• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Vietnam

Reis in Vietnam van de duizelingwekkende rijstvelden van Sapa in het noorden tot aan de fascinerende drukte van de Mekong Delta in het zuiden. Vietnam is de thuisbasis van een overvloed aan bezienswaardigheden die reizigers zullen verleiden. Kunnen wij u verleiden?
Sandra Molema
Reisspecialist Tenzing Travel


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelHotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer infoBestemmingen in Vietnam


Reisinformatie Vietnam

Maak een rondreis door Vietnam, misschien wel een van de meest fascinerende landen van Azië. Vietnam heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: een schitterende natuur met prachtige heuvel- en berggebieden, eindeloze rijstvelden, prachtige stranden met kristalhelder water. Maar ook een fascinerende cultuur: een ruim 4000 jaar oude geschiedenis, talloze tempels en pagodes, en sporen uit de Franse koloniale tijd. In het noorden wonen bergstammen die een groot contrast vormen met de moderne steden Hanoi en Ho Chi Minh-Stad, het vroegere Saigon.


Reizen door Vietnam

Als verre reizen specialist helpen wij u graag met het vinden van de voor u perfecte vakantie in Vietnam. Wij bieden diverse rondreizen en kortere arrangementen die u perfect met elkaar kunt combineren.
Bekijk onze rondreizen Vietnam >

Een rondreis Vietnam van Noord naar Zuid

Deze optie is het meest interessantst wanneer u aan het einde van de reis nog een paar dagen van strand wilt genieten. De meeste Vietnamese badplaatsen bevinden zich in het zuiden: Nha Thrang, Phan Thiet, Quy Nhon en Hoi An.
Ook als u Vietnam met Cambodja wilt combineren is dit de beste optie, omdat u vanuit Zuid-Vietnam met een cruise over de Mekong naar Cambodja kunt varen.


Een rondreis Vietnam van Zuid naar Noord

Uw reis door Vietnam zal inhoudelijk steeds interessanter worden. Toeristisch gezien is Hanoi een aantrekkelijker stad dan Ho Chi Minh-Stad en de bezoeken aan de noordelijke bergvolkeren en de Baai van Halong zijn werkelijk uniek.


Hoogtepunten van een rondreis Vietnam

Hanoi

Hanoi ligt in het noorden van Vietnam en is vaak uw startpunt van uw rondreis Vietnam.
Lees meer over Hanoi >


Baai van Halong

De Baai van Halong is van ongekende schoonheid! In de baai van het plaatsje Halong rijzen meer dan 3000 kalkstenen rotspartijen loodrecht uit het water omhoog.
Lees meer over de Baai van Halong >


Sapa

Het plaatsje Sapa ligt in het noorden van Vietnam. Vanuit Sapa vertrekt een nachttrein naar het gebied waar nog vele bergvolkeren op authentieke wijze leven, zoals de Hmong, Dzay en de Dzao.
Lees meer over Sapa >


Hue

Hue was vanaf de 17e eeuw tot aan 1945 de hoofdstad van de Nguyen-dynastie, die vanaf 1802 over heel Vietnam heerste. Als gevolg hiervan telt de stad vele prachtige monumenten en bouwwerken.
Lees meer over Hue >


Danang

De havenstad Danang is tegenwoordig de grootste stad van Centraal-Vietnam. De stad kent een eeuwenoude geschiedenis waarvan nog vele overblijfselen in en rondom de stad zijn terug te vinden.
Lees meer over Danang >


Hoi An

Sinds 1999 is de oude binnenstad van Hoi An opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco als een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handdelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. Bij Hoi An ligt ook een fraai strand, waardoor Hoi An een uitstekend rustpunt is in het midden van een reis door Vietnam.
Lees meer over Hoi An >


Ho Chi Minh-Stad

Een oude hoofdstad van Vietnam is Saigon, wat later Ho Chi Minh-Stad werd genoemd. Saigon is een absolute 'must see' tijdens uw reis door Vietnam. U vindt in de stad vele overblijfselen aan de roerige geschiedenis van Vietnam.
Lees meer over Ho Chi Minh-Stad >


Mekong Delta

Ten zuidwesten van Ho Chi Minh-Stad strekt zich de delta van de Mekong-rivier uit over een gebied van wel 39.000 km2. De belangrijkste plaatsen in de delta zijn My Tho, Cai Be, Vinh Long, Can Tho en Chau Doc.
Lees meer over de Mekong Delta >

Strandvakantie Vietnam

Vietnam heeft, vooral in het zuiden, prachtige stranden, veelal nog rustig en heerlijk eten als u een echte visliefhebber bent.

