• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Machu Picchu

De ruïnestad is spectaculair gelegen, op een bergtop steil boven de rivier, midden in een tropische, jungle-achtige begroeiing. Het complex blijft lang verborgen voor de bezoekers: iedereen moet beneden in het dorp Aguas Calientes vanuit de trein overstappen in de shuttle busjes.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie Machu Picchu

De ruïnestad is spectaculair gelegen, op een bergtop steil boven de rivier, midden in een tropische,  jungle-achtige begroeiing. Het complex blijft lang verborgen voor de bezoekers: iedereen moet beneden in het dorp Aguas Calientes vanuit de trein overstappen in de shuttle busjes. Die klimmen langs vele haarspeldbochten langs de hellingen naar boven, maar de Machu Picchu blijft onzichtbaar. Zelfs voorbij de entree blijft de verrassing nog even uit. En dan ineens: de hele stad aan je voeten.

De ontdekking van de Machu Picchu is ook al even verrassend: de Spanjaarden hebben de stad nooit gevonden. Natuurlijk was de plek bekend bij de lokale bewoners. Maar de westerse wereld hoorde pas over die verborgen stad in 1911. Toen ontdekte de avonturier Hiram Bingham de overwoekerde stad en ging het grote nieuws de wereld rond.

Huayna Picchu

Naast de Machu Picchu ligt een andere steile en nog iets hogere bergtop, de Huayna Picchu, met bovenop ook Incaruïnes. De klim is zwaar en duurt 90 minuten naar boven. De beloning is een magistraal panorama over Machu Picchu. Het bezoek kan alleen met reservering vooraf.

Zonnepoort

En dan is er ook nog die andere prachtige plek, waar u prachtig uitzicht heeft over Machu Picchu: vanuit Intipunku, de Zonnepoort. Die ligt op de Inca Trail maar kan ook vanuit Machu Picchu in een half uurtje bereikt worden over het voetpad.


Entree Machu Picchu

Het aantal bezoekers per dag is gelimiteerd. Reserveer daarom een entreekaartje vooraf. Bezoekers die graag nog een tweede keer terug willen naar de Machu Picchu, bijvoorbeeld de volgende ochtend in alle vroegte, kunnen het beste in het dorp Aguas Calientes logeren. De shuttle busjes beginnen al bij het krieken van de dag te rijden.

Goed om te weten

Ná Ollanta wordt het dal zo smal dat er alleen ruimte is voor een voetpad en de trein. Alle bezoekers van de Machu Picchu moeten dus in Ollanta op de trein naar het eindpunt Aguas Calientes.  Dat is geen straf, want de Vistadome, zoals de toeristentrein wordt genoemd, heeft panoramaramen en zelfs in het nauwe dal heb je toch nog een mooi uitzicht.Reisblog Peru

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Peru met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me