• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Kyoto

Kyoto is een hele mooie stad. In vele opzichten anders dan Tokyo, maar deze stad mag je absoluut niet missen. Kyoto is klein en gemoedelijk met enorm veel tempels, leuke straatjes en oude wijken.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Kyoto compleet te maken.

Bento Cooking Class

Handen uit de mouwen, want bij dit kookklasje mag u zelf aan de slag! In een prachtige oude machiya (town house) in Kyoto leert u 5 tot 6 verschillende gerechten bereiden met de lekkerste seizoensingrediënten, samengesteld door een professionele chef. Na een korte introductie en een welkomstdrankje gaat u onder leiding van het Engelstalige personeel vanochtend een prachtige lunch box in bento-stijl creëren. Typische gerechten zijn kip teriyaki, tempura, Japanse loempia's, sushi en miso soep. Een leuke ervaring!

Privé-gids Kyoto (hele dag)

Met maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto-schrijnen is dit een stad waar de cultuurliefhebber zijn hart kan ophalen. De stad beschikt over landschapstuinen van wereldklasse, mooie festivals, bijzondere wijken en een hele fijne keuken. Het is niet moeilijk om uw weg te vinden in Kyoto, maar het kan wel pittig zijn om een keuze te maken uit alle bezienswaardigheden en activiteiten. Om deze reden heeft u dan ook een hele dag (8 uur) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan u helpen om verscholen restaurantjes te vinden waar vooral locals komen, u vergezellen als gids tijdens een bezoek aan een sumo stal of een ontmoeting met een maiko (leerling-geisha), adviezen geven over het openbaar vervoer en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde!

Theeceremonie met een Maiko

De cultuurstad bij uitstek is Kyoto, waar de geishawijk Gion met recht het kloppende hart vormt, met typisch Japanse, klassiek houten theehuisjes en smalle straatjes die 's avonds worden verplicht door lantaarns. Deze excursie is perfect geschikt als u dieper kennis wil maken met een belangrijk, maar ook mysterieus stukje van de Japanse cultuur. Vang een glimp op van de verfijnde levensstijl van een maiko (leerling-geisha) onder het genot van een kopje groene thee en een Japanse lekkernij, een bijzonder geweldige ervaring!

Bezoek de Fushimi Inari Taisha

Alleen al de duizenden knalrode poorten van de Fushimi Inari Taisha, een van de bekendste bezienswaardigheden van Kyoto, zijn de moeite van het bezoeken waard. Zeer fotogeniek en daardoor soms lastig te forograferen zonder andere bezoekers. Neemt u de tijd om een flink stuk door de poorten te wandelen. De drukte maakt plaats voor een serene rust naarmate u dichter bij het heiligdom komt. Voor een bezoek aan dit heiligdom kunt u zoveel tijd inruimen als u wilt. Sommige bezoekers komen niet veel verder dan de rote poorten, terwijl er allerlei wandelpaden zijn achter het heiligdom en zelfs een pittigere klimtocht naar de top van de berg van twee tot drie uur retour. Ook de gebouwen zelf zijn interessant om te bezoeken. Rest u nog te beslissen of u Fushimi Inari Taisha samen met uw gids of op eigen houtje wilt verkennen.

Privé-gids Kyoto (halve dag)

Met maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto-schrijnen is dit een stad waar de cultuurliefhebber zijn hart kan ophalen. De stad beschikt over landschapstuinen van wereldklasse, mooie festivals, bijzondere wijken en een hele fijne keuken. Het is niet moeilijk om uw weg te vinden in Kyoto, maar het kan wel pittig zijn om een keuze te maken uit alle bezienswaardigheden en activiteiten. Om deze reden heeft u een halve dag (4 uur) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan u helpen om verscholen restaurantjes te vinden waar vooral locals komen, u vergezellen als gids tijdens een bezoek aan een sumo stal of een ontmoeting met een maiko (leerling-geisha), adviezen geven over het openbaar vervoer en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde!
Reisinformatie Kyoto

Kyoto is een voormalige hoofdstad van Japan, een bijzonder veelzijdige en gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Het hoofdstation van Kyoto, waar de Shinkansen-treinen arriveren, ligt centraal in de stad en wordt omringd door winkels, restaurants en accommodaties. Net als Tokyo biedt ook Kyoto een behoorlijk uitgebreid metronetwerk, waarmee u gemakkelijk door de stad kunt reizen.Kyoto

Reis mee naar het keizerlijke Kyoto, het kloppende hart van traditioneel Japan.
Reisblog Japan

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Japan met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me