• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Japan op basis van uw wensen

Japan is het land van de verrassingen, tegenstellingen en superlatieven. Hypermoderne steden en treinen worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes, prachtige tempels en harmonieuze tuinen. De kersenbloesem is er wonderschoon, de sushi overheerlijk en de geisha’s intrigerend. Het Land van de Rijzende Zon overtreft dan ook alle verwachtingen. Gaat u mee op ontdekkingsreis?
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Ontdek de wereld vanuit huis Reizen kan nu niet. Alvast wegdromen gelukkig wel! Wij hebben daarom al onze reisinspiratie voor u verzameld.
  Lees meer
 • Onze nr. 1 rondreis! Mount Fuji, kogeltreinen, verse sushi, vuurrode tempels en traditionele geisha's. Als u op reis gaat naar Japan zullen uw verwachtingen worden overtroffen.
  Lees meer
 • Authentiek Japan Maak kennis met het echte Japan en slaap in de mooiste authentieke Japanse accommodaties. Een onvergetelijke ervaring.
  Lees meer
 • Japan in de herfst Japan in de herfst is schitterend. Ervaar het ook! Wij laten u het beste van Japan zien.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Japan compleet te maken.

Zee-kajakken bij Miyajima Island

Het charmante eilandje Miyajima is de perfecte plek om te wandelen, een Japanse ryokan te ervaren en helemaal tot rust te komen. Bent u liever iets actiever bezig, dan is het leuk om het tempel-eiland vanaf het water te bezichtigen en sightseeing te combineren met een stevige workout. Uniek om de rode poort van de Itsukushima tempel eens van een andere kant te zien. Er is genoeg tijd om af en toe even uit te rusten en wat te drinken. Een leuke belevenis!

Theeceremonie met een Maiko

De cultuurstad bij uitstek is Kyoto, waar de geishawijk Gion met recht het kloppende hart vormt, met typisch Japanse, klassiek houten theehuisjes en smalle straatjes die 's avonds worden verplicht door lantaarns. Deze excursie is perfect geschikt als u dieper kennis wil maken met een belangrijk, maar ook mysterieus stukje van de Japanse cultuur. Vang een glimp op van de verfijnde levensstijl van een maiko (leerling-geisha) onder het genot van een kopje groene thee en een Japanse lekkernij, een bijzonder geweldige ervaring!

Privé-gids Kyoto (halve dag)

Met maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto-schrijnen is dit een stad waar de cultuurliefhebber zijn hart kan ophalen. De stad beschikt over landschapstuinen van wereldklasse, mooie festivals, bijzondere wijken en een hele fijne keuken. Het is niet moeilijk om uw weg te vinden in Kyoto, maar het kan wel pittig zijn om een keuze te maken uit alle bezienswaardigheden en activiteiten. Om deze reden heeft u een halve dag (4 uur) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan u helpen om verscholen restaurantjes te vinden waar vooral locals komen, u vergezellen als gids tijdens een bezoek aan een sumo stal of een ontmoeting met een maiko (leerling-geisha), adviezen geven over het openbaar vervoer en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde!

Bezoek de Fushimi Inari Taisha

Alleen al de duizenden knalrode poorten van de Fushimi Inari Taisha, een van de bekendste bezienswaardigheden van Kyoto, zijn de moeite van het bezoeken waard. Zeer fotogeniek en daardoor soms lastig te forograferen zonder andere bezoekers. Neemt u de tijd om een flink stuk door de poorten te wandelen. De drukte maakt plaats voor een serene rust naarmate u dichter bij het heiligdom komt. Voor een bezoek aan dit heiligdom kunt u zoveel tijd inruimen als u wilt. Sommige bezoekers komen niet veel verder dan de rote poorten, terwijl er allerlei wandelpaden zijn achter het heiligdom en zelfs een pittigere klimtocht naar de top van de berg van twee tot drie uur retour. Ook de gebouwen zelf zijn interessant om te bezoeken. Rest u nog te beslissen of u Fushimi Inari Taisha samen met uw gids of op eigen houtje wilt verkennen.

Privé-gids Kyoto (hele dag)

Met maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto-schrijnen is dit een stad waar de cultuurliefhebber zijn hart kan ophalen. De stad beschikt over landschapstuinen van wereldklasse, mooie festivals, bijzondere wijken en een hele fijne keuken. Het is niet moeilijk om uw weg te vinden in Kyoto, maar het kan wel pittig zijn om een keuze te maken uit alle bezienswaardigheden en activiteiten. Om deze reden heeft u dan ook een hele dag (8 uur) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan u helpen om verscholen restaurantjes te vinden waar vooral locals komen, u vergezellen als gids tijdens een bezoek aan een sumo stal of een ontmoeting met een maiko (leerling-geisha), adviezen geven over het openbaar vervoer en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde!

