Reiziger Frank trok samen met zijn dochter drie weken door Zuid-Afrika en ze beleefden het ene na het andere hoogtepunt. Zo gingen ze op Game Drive in het Krugerpark, spotten ze walvissen in Knysna en bewonderden ze vele olifanten in het Addo Elephant Park. Ook de schitterende landschappen en het bezoek aan Robben Eiland maakten indruk. De foto’s van Zuid-Afrika liegen er dan ook niet om; deze reis was een fantastische ervaring!

Frank
1 november 2017
Afrika
Zuid-Afrika

Fotoverslag

De hele dag doorkruisten we het Krugerpark. Impala's, apen en giraffen kwamen voorbij. En toen staken er plots ook nog 2 zebra's voor ons de weg over!

Zuid-Afrika verrast continu door de afwisselende landschappen. Van steile berghellingen, tot droge vlakten, tot palmbomen - we hebben het allemaal gezien!

Fruitverkoop bij St. Lucia

Op weg naar St. Lucia zagen we ananasverkopers langs de weg. Een kleurrijk plaatje.

Regelmatig stonden er borden langs de weg om te waarschuwen voor overstekend wild. Zo hebben we bordjes voor nijlpaarden, krokodillen én schildpadden gezien.

Tijdens de whale watching tour in Knysna hebben we meerdere walvissen gezien, waarvan er een zelfs boven het water sprong!

In Zuid-Afrika hebben we een enorme dierenpracht mogen aanschouwen. Ook de olifant hebben we talloze malen gezien.

Prachtig!

De lokale supermarkt

In Oudtshoorn hebben we een bijzonder leuke rondleiding over een struisvogelfarm gekregen. De omhelzing van een struisvogel was helemaal een bijzonder moment.

De omgeving rondom Kaapstad is prachtig. Wij hebben hier genoten van uitzichten die alleen in de boeken lijken te bestaan.

Op weg naar Kaapstad maakten we een stop bij Boulder's Beach. Een klein stukje strand en tevens het leefgebied van een heleboel pinguïns.

Een klipdas geniet van het zonnetje

Het bezoek aan Robben Eiland, de plek waar Nelson Mandelo jarenlang gevangen zat, was bijzonder indrukwekkend. Zeker omdat wij werden rondgeleid door iemand die daar zelf gevangen heeft gezeten en zijn verhaal vertelde.

Kaap de Goede Hoop

Net als Frank en zijn dochter het schitterende Zuid-Afrika ontdekken? Bekijk dan onze rondreizen door Zuid-Afrika!