• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Machu Picchu & Cuzco

We hebben het hier over de toeristische top van Peru. Een bezoek aan deze regio zal ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op u achterlaten.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Machu Picchu & Cuzco compleet te maken.

Maras & Moray tour op een Quad

Op een Quad de heilige vallei ontdekken. Na instructies en wat proefrijden gaat u met de quad naar Moray, een fascinerende archeologische vindplaats in de Heilige Vallei van de Inca’s. U bezoekt de enorme concentrische terrassen, die de Inca’s gebruikten als botanisch laboratorium. Later bezoekt u ook de zoutmijnen van Maras, waar het fijnste zout ter wereld wordt gewonnen. Het gebied ziet eruit als een mozaïek van terrassen en vijvers en biedt een ongeëvenaard uitzicht voor degenen die graag prachtige foto’s maken.

Indicatieprijs 110,- p.p. | Meer info >

Cuzco City Tour & Ruïnes

De stadstour begint bij de iconische San Pedro-markt, een lokale markt waar u de kleuren, smaken en tradities van het moderne Cuzco zult ontdekken. De tour gaat verder naar de Koricancha-tempel, een oud Inca-paleis en het cultuurcentrum van de zonnegod. Vervolgens bezoekt u het fort van Sacsayhuaman, een indrukwekkend voorbeeld van de Inca-militaire architectuur. De tour eindigt op de Plaza de Armas (het hoofdplein van de stad), waar u de kathedraal bezoekt.

Indicatieprijs 69,- p.p. | Meer info >

Rainbow Mountain & Red Valley

Bij zonsopkomst (rond 5.30 uur) wordt u opgehaald bij uw hotel in Cuzco en naar Phulawasipata gebracht (een rit van zo’n 3 uur), het startpunt van de tocht, op 4.626 meter hoogte. Vanaf dit punt start uw beklimming door de prachtige Andes-landschappen. Na ongeveer 2 uur lopen komt u aan bij Vinicuna, de Rainbow Mountain, op een hoogte van 5.020 meter. U heeft hier voldoende tijd om te genieten van de omgeving, foto’s te maken en op te laden voor het vervolg. Na uw bezoek aan Vinicunca en na een wandeling van ongeveer 20 minuten, komt u aan in de Red Valley en bent u bij Mirador del Valle Rojo, het uitkijkpunt over het berglandschap met rode aarde. Na een korte stop begint u aan de terugweg. Deze duurt tussen de 1,5 en 2 uur. Wanneer u de Phulawasipata-gemeenschap weer heeft bereikt wordt u naar Cusipata gebracht voor een smakelijke lokale lunch, voordat u terug wordt gebracht naar uw hotel in Cuzco.

Indicatieprijs 107,- p.p. | Meer info >

Trekking Palccoyo Red Mountain

Bij zonsopkomst wordt u opgehaald bij uw hotel in Cuzco en naar de stad Combapata gebracht (een rit van zo’n 3 uur), het startpunt van uw tocht, op 4780 meter. Terwijl u zich klaarmaakt krijgt u een briefing met veiligheidsinstructies van uw gids. U zult ongeveer een uur wandelen naar Palccoyo, de “andere regenboogberg”. Bij aankomst zal de schoonheid van deze berg en het landschap u zeker verbazen. U heeft hier de tijd om prachtige foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. Hierna gaat de tocht verder naar het stenen bos en het uitkijkpunt over de Ausangate-sneeuwpiek. Ook hier heeft u tijd om van de indrukwekkende landschappen te genieten. U keert volgens dezelfde route terug en zal, na een lokale lunch, terug worden gebracht naar uw hotel in Cuzco.

Indicatieprijs 120,- p.p. | Meer info >

Cuzco bij nacht & Pisco Sour

Deze tour begint bij de Koricancha-tempel, het oude Inca-paleis en cultuurcentrum van de zonnegod. De orde van de Dominicanen bouwden hier een kerk bovenop. Hierna bezoekt u het uitkijkpunt in San Cristobal, vanwaar u een bevoorrecht uitzicht over de stad heeft. Vervolgens zult u Plaza de Armas bezoeken (het centrale plein van de stad) om daar in een lokale bar een traditionele Pisco Sour te leren maken!

Indicatieprijs 38,- p.p. | Meer info >

Urubamba River Rafting

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt bij de Heilige Rivier van de Inca's gebracht. U ontvangt veiligheidsinstructies, reddingsvest, regenpak en helm. Dan wordt op de rivier eerst geoefend bij een kalm stuk, met uitgebreide instructies van de gids. Deze oefening zal zeker van pas komen bij de stroomversnellingen met golven en het opschuimende water dat over de rotsen slaat. Na ongeveer twee uur op de rivier, even afdrogen (na deze wet & wild experience is dat zeker nodig) en van kleding wisselen, waarna u kunt genieten van een traditionele lunch bereid door de lokale bevolking. Na de lunch brengt de bus u terug naar uw hotel.

Indicatieprijs 185,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies

Bestemmingen in Machu Picchu & Cuzco
Reisinformatie Machu Picchu & Cuzco

We hebben het hier over de toeristische top van Peru. Een bezoek aan deze regio zal ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op u achterlaten.

Regio’s en gebieden in Machu Picchu & Cuzco

Machu Picchu

Deze door bergen ingesloten en door jungle overwoekerde Inca-stad werd pas in 1911 herontdekt. Bezoekers raken onder de indruk van de spectaculaire ligging en de hoge graad van perfectie van de bouwkunst van de Inca’s.  Het enorme complex bestaat uit (deels gerestaureerde) ruïnes van tempels, straattrappen en huizen, die prachtig over de vele terrassen verspreid liggen. De Machu Picchu is wereldberoemd: iedereen heeft wel al eens een foto gezien van de spectaculair gelegen ruïnestad van de Inca’s.

Lees meer over Machu Picchu >

Cuzco

Cuzco is de mooiste stad van het land en een van de mooiste koloniale steden van Zuid-Amerika.

Lees meer over Cuzco >

Heilige Vallei

Tussen Cuzco en Machu Picchu in ligt de Heilige Vallei. Het is een prachtige bergwereld met inka– forten, mooie dorpen en duizenden landbouwterrassen, die sinds inkatijd onafgebroken in gebruik zijn door lokale boeren.

Lees meer over de Heilige Vallei >

Inca trail

Voor diegenen die op authentieke wijze naar de Machu Picchu willen. Er zijn veel wandelroutes (of trails) uit de Incatijd en alle zijn in landschappelijk opzicht zonder meer spectaculair.Reisblog Peru

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Peru met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me