Privé-gids Tokyo (halve dag)

Tokyo is een enorme uitgestrekte stad met talloze wijken, metrolijnen, treinstations, bijzondere tempels, rustieke tuinen, geweldige musea, verscholen restaurantjes en unieke bezienswaardigheden. Het kan nogal een uitdaging zijn om een route uit te stippelen, zeker als u net in Japan bent gearriveerd. U heeft een halve dag (4 uren) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan samen met u een route bespreken waarin al uw wensen worden opgenomen, u helpen om uw openbaar vervoer kaart aan te schaffen of op te laden, u vergezellen als tolk tijdens een bezoek aan een sumo stal, adviezen geven over uw Japan Rail Pas of treinkaartjes en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde! De entreegelden en vervoerkosten (ook die van uw gids) dient u ter plaatse te voldoen. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro's per persoon per kaartje.


Bekijk alle excursies
Reisinformatie Japan

Japan, het Land van de Rijzende Zon, is een land vol verrassingen en tegenstellingen. De moderne hoofdstad Tokyo is een enorme, bruisende metropool, een mix van westerse en Japanse stijlen. In het zuidelijker gelegen Kyoto - de oude keizerlijke hoofdstad - zijn prachtige tempels, rustieke zen-tuinen en gezellige marktjes, die u met de fiets kunt bereiken. Het bergachtige hoofdeiland Honshu wordt gedomineerd door de beroemde Mount Fuji, die 3776 meter boven het omliggende landschap uittorent en al van verre de aandacht trekt. Symbool van het moderne Japan zijn de hypermoderne Shinkansen-treinen, die een schril contrast vormen met de schilderachtige dorpjes en religieuze bezienswaardigheden van een land met een rijke geschiedenis. Japan bestaat uit meer dan 3000 eilanden. De bevolking woont met name op de vier hoofdeilanden: Honshu, Hokkaido, Shikoku en Kyushu.


Honshu

Het centrale eiland Honshu is tevens het verreweg grootste eiland van het land, zo’n 1300 kilometer lang en 50 tot 240 kilometer breed. Er wonen bijna 100 miljoen mensen op Honshu.
Lees meer over Honshu en bekijk ons aanbod >

Noord-Honshu

Vrijwel iedereen komt aan in de hoofdstad Tokyo. Vanuit Tokyo kunt u per trein mooie dagtochten maken, bijvoorbeeld naar Kamakura, van de 12e tot 14e eeuw de hoofdstad van Japan, met boeddhistische tempels. Ook de tempelstad Nikko, ten noorden van Tokyo, is absoluut een bezoek waard. Vanuit Tokyo reizen de meeste bezoekers per trein naar de zuidelijker gelegen stad Kyoto. Onderweg kunt u uitstappen in Hakone, een stad die vooral bekend is door haar warmwaterbronnen. Hakone is ook een uitvalsbasis is voor een bezoek aan Mount Fuji. Bij goed weer ziet u hem al in vanuit de trein. Wie de berg daadwerkelijk wil bezoeken moet in Hakone uitstappen en verder reizen met de lokale trein.

Zuid- & West-Honshu

In zuidelijke richting vanuit Tokyo ligt Nagoya, de op drie na grootste stad van Japan. De bekendste bezienswaardigheid is hier het kasteel Nagoya-jo. Vanuit Nagoya kunt u rechtstreeks doorreizen naar Kyoto, maar heel aantrekkelijk is de langere route via Takayama en Kanazawa aan de westkust. Het charmante stadje Takayama heeft een oud centrum met een leuke ochtendmarkt en een mooi kasteel. In het schilderachtige stadje Kanazawa kunt u de beroemde Kenrokuen-tuin bewonderen en enkele voorbeelden van voormalige Samurai-huizen, die goed bewaard zijn gebleven.

