• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Johannesburg

Johannesburg is met meer dan zeven miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. De tegenstellingen zijn groot: Hoog oprijzende wolkenkrabbers, drukke autowegen en de vele mensen die zich een weg banen door overvolle straten, maar ook rustige groene buitenwijken, luxueuze herenhuizen en goed onderhouden tuinen.
Laurie Bleeker
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReisinformatie Johannesburg

Johannesburg is met meer dan zeven miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. De tegenstellingen zijn groot: Hoog oprijzende wolkenkrabbers, drukke autowegen en de vele mensen die zich een weg banen door overvolle straten, maar ook rustige groene buitenwijken, luxueuze herenhuizen en goed onderhouden tuinen.


Ons reisaanbod in Johannesburg

Hotels in Johannesburg

In ons aanbod vindt u uiteraard vele hotels voor een aangenaam verblijf in Johannesburg.
Bekijk onze hotels in Johannesburg >

Reizen vanuit Johannesburg

Johannesburg is ook vaak startpunt van uw vakantie in Zuid-Afrika. Vooral als u voornemens heeft om het Krugerpark en de Panoramaroute te gaan zien, zal Johannesburg het startpunt van uw vakantie in Zuid-Afrika zijn.
Bekijk de rondreizen vanuit Johannesburg >Bezienswaardigheden van Johannesburg

Soweto

Soweto (South Western Townships) was het centrum van verzet tegen de overheid in de Apartheidsjaren. Dus wilt u het 'echte' Zuid-Afrika leren kennen? Dan is Soweto het begin! Soweto is een gebied van enorme tegenstellingen. Hier wonen arm en rijk door elkaar: u ziet hier kleine huisjes opgetrokken uit hout en plastic met daarnaast grote stenen huizen van drie verdiepingen met een huis, tuin en zwembad voor de deur. Een unieke ervaring, zeker als u ook de verhalen hoort van de gastvrije lokale bevolking. Een absoluut indrukwekkend hoogtepunt tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika en uw verblijf in Johannesburg.

Museum van Apartheid

De apartheid heeft zó lang een stempel gedrukt op Zuid-Afrika dat men er een museum aan heeft gewijd. Dit museum is indrukwekkend en geeft een eerlijk en oprecht beeld van deze donkere periode.
Gelukkig heeft het museum een positief einde; in de laatste zaal presenteert men trots de nieuwe Grondwet van Zuid-Afrika.


Maropeng & de Sterkfontein grotten

In 1936 werden bij Sterkfontein de botten ontdekt van miljoenen jaren oude mensen. In 1947 werd hier ook de oudste schedel van een voorloper van de mens gevonden en in 2005 werd het nieuwe Maropeng Bezoekerscentrum geopend.
Het centrum geeft uitgebreid uitleg over de vondsten, door middel van kaarten, foto’s, voorbeelden van de vondsten, en interactieve exposities. Rondleidingen worden georganiseerd door studenten paleontologie van de Universiteit van Witwatersrand.

Mai Mai markt

De Mai Mai markt is de oudste markt van Johannesburg en is geheel gewijd aan de traditionele geneeswijze. Ook al is Zuid-Afrika een modern land, de zieken zoeken nog steeds genezing bij traditionele dokters die met kruiden, brouwsels, amuletten of gebeden verlichting brengen.
Op deze markt vindt u onvervalste Afrikaanse cultuur, waar de kennis van de traditionele 'medicijnman' levend wordt gehouden. Geregeld zijn er spontane dansvoorstellingen op de markt.Breng een bezoek aan Johannesburg

Is Johannesburg wel de moeite waard om te bezoeken? Wij vinden van wel! Bekijk de beelden en ontdek de interessante, maar ook sfeervolle delen van deze grote stad.
Reisblog Zuid-Afrika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Zuid-Afrika met u.


Bekijk alle berichten


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

29 september 2019Afrika Dag
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


 
please chat with me