Van bizarre thema restaurants tot culinaire hoogstandjes. Japan heeft het allemaal. Een rondreis door Japan is een geweldige gastronomische ervaring waar de zintuigen worden geprikkeld en jij de kans krijgt unieke restaurants te bezoeken. Tokyo is de hoofdstad van Japan en naast dat er ontzettend veel te doen is, ben je hier tevens op het juiste adres om de meest waanzinnige restaurants uit te proberen. Hoewel je in veel van thematische restaurants geen Michelinster waardig gerecht geserveerd krijgt, is het zeker de moeite waard er in ieder geval eentje gezien te hebben. Het draait hier dan ook niet perse om het eten, maar allemaal om de beleving en spektakel tijdens jouw bezoek aan het restaurant. Tenzing Travel geeft je graag een idee van bijzondere restaurants in Tokyo die je in je reisplannen mee kunt nemen.

Nicole Steenman
21 juli 2023
Azië
Japan

Beleef een gastronomisch avontuur in het Ninja Tokyo Restaurant

Alle restaurants in Tokyo in dit rijtje hebben hun eigen charmes. Als ik er toch eentje zou moeten kiezen, zou ik het Ninja restaurant aanraden. Dit is als je het mij vraagt een van de beste en meest geprezen themarestaurants in Tokyo vanwege de goede service, de beleving tijdens het bezoek en de kwaliteit van het eten. Een unieke ervaring om nooit te vergeten!

Bij aankomst in het Ninja Akasaka restaurant word je meegenomen door een wirwar van gangen, bruggen en donkere tunnels, waarna je uitkomt bij het geheime restaurant. Je voelt je direct een ninja in de nacht die dwaalt door de donkere steegjes. Eenmaal binnen krijg je een eigen privékamer en kun je uit verschillende gerechten kiezen. Een persoonlijke ninja is aanwezig om je de hele avond te voorzien van de lekkerste culinaire gerechten. Tot slot krijg je naast het heerlijke eten een privéshow van een ninja goochelaar.

Ninja

Stap in de wondere wereld van Alice, Harry Potter en Pokémon

Reis door een konijnenhol de wereld van Alice in Wonderland in, geniet van betoverende gerechten in het Harry Potter Café of beleef nostalgie tijdens een bezoek aan het Pokémon café. Tokyo is dé plek om een bezoek te brengen aan een themarestaurant geïnspireerd door bekende films of series van de afgelopen jaren.

Wanneer je een van de restaurants in Tokyo binnenloopt word je verwelkomd met prachtige muurdecoraties, bijpassende ornamenten en serveersters in kostuums om het plaatje compleet te maken. Als klap op de vuurpijl doen zelfs de gerechten mee met het thema. Denk aan een Cheshire Cat-parfait, Wingardium Leviosa cocktail of een broodje in de vorm van Pikachu.

Met een speelse inrichting en creatieve menukaart zijn dit geweldige themarestaurants om de drukte van Tokyo even te ontvluchten en je fantasie de vrije loop te laten.

Harry Potter cocktail
Pokemon café

Sushi binnen topsnelheid

Als je aan Japan denkt, dan denk je natuurlijk aan sushi! Nergens ter wereld is sushi zo lekker en zo vers als in dit land. In Tokyo vind je dan ook op elke hoek van de straat een sushi restaurant waar op een lopende band de gerechten aan je voorbij vliegen. Dit type restaurant wordt ook wel Kaiten Sushi genoemd, oftewel transportsushi.

Restaurantketen Uobei  maakt het nog net een tikkeltje bijzonderder door de sushi aan te laten komen op verschillende soorten treinen en auto’s die je overal in Japan kunt vinden, waaronder de beroemde bullettrein! Met een tablet aan tafel kun je de sushi bestellen. Vervolgens wordt de sushi achter de schermen voor je bereid en op de lopende band gezet richting het ‘eindstation’. Een leuke ervaring om alvast kennis te maken met de verschillende soorten vervoer tijdens de rondreis!

Sushi
Shinkansen, Japan

Bezoek fantastische Izakaya met sumothema

Als je naar Japan gaat kan een sumowedstrijd bijwonen niet ontbreken. Het volgende restaurant in Tokyo is geïnspireerd op deze traditionele Japanse sport die wordt beoefend door zeer zwaarlijvige mannen. De wijk Ryogoku is het epicentrum van de sumo cultuur. Het is dan ook niet gek dat het enige sumo restaurant van de stad, Hananomai, hier is gevestigd. Hananomai serveert voornamelijk hun eigen vertolking van chanko-nabe oftewel ‘sumo stoofpot’. Een gerecht dat vaak wordt gegeten door professionele sumoworstelaars.

In het midden van Hananomai Sumo Restaurant ligt een heuse sumo ring ook wel dohyō in het Japans genoemd. De ring wordt gebruikt door artiesten, dansers, koks of gepensioneerde sumoworstelaars om bezoekers te vermaken. Echte sumoworstelpartijen komen sporadisch voor, dus ik zou zeker voor het bezoek op de agenda van het restaurant kijken om teleurstelling te voorkomen.

Rondreis japan en beleef Sumoworstelwedstrijd, Japan Rondreis japan en beleef Sumoworstelwedstrijd, Japan