Kyoto is een voormalige hoofdstad van Japan, een bijzonder veelzijdige en gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Het hoofdstation van Kyoto, waar de Shinkansen-treinen aankomen, ligt centraal in de stad en wordt omringd door winkels, restaurants en accommodaties. Net als Tokyo biedt ook Kyoto een behoorlijk uitgebreid metronetwerk. Vanuit Kyoto kunt u interessante bestemmingen bezoeken zoals het ten zuiden van Kyoto gelegen schilderachtige stadje Nara, de eerste echte keizerlijke hoofdstad van Japan. De Kasuga Taisha-tempel met een prachtige toegangsweg, met aan weerszijden honderden lantaarns, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Het boeddhistische tempeldorp Mount Koya ligt in de koele hooglanden van Mount Koya; hier kunt u een glimp opvangen van het Japanse religieuze leven. U waant zich hier bijna in een andere wereld, zeker wanneer er een boeddhistische ceremonie aan de gang is. Mount Koya is via Osaka te bereiken, u reist dan met een lokale trein en een kabelbaan. Kyoto heeft geen eigen luchthaven. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Kansai, bij Osaka, op ongeveer anderhalf uur reizen (over land of per trein). Osaka is na Tokyo de grootste stad; het staat bekend als ‘de keuken van Japan’. Reist u vanuit Kyoto verder in zuidwestelijke richting dan bereikt u bijvoorbeeld Hiroshima met de A-Bomb Dome en het Peace Memorial Park.


Shikoku

Vanuit Hiroshima kunt u een bezoek overwegen aan Shikoku, het kleinste van de vier hoofdeilanden en van Honshu gescheiden door de Japanse Binnenzee, waar talloze eilandjes zorgen voor een fraai uitzicht. De natuurlijke pracht van Shikoku was eeuwenlang een van de best bewaarde geheimen van Japan.
Lees meer over Shikoku en bekijk ons aanbod >


Kyushu

Kyushu is het zuidelijkst gelegen hoofdeiland van Japan. De hoofdplaats Fukuoka is zowel per vliegtuig als met de Shinkansen-trein bereikbaar. Het eiland biedt volop variatie: Nederlandse geschiedenis bij Nagasaki, talloze warmwaterbronnen en historische Samoerai-huizen en de atoombom-aanval tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Lees meer over Kyushu en bekijk ons aanbod >


Hokkaido

Sapporo is de hoofdplaats van Hokkaido, het noordelijkst gelegen hoofdeiland van Japan. Het is de vijfde grootste stad van Japan en vooral bekend vanwege de Olympische Winterspelen van 1972.
Lees meer over Hokkaido en bekijk ons aanbod >

Japan, het Land van de Rijzende Zon, is een land vol verrassingen en tegenstellingen. De moderne hoofdstad Tokyo is een enorme, bruisende metropool, een mix van westerse en Japanse stijlen. In het zuidelijker gelegen Kyoto - de oude keizerlijke hoofdstad - zijn prachtige tempels, rustieke zen-tuinen en gezellige marktjes, die u met de fiets kunt bereiken. Het bergachtige hoofdeiland Honshu wordt gedomineerd door de beroemde Mount Fuji, die 3776 meter boven het omliggende landschap uittorent en al van verre de aandacht trekt. Symbool van het moderne Japan zijn de hypermoderne Shinkansen-treinen, die een schril contrast vormen met de schilderachtige dorpjes en religieuze bezienswaardigheden van een land met een rijke geschiedenis. Japan bestaat uit meer dan 3000 eilanden. De bevolking woont met name op de vier hoofdeilanden: Honshu, Hokkaido, Shikoku en Kyushu.

Tijdsverschil Japan

Het is in Japan tijdens onze zomertijd zeven uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het acht uur later.

Feestdagen
Japan kent meerdere nationale feestdagen per jaar. Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen, zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• National Foundation Day: 11 februari
• Shôwa Dag: 29 April
• Dag van de Grondwet: 3 mei
• Dag van de Natuur: 4 mei
• Dag van het Kind: 5 mei
• Dag van Dankbaarheid voor de Zee: 3
e maandag in juli
• Dag van de Ouderen: 3
e maandag in september
• Dag van de Sport: 2
e maandag in oktober
• Dag van de Cultuur: 3 november
• Dag van de Arbeid: 23 november
• Verjaardag van de keizer: 23 december

Daarnaast zijn er diverse feestdagen, waarvan de datum per jaar verschilt, zoals het kersenbloesem-feest dat meestal begin april plaatsvindt.

Houdt u er daarnaast rekening mee dat het gedurende onderstaande perioden zeer druk kan zijn, daar de lokale bevolking dan vrij heeft en gaat rondreizen door Japan:
• Nieuwjaarsweek - van 29 december tot 6 januari
• Gouden Week 2019 - van 22 april t/m 12 mei
• O Bon festival - van 13 t/m 15 augustus
• Zilveren Week - omstreeks de derde week van september (N.B. Deze week is niet jaarlijks terugkerend, maar komt eens in de zoveel tijd voor)
• Gouden Week 2020 - van 27 april t/m 10 mei
• Olympische Zomerspelen 2020 - van 24 juli tot 9 augustus.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Japan

De officiële taal is het Japans. Bij de hotels kunt u in het algemeen met alle vragen in het Engels terecht. Daarbuiten wordt het Engels mondjesmaat gesproken.

