijft in Oro Verde Guayaquil - Guayaquil
Inclusief ontbijt
Dag 17

Guayaquil - Amsterdam

De ochtend en middag heeft u nog tijd in Guayaquil.  Aan het eind van de middag wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

Het is ook mogelijk om de reis door Ecuador voort te zetten en naar de Galapagos te vliegen voor een onvergetelijk avontuur op deze bijzondere eilanden.

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u DTP en Hepatitis A nodig. Wanneer u vanuit een gebied reist waar de gele koorts voorkomt dient u een bewijs bij zich te dragen voor vaccinatie hiertegen.
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel.

Hoogteziekte

Omdat u tijdens de reis door het hooggelegen Andesgebied reist, kan hoogteziekte voorkomen. Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit worden uitgesloten. Klachten en symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn o.a.: slecht slapen, hoofdpijn en misselijkheid. Meestal gaan de klachten binnen enkele dagen weer over, maar als deze aanhouden of dermate heftig zijn raden we u aan om een arts te raadplegen. U kunt contact op nemen met de GGD of uw huisarts voor meer informatie, advies en eventuele preventie.

Klimaat

Vanwege de ligging op de evenaar kan Ecuador het hele jaar door goed worden bezocht. Het is er altijd warm, er is echter wel verschil per seizoenen.
– De Amazone kent het hele jaar door een vochtig klimaat. De maanden mei t/m augustus zijn de natste maanden en in juli t/m november is er vele nevel.
– In de Andes gebergte zijn de maanden mei t/m augustus en juli t/m november de droge maanden. Van december t/m mei is het regenseizoen, waarbij de meeste regen in de maand februari valt.
– Het kustgebied kent een regenseizoen van januari t/m april en is de rest van het jaar droog.
– De Galápagos eilanden kunnen het best worden bezocht van januari t/m mei. Het zee water is het warmst en het rustigst. September is de minst geschikte maand vanwege de ruige zee, weinig zon en de laaghangende mist.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Ecuador nog minimaal zes maanden geldig is. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort! Voor een verblijf korter dan 90 dagen (per jaar) in Ecuador, is het niet nodig een visum aan te vragen. Op vertoon van een geldig paspoort en retourticket krijgt u bij aankomst een toeristenvisum in het paspoort gestempeld.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en het vasteland van Ecuador is zes uur. In onze wintertijd is het in Ecuador zes uur vroeger en in onze zomertijd is het zeven uur vroeger in Ecuador. Dit komt omdat Ecuador geen verschil in zomer- of wintertijd kent. De Galápagoseilanden lopen weer een uur achter op het vasteland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 5.995,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM
 • Comfortabele binnenlandse vluchten
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Rondreis met ervaren Engelstalige chauffeur
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een meerdaags arrangement in de Amazone
 • Privévervoer van de luchthaven naar uw verblijf in de stad bij aankomst
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema

Bijzonderheden

 • De trein bij Alausi rijdt niet op maandag
 • Wij proberen het programma aan te passen aan de marktdagen in de verschillende dorpen onderweg. Dat lukt niet altijd, wij proberen dan een alternatieve activiteit aan te bieden
 • Enkele accommodaties ligen op grote hoogte, op circa 4000 meter hoogte. Ook enkele van de activiteiten spelen zich op deze hoogte af. U kunt last krijgen van de hoogte
 • Wisselende Engelssprekende gidsen
+ +

Vanafprijs

€ 5.995 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Ecuador met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in Ecuador