• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Bhutan

In tal van opzichten is een rondreis Bhutan uniek te noemen. Doe een stap terug in de tijd en maak kennis met de authentieke levenswijze van de lokale bevolking en het Tibetaanse boeddhisme. Het indrukwekkende landschap maakt het plaatje compleet.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Bhutan

In tal van opzichten is het fascinerende koninkrijk Bhutan op de hellingen van de Himalaya uniek te noemen. De geïsoleerde ligging in combinatie met een bewust beleid om westerse invloeden zoveel mogelijk te weren hebben er voor gezorgd dat een rondreis Bhutan een ware reis terug in de tijd is. In het indrukwekkende landschap liggen tal van kloosterburchten (dzongs), de bevolking richt het dagelijkse leven in naar de regels van het Tibetaans boeddhisme. De lokale naam van Bhutan is Druk Yul, het 'Land van de Draak'.


Het landschap van Bhutan

Bhutan is zeer bergachtig, met in het noorden bergpieken die boven de 7000 meter uitkomen. Van de meeste bergen is de hoogte geschat, aangezien het beklimmen van bergen sinds 2003 uit religieuze overtuiging is verboden.
Het zuiden van het land heeft een heel ander landschap, met vruchtbare valleien, stromende rivieren en zelfs tropische gebieden.

In tal van opzichten is het fascinerende koninkrijk Bhutan op de hellingen van de Himalaya uniek te noemen. De geïsoleerde ligging in combinatie met een bewust beleid om westerse invloeden zoveel mogelijk te weren hebben er voor gezorgd dat een rondreis Bhutan een ware reis terug in de tijd is. In het indrukwekkende landschap liggen tal van kloosterburchten (dzongs), de bevolking richt het dagelijkse leven in naar de regels van het Tibetaans boeddhisme. De lokale naam van Bhutan is Druk Yul, het 'Land van de Draak'.

Tijdsverschil in Bhutan

Het is in Bhutan tijdens onze zomertijd vier uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het vijf uur later.

Feestdagen in Bhutan

Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen, zijn:
• Niyilo: 2 januari
• Verjaardag van de kroonprins: 5 februari
• Verjaardag van de voormalige koning Jigme Dorji Wangchuk: 2 mei
• De dood van Boeddha: 29 mei
• De eerste preek van Boeddha: 16 juli
• Verjaardag van de kroningsdag: 1 november
• Nationale dag van Bhutan: 17 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt zoals het Tibetaans Nieuwjaar, de verjaardag van de koning en de talrijke religieuze festivals. Deze gemaskerde dansfestivals heten tshechu’s. De festivals vieren de grote daden van Guru Rinpoche, die wordt beschouwd als de Tweede Boeddha. Alle plaatsen die hij in Bhutan bezocht heeft en waar hij gemediteerd heeft - en dat zijn er heel wat -, zijn bedevaartplaatsen. Veel dzongs, versterkte burchten, van een stad of dorp hebben op enig moment van het jaar een tshechu, die door duizenden mensen worden bezocht. De twee grootste tshechu’s vinden plaats in Paro en Thimphu.
Veel openbare voorzieningen zijn op feestdagen gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Bhutan

De officiële nationale taal is Dzongha. Daarnaast zijn er zo'n twintig dialecten en er wordt in bepaalde streken Nepalees gesproken. Het Engels is de taal van het onderwijs en de meeste Bhutanezen spreken daardoor Engels.

Geldzaken
De munteenheid van Bhutan is de Ngultrum (BTN), verdeeld in 100 chetrums. Travellercheques of cash geld kunnen gewisseld worden in de BOB (Bank of Bhutan) of de BNB (Bhutan National Bank) of in een paar grote hotels. U kunt overal met Indiase Rupees betalen. Let op: Rupee-biljetten van 500 of meer worden niet geaccepteerd. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = ca. 77,33 Ngultrum (100 Ngultrum = ca. € 1,29). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website:
www.oanda.com/currency/converter/
Creditcard: De betere, grotere hotels in de grote steden accepteren creditcards.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). In Bhutan zijn er slechts een paar pinautomaten te vinden. Neemt u dus voldoende contant geld mee dat u in Bhutan om kunt wisselen.

Paspoort en visum Bhutan

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Daarnaast is voor Bhutan een visum noodzakelijk. Dit visum verwerft u ter plaatse bij aankomst op de luchthaven van Paro (kosten ca. USD 30). Dit visum wordt alleen verstrekt indien u vooraf een zgn. ‘Visa Authority Permit Number’ heeft ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Thimphu, hetgeen wij voor u regelen mits u minimaal drie maanden van tevoren boekt. Reist u overland naar Bhutan, dan dient u ook twee paspoortfoto’s mee te nemen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Bhutan

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Bhutan

Traditioneel Bhutanees eten is simpel maar smaakt uitstekend, Er wordt altijd gebruik gemaakt van rode en groene hete pepers, zowel gedroogde als verse. De meeste Bhutanezen zijn namelijk gek op pittig eten. Het nationale gerecht hemadatsi bestaat uit pepers (hema) dat is gekookt in kaas (datsi). Het is zowel bij de Bhutanezen als steeds meer buitenlanders een zeer populair gerecht. Behalve zout en de pepers bevatten de meeste gerechten geen kruiden. De groenten en het vlees worden gegeten met rijst. Het liefst eet men rode rijst, dat is een rijstvariëteit, waarvoor een deel van de rijstkorrel gebruikt wordt en die - bewerkt - een rode kleur krijgt. Soms zit er wat saffraan bij. De rijst wordt gegeten met de rechterhand; men maakt er een balletje van en doopt het in de saus of combineert het met een stuk vlees of groente. Hotels en restaurants bieden een mix van vegetarische en niet-vegetarische maaltijden aan. Daarnaast wordt er veel kaas gegeten, vooral kaas gemaakt van koeiemelk. Ook kaas van van yak-melk is populair. Alcoholische dranken zijn te verkrijgen in bars, behalve op dinsdag aangezien er dan geen alcoholische dranken genuttigd mogen worden. Alcoholgebruik is toegestaan vanaf 18 jaar.

Het weer in Bhutan

Bhutan kent verschillende klimaten. Het zuidelijke gedeelte van het koninkrijk is subtropisch. De zomers in dit gebied hebben een heet en vochtig karakter. De temperatuur kan in deze periode stijgen tot 40˚C. De winters zijn in het algemeen zacht van aard met een gemiddelde temperatuur van 17˚C. In de hogere gebieden rond Paro en Thimphu kent men een gematigd klimaat. De zomers zijn redelijk warm en de winters zijn koel. In de winter koelt het ’s avonds en ’s nachts flink af. In het gebied en rondom de Himalaya heerst het alpine klimaat. Dit houdt in dat zomers kort en koel zijn en de winters zijn lang en streng. Tijdens de winter vriest het voortdurend. Vanwege de ligging van Bhutan heeft het land te maken met moessonregens. De moesson duurt van juni tot en met september. Tijdens deze periode heeft men in Bhutan te maken met hevige stortbuien.
Over het algemeen is Bhutan het hele jaar goed bereisbaar, maar de beste periode om het land te bezoeken is van oktober tot en met april.Reisblog Bhutan

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Bhutan met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me