• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Pantanal

De Pantanal is één van de grootste seizoensmoerassen ter wereld en een van de beste plekken van Brazilië om wild te spotten. Het is een geweldig natuurgebied van bossen, weilanden, savanne en water.
Hiske Kruiter
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Bestemmingen in Pantanal
Reisinformatie Pantanal

De Pantanal is één van de grootste seizoensmoerassen ter wereld en een van de beste plekken van Brazilië om wild te spotten. Het is een geweldig natuurgebied van bossen, weilanden, savanne en water. Het gebied is gelegen in het westen van het land, ter hoogte van Bolivia en Paraguay. Grote delen zijn ongerept, vooral in het centrale deel waar niemand komt. Aan de randen wonen boeren en sommige daarvan hebben hun deuren geopend voor bezoekers. Die boerderijen zijn de leukste plekken om te verblijven.

De Pantanal wordt opgedeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel, met elk hun 'eigen' aanvlieghaven: Cuiaba (noordelijk deel) en Campo Grande (zuidelijk deel).


Beste reistijd de Pantanal

Er zijn twee uitgesproken seizoenen: het regenseizoen van december tot en met maart en grote delen van de Pantanal onderstromen en het droge seizoen van juli tot en met oktober, dan is het broedseizoen. 


Chapada dos Guimarães

Een bezoek aan de Noord-Pantanal is goed te combineren met de Chapada dos Guimarães, zo’n 65 km ten noorden van Cuiabá. Het is een landschap van tafelbergen met watervallen, bossen en schitterende uitzichtspunten.


Bonito

Als u naar de Zuid-Pantanal reist dan is een combi met het dorp Bonito aan te raden, vooral als u met kinderen reist. Het ligt in de Serra de Bodoquena en is het centrum voor sportieve en avontuurlijke vakanties. Het kalkzandsteengebergte zit vol met grotten, onderaardse rivieren en meertjes en de bergbeken bieden met hun kristalhelder water fantastisch waterplezier met snorkelen en zwemmen. In het kalkgebergte zijn (druipsteen-)grotten ontstaan en op andere plekken is de bodem ingezakt (dolines), waarin diepblauwe meren zijn ontstaan. Sommige daarvan zijn prachtige duikplekken. Op de rotsbodem van de rivier zijn door erosie soms grote holen uitgeslepen waarin het heerlijk zwemmen is in het opgewarmde water. Verder: paardrijden, rafting, potholing, mountain-biking en grotduiken.

Hoogtepunten zijn de Gruta do Lago Azul, stroomafwaarts snorkelen in de Rio Sucuri of in de Rio da Prata en de doline Buraco das Araras met de bonte groenvleugelara's.Reisblog Brazilië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Brazilië met u.


Bekijk alle berichten