• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Cambodja

Naast de welbekende hoogtepunten Angkor Wat en Phnom Penh komt u tijdens een rondreis Cambodja ook door kleine dorpjes met huisjes op houten palen en kinderen die naar u zwaaien. Hier leert u Cambodja pas écht kennen!

Marion de Ridder
Reisspecialist Tenzing Travel
 • Grand Indochina Discovery Een reis naar de mooiste plekken van Indochina: Myanmar, de klassieke steden van Thailand, Angkor Wat, de Mekong-delta en Ho Chi Minh-Stad.
  Lees meer
 • Angkor Wat & Beyond Angkor Wat is meer dan alleen het grootste religieuze bouwwerk ter wereld, bekijk hier waarom.
  Lees meer
 • Mekong-Delta Ontdek zelf het gekrioel op de water-wegen en de kleurrijke markten in het hart van de Mekong-Delta.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelHotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info


Bestemmingen in Cambodja


Reisinformatie Cambodja

Het mysterieuze Cambodja herbergt indrukwekkende bezienswaardigheden als oude tempelcomplexen, dichte bossen en een overvloed aan historie en een inspirerende cultuur. De vriendelijke en charmante bevolking, de uitstekende keuken en de historische schatten maken dit land tot een onvergetelijke vakantiebestemming. Cambodja is niet alleen maar Angkor Wat; het heeft nog veel meer andere nalatenschappen! Ontdek het met ons.


Rondreizen Cambodja

Wij bieden diverse rondreizen aan in Cambodja. Wilt u de aangeboden reizen verlengen of aanpassen naar uw eigen reiswensen? Onze reisspecialisten denken graag met u mee en maken graag een reisplan voor uw ideale rondreis door Cambodja.
Bekijk onze reizen in Cambodja >


Belangrijke steden en bezienswaardigheden tijdens uw rondreis Cambodja

Phnom Penh

Phnom Penh, de huidige hoofdstad van Cambodja, is onder meer bekend door de donkere periode van de burgeroorlog die uitbrak onder leiding van Pol Pot. In deze stad vindt u ook vele koloniale gebouwen, mooie tempels (vats) en Phnom Penh is prachtig gelegen aan de Mekong-rivier.
Lees meer over Phnom Penh en bekijk ons aanbod >

Siem Reap

Siem Reap is dé uitvalsbasis voor het Angkor tempelcomplex. Behalve het tempelcomplex vindt u in het oude centrum nog koloniale kleine winkeltjes en een met bomen omzoomde boulevard.
Lees meer over Siem Reap en bekijk ons aanbod >

Angkor Tempelcomplex

Angkor Wat is ongetwijfeld uw hoogtepunt van uw Cambodja rondreis. Het indrukwekkende tempelcomplex Angkor is tussen de 9e en 13e eeuw gebouwd. Vanaf de 13e eeuw raakte het gigantische rijk in verval en het werd pas in 1850, geheel overwoekerd door de jungle, herontdekt. Hier vindt u talrijke tempels die zo van elkaar verschillen en allen zo prachtig zijn, dat u hier gemakkelijk drie dagen kunt ronddwalen.
Lees meer over Angkor Wat en bekijk ons aanbod >

Battambang

De op een na grootste stad van het land maar nog steeds met een fijne elegantie. Hier vindt u nog vele gebouwen die aan de Franse periode herinneren en de bevolking is enorm warm en vriendelijk. Hier vindt u ook nog prachtige tempels en vele hindoeïstische beelden. Nabij gelegen staat het beroemde Bamboo treinstation, waar u een ritje op de aparte 'trein' kunt maken.

Het binnenland van Cambodja

In het binnenland van Cambodja liggen ook diverse plaatsjes die interessant zijn tijdens uw rondreis door Cambodja:

 • Kratie: een gezellig rivierstadje waar u nog de Irrawaddy-dolfijnen kunt zien.
 • Rattanakiri-provincie: hier vindt u schitterende natuur en nog vele 'etnische minderheden'.
 • Kampong Cham: hier beleeft u het echte Cambodja: pittoreske dorpjes en oude tempels.