Geldzaken Japan

De munteenheid in Japan is de Yen (JPY=¥). Het verzilveren van reischeques vormt zelden een probleem in Japan. De meeste banken wisselen ook euro’s. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. JPY 128 (JPY 10 = ca. € 0,077). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/
Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren steeds vaker de bekende internationale creditcards. Echter, we raden u wel aan om te allen tijde contant geld mee te nemen.
Pinnen: Bij een bank/postkantoor kunt u (tijdens kantooruren) met uw bankpas contant geld opnemen.

We raden u aan om bij aankomst op de luchthaven uw geld te wisselen, zodat u genoeg cash geld heeft voor de eerste helft van uw reis. Het is ook mogelijk om geld te wisselen bij uw hotel, maar dit is vaak tegen een ongunstigere koers.

Paspoort en visum Japan

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is en over minstens één lege pagina beschikt. Een visum is niet noodzakelijk indien u korter dan 90 dagen in Japan verblijft. U dient wel in het bezit te zijn van bewijs van een retourvlucht (of een vlucht naar de volgende bestemming) en er kan om een bewijs van voldoenden financiële middelen gevraagd worden.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Japan

Ryokans, de traditionele Japanse accommodaties, vindt u in allerlei soorten en maten. Eenvoudige ryokans zijn te vergelijken met kleine herbergen. U overnacht dan bij een Japans gezin in of buiten de stad. Ze beschikken over enkele kleine kamers met gedeelde faciliteiten. Er zijn ook luxueuze ryokans met privé-badkamers en een groot badhuis. Over het algemeen zijn een traditioneel Japans diner en ontbijt inbegrepen bij de prijs. In tempeldorpen, zoals bijvoorbeeld Mount Koya, overnacht u in tempelaccommodaties. Deze zijn vergelijkbaar met een ryokan. U dient altijd rekening te houden met de van toepassing zijnde gebruiken en gewoonten.
• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten & drinken in Japan

U kunt in Japan fantastisch eten. De gerechten zijn zeer gevarieerd en worden met veel zorg bereid, alles wordt (uitsluitend) met verse ingrediënten bereid. Rijst is de basis van de Japanse keuken, maar daarnaast houden de Japanners erg van (miso-)soep, noedels, brood, diverse soorten groenten, vlees en vis. Typische gerechten zijn natuurlijk sushi, sashimi (rauwe vis) en wasabi (scherpe mierikswortel). Sushi-restaurants zijn er in alle soorten en maten en vooral alle prijsklassen. Men eet hier met eetstokjes die in het Japans 'hashi' worden genoemd. Er is er ook volop keuze uit de internationale keuken, zo vindt u hier uitstekende Italiaanse restaurants, maar ook restaurants van andere Aziatische keukens.
Onze tip: Breng een bezoek aan een ‘JPY 100’ sushi-restaurant, waar ieder bordje op de band JPY 100 kost. Een fantastische ervaring en de sushi is zo lekker, dat het smelt op uw tong

Het beroemdste drankje is sake, een rijstwijn die in vele varianten en kwaliteitsniveaus te verkrijgen is. Bier wordt echter meer gedronken dan sake. U vindt hier diverse internationale biersoorten, maar het is ook zeer de moeite waard om een lokaal biertje zoals Asahi of Kirin te proberen. Daarnaast drinkt men wijn bij het eten, veel water (kan uit de kraan worden gedronken, hoewel dit niet wordt aangeraden) en thee en dan met name de Japanse groene thee (orcha).

Het weer in Japan

Japan kent net als Nederland vier jaargetijden. Het voorjaar (maart-mei) en najaar (september-oktober) zijn de beste perioden om in Japan te reizen. De weersomstandigheden zijn dan optimaal en Japan is dan op haar mooist. Eind maart tot medio april is de kersenbloesemperiode, de bomen staan dan prachtig in bloei en de Japanners vieren dit uitbundig. In het najaar geniet u van de schitterende herfstkleuren. Met name in de maanden april en oktober kan het wel erg druk zijn, houdt u hier dan ook rekening mee. De zomer is warm en vochtig, maar droog. In de winter kan het - met name in het noorden - zeer koud worden met hier en daar kans op sneeuwval. Tussen juli en november kunnen er orkanen/ typhonen in bepaalde gedeelten van Japan voorkomen, maar meestal worden de belangrijkste regio's (Kyoto en Tokyo) niet geraakt.Japan


Reisblog Japan

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Japan met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me