Badplaatsen in Vietnam

Phan Thiet
Nha Trang
Quy Nhon
Hoi An

Maak een rondreis door Vietnam, misschien wel een van de meest fascinerende landen van Azië. Vietnam heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: een schitterende natuur met prachtige heuvel- en berggebieden, eindeloze rijstvelden, prachtige stranden met kristalhelder water. Maar ook een fascinerende cultuur: een ruim 4000 jaar oude geschiedenis, talloze tempels en pagodes, en sporen uit de Franse koloniale tijd. In het noorden wonen bergstammen die een groot contrast vormen met de moderne steden Hanoi en Ho Chi Minh-Stad, het vroegere Saigon.

Tijdsverschillen in Vietnam

Het is in Vietnam tijdens onze zomertijd vijf uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zes uur later.

Feestdagen in Vietnam

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:

● Nieuwjaar: 1 januari
● Bevrijdingsdag: 30 april
● Dag van de Arbeid: 1 mei
● Geboortedag Ho Chi Minh: 19 mei
● Dag van de Onafhankelijkheid: 2 september|
● Sterfdag van Ho Chi Minh: 3 september
● Kerstmis: 25 december

Daarnaast zijn er traditionele feestdagen die op de maankalender zijn gebaseerd en daarom elk jaar op een andere datum plaatsvinden, zoals het Vietnamese Nieuwjaar (gewoonlijk begin februari, ook wel TET genoemd). Let u er ook op dat tijdens het TET festival de Vietnamezen zelf op pad gaan en het overal zeer druk is. Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten

Taal in Vietnam

Tijdens uw rondreis Vietnam kunt u met Engels goed terecht. De officiële taal van Vietnam is het Vietnamees: een mix van Mon Khmer, Thai en Chinees.

Geldzaken in Vietnam

Tijdens uw rondreis Vietnam betaalt u met de Vietnamese New Dong (VND). Het is verboden om het Vietnamese geld in- of uit te voeren. Buitenlands geld mag u echter onbeperkt meenemen. U kunt het beste een combinatie van contante Amerikaanse dollars en Euro's meenemen. Contante dollars zijn bijna overal te wisselen en u krijgt voor grotere coupures meestal een betere koers. Kleinere coupures zijn zeer handig om fooien te geven. Euro's kunt u ook steeds meer inwisselen tegen Vietnamese New Dong.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = ca. VND 24.478 (VND 10.000 = ca. €0,41).
Creditcard

De creditcard is meer en meer in opkomst U kunt in de meeste hotels en de duurdere restaurants en winkels met de bekende creditcards betalen. In de grote steden en toeristische gebieden worden vrijwel overal de bekende internatioxnale creditcards geaccepteerd; u kunt er met uw creditcard ook contant geld pinnen. Dit kan bij de geldautomaten. U betaalt dan ca. € 4,50 kosten bij uw afschrijving in Nederland, ongeacht de hoogte van het gewisselde bedrag.
Pinnen

U kunt met uw bankpas in de meeste steden en toeristische plaatsen contant geld pinnen. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten, mits voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro).

Paspoort en visa Vietnam

Voor een rondreis Vietnam dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort met minimaal twee lege bladzijden, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Daarnaast is een visum noodzakelijk.

Voor de aanschaf van een visum met een enkele inreis heeft u twee mogelijkheden:
1. U kunt (eventueel met behulp van uw boekingskantoor) zelf het visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag. U kunt dit visum zonder een zogeheten visumautorisatie aanvragen. Er dient een formulier te worden ingevuld (en dit moet worden voorzien van één pasfoto). Dit visum kost ca. €65,- en kunt u via ons in samenwerking met VisumCentrale zelf online regelen op: http://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#visumbemiddeling
2. Het is tevens mogelijk bij aankomst op de luchthavens van Ho Chi Minh-Stad, Danang en Hanoi een visum te kopen voor ca. USD 25 (ten tijde van het samenstellen van deze informatie). Hier heeft u een pasfoto voor nodig, evenals een vooraf in Nederland verkregen voorlopig visum dat tweetalig is (Engels en Vietnamees). De kopie kunt u meenemen op reis en ter plaatse kunt u dan het uiteindelijke visum kopen. U kunt dit voorlopige visum via ons verkrijgen door ons een kopie van uw paspoort bladzijden met uw NAW gegevens inclusief beroep te sturen. De prijs hiervoor is ca. USD 15, daarnaast betaalt u nog ca. USD 20 voor de visumautorisatie (visa approval letter).

Indien u Vietnam meer dan één keer inreist, heeft u een multiple-entry visum nodig. Dit visum kunt u eveneens zelf aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag of via ons. Dit visum kost ca. €70,-.

Hotels in Vietnam

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf:
Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Vietnam

Tijdens uw reis in Vietnam kunt u heerlijk eten. De uitstekende Vietnamese keuken is rijk en gevarieerd. De