Cambodja combineren met Thailand, Laos en Vietnam

Vanwege de ligging in de 'Culturele Driehoek' van Zuidoost-Azië, kunt u een rondreis Cambodja prima combineren met een rondreis door Thailand, Vietnam en Laos. Vanuit Siem Reap kunt u via de grensovergang bij Poipet naar Thailand. Of via een langere rit naar Veun Kham om daar de grens met Laos over te steken. Vanuit Phnom Penh kunt u over land of over de indrukwekkende Mekong-river naar Vietnam.

Het mysterieuze Cambodja herbergt indrukwekkende bezienswaardigheden als oude tempelcomplexen, dichte bossen en een overvloed aan historie en een inspirerende cultuur. De vriendelijke en charmante bevolking, de uitstekende keuken en de historische schatten maken dit land tot een onvergetelijke vakantiebestemming. Cambodja is niet alleen maar Angkor Wat; het heeft nog veel meer andere nalatenschappen! Ontdek het met ons.

Tijdsverschillen Cambodja

Het is in Cambodja tijdens onze zomertijd 5 uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het 6 uur later.

Feestdagen in Cambodja

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
Nieuwjaar: 1 januari
Vrouwendag: 8 maart
Khmer Nieuwjaar: 13 april
Dag van de Arbeid: 1 mei
Verjaardag Koning: 13-15 mei
Dag van het Kind: 1 juni
Verjaardag Koningin: 18 juni
Dag van de Grondwet: 24 september
Pchum Ben Dag: eind september/ begin oktober
Waterfestival: begin november
Dag van de Onafhankelijkheid: 9 november
Dag van de Mensenrechten: 10 december

Daarnaast zijn er feestdagen die op de maankalender zijn gebaseerd en daardoor elk jaar op een andere datum plaatsvinden. Veel openbare voorzieningen zijn tijdens deze feestdagen gesloten.

Taal

De officiële taal is het Khmer. In de hotels en bij de toeristische trekpleisters spreekt men Engels. Buiten deze plekken om kunt  u maar zeer mondjesmaat met Engels terecht.

Geldzaken

De munteenheid van Cambodja is de Riel (KHR). Verder kunt u overal contant met Amerikaanse dollars betalen, tenzij het om kleine bedragen gaat, dan is de Riel een beter betaalmiddel. Ook de Thaise Baht wordt vrijwel overal geaccepteerd. We raden u aan om van tevoren een hoeveelheid dollars mee te nemen, daar de banken gesloten zijn op zaterdag en zondag.

Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = ca. KHR 4.550 (KHR 1.000 = ca. €0,23). De actuele koersinformatie vindt u op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: De creditcard is heel langzaam in opkomst, maar het gebruik beperkt zich tot de duurdere restaurants, hotels of winkels.

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in Phnom Penh en Siem Reap terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Buiten deze steden wordt dit lastiger, neemt u daarom altijd geld voor een paar dagen mee.
Houdt u er tot slot rekening mee dat u uw bankpas activeert voor werelddekking, aangezien de meest bankpassen alleen ingesteld zijn voor betalingen binnen Europa.

Paspoort en visa Cambodja

Voor een rondreis Cambodja dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum.

Het visum voor Cambodja kan op twee verschillende manieren worden geregeld:
1. Bij aankomst: Dit visum kost ca. USD 30 per persoon (ten tijde van samenstellen van deze informatie en contant te voldoen) en is gelig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. U hebt hier twee pasfoto's voor nodig. Let u er wel op dat dit enige vertraging voor u kan betekenen door de tijd die het verkrijgen van een visum ter plaatse in beslag neemt! Dit duurt gewoonlijk echter niet langer dan een half uur.
2. Online (voor uw vertrek vanuit Nederland): De kosten voor het E-Visum (Electronic-Visum) zijn ca. €50,- per persoon. De kosten betaalt u online met uw creditcard. Binnen drie werkdagen wordt het E-Visum u toegestuurd via email. Reizigers met een E-Visum mogen Cambodja alleen via Phnom Penh en Siem Reap International Airport binnenkomen. Dit visum kunt u via ons in samenwerking met VisumCentrale zelf online regelen op http://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#visumbemiddeling

Hotels Cambodja

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf:

> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
> Kamerconfiguratie: Er zijn in de meeste Aziatische hotels geen echte driepersoonskamers, het zijn tweepersoons-kamers, waarbij een extra bed wordt geplaatst.
Dit extra bed kan verschillende vormen aannemen, van een echt bed tot een stretcher, verschillend per hotel.
Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Cambodja

Tijdens uw rondreis door Cambodja kunt u heerlijk eten. De keuken van Cambodja lijkt sterk op die van Thailand, maar dan minder scherp. Natuurlijk is rijst het hoofdingrediënt, maar door middel van kruiden zijn hier tientallen variaties in te vinden. Daarnaast staat (zoetwater)vis veelvuldig op de menukaart en niet alleen als hoofdgerecht. Hier wordt vis ook gebruikt om paté of saus van te maken. Wist u trouwens dat u op veel plaatsen een echte Franse baguette kunt bestellen? Er zijn in de belangrijkste toeristencentra talrijke specialiteitenrestaurants waar u terecht kunt voor Chinese, Indonesische, Japanse of andere gerechten.
Water uit de kraan kunt u beter niet drinken. Alle hotels hebben flessen water of thermoskannen met drinkwater staan. Tandenpoetsen kan wel met kraanwater. Drink buiten de hotels alleen het water uit voorverpakte flessen mineraalwater. De prijzen van het eten zijn laag en ook fruit is over het algemeen goed(koop). Koop echter wel de hele vrucht, daar dit haast niets kost en uit hygiënisch oogpunt beter is.

Het weer in Cambodja

De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 30°C. In de maanden mei en juni is Cambodja aan een moessonperiode onderhevig, maar men spreekt meer van de 'Green Season'. Door de dagelijkse, maar korte, regenval, is het land weelderig begroeid en doen de tempelcomplexen nog mysterieuzer aan. De gemiddelde temperatuur is in de zomer ongeveer 32°C. In de koele tijd tussen december en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C; de nachttemperatuur bedraagt ongeveer 22°C, maar kan af en toe tot 17°C zakken.
De beste periode om te reizen in Cambodja is van oktober tot mei, maar het kan in die maanden erg druk zijn, vooral bij Angkor Wat.

Gewoonten en gebruiken<

> De traditionele begroeting, waarbij de handen tegen elkaar worden gedrukt voor het lichaam en een lichte buiging wordt gemaakt, wordt nog steeds gebruikt. Als u zo begroet wordt, is het beleefd om de begroeting op dezelfde manier te beantwoorden.

> Wanneer u een tempel bezoekt, toont het respect om niet te bloot gekleed te gaan. Zorg dat uw schouders en knieën bedekt zijn. Trek altijd uw schoenen uit en doe uw hoed of pet af voordat u een tempel betreedt. Ga nooit met uw voeten in de richting van een boeddha zitten; als u op de grond gaat zitten, buig dan de knieën en laat de voeten beide naar de zijkant wijzen. Wijs ook niet met een vinger naar een boeddha.

> Mocht er iets mis gaan tijdens uw reis, spreek een Cambodjaan dan niet boos aan. Dit is erg onbeleefd. Blijf kalm en vriendelijk, daar bereikt u het meest mee.

> Raak een Cambodjaan niet op het hoofd aan,dit wordt beschouwd als zeer onbeleefd.

> Wanneer u een tandenstoker gebruikt, houd deze in één hand en bedek uw open mond met uw andere hand, dit wordt als beleefd beschouwd.

Lokaal afrekenen
In de hotels zult u zelf de extra's moeten betalen. Kijk de rekening goed na, zodat u weet waarvoor u betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van een restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
www.kompas.buzaservices.nl/registration/


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

09-09-2017Sri Lanka & Malediven
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
09-09-2017Vietnam
Aanvang: 13:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
28-10-2017Japan
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
28-10-2017Indonesië
Aanvang: 15:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


Ervaren reisspecialisten staan voor u klaar placeholder

"Samen hebben wij de hele wereld gezien" Wie wij zijn

Onze reizigers delen graag hun enthousiasme! placeholder

"Kennismaken met de lokale bevolking en het land ontdekken blijft fantastisch!"Lees reisverhalen

Wij werken samen met betrouwbare lokale partijen placeholder

"Ik laat de Nederlandse reizigers graag de mooiste plekjes van het land zien!" Ontdek onze partners