Vakantie Singapore

Maak een stop in Singapore als u op reis bent naar een bestemming in Azië, Australië of Nieuw-Zeeland. Zo onderbreekt u de lange vlucht met deze geliefde wereldstad met zowel een zakelijk centrum als diverse traditionele Aziatische wijken.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel
Chinatown, Singapore

Waarom naar Singapore met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Singapore

Reisinformatie Singapore

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Video's

Singapore, bijgenaamd de Garden City, is de belangrijkste springplank van het Verre Oosten. Het moderne zakencentrum met indrukwekkende wolkenkrabbers, brede boulevards en enorme winkelcentra zorgt voor een vertrouwde, westerse sfeer. Een beetje buiten de drukke stad vind u mooie stranden. Bezoek bijvoorbeeld Bintan Island of Sentosa Island.

Singapore Stad

De exotische restaurants, oude wijken zoals Chinatown en Little India en de bonte mengeling van Aziatische nationaliteiten geven de stad op hun beurt een oosters tintje. U proeft er ook de sfeer uit lang vervlogen tijden dankzij de overblijfselen uit de Engelse koloniale tijd. Langs de Singapore River, waar ooit de eerste immigranten de stad binnenkwamen, staan gerenoveerde Chinese pakhuizen. Zij vormen een schril contrast met de erachter oprijzende gigantische wolkenkrabbers die van Singapore een moderne metropool maken.

Bintan Island

Singapore staat bekend als een moderne stad die alle westerse gemakken biedt. Het eiland Bintan laat een heel andere kant van Singapore zien.

Sentosa Island

Iets ten zuiden van het drukke Singapore vindt u een paradijsje met prachtige stranden en gezellige bars en restaurants: Sentosa Island.

Tijdsverschillen

Het is in Singapore tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële talen van Singapore zijn Engels en Chinees.

Geldzaken

De munteenheid in Singapore is de Singapore Dollar (SGD). Deze munt mag u net als buitenlandse valuta min of meer onbeperkt in- en uitvoeren. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, met minimaal één lege bladzijde dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Een visum is pas noodzakelijk indien u langer dan drie maanden in Singapore verblijft. Bovendien moet u bewijs bij zich hebben van een terug- of doorvlucht.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Singapore kent geen echte seizoenen. De temperatuur is het hele jaar vrij stabiel. ’s Nachts daalt de temperatuur tot ca. 24°C, overdag stijgt het tot ca. 30°C. In december en januari kan het iets koeler zijn, van mei tot en met augustus is het iets warmer. Ook de regenval is tamelijk constant, maar de natste maanden zijn november tot en met januari. Meestal zijn het stortbuien van ca. een uur, maar in de wintermaanden kan het (dagenlang) flink grijs en nat zijn.

Singapore

Singapore in vogelvlucht

Singapore - Culinair

Ontdek de lokale keuken van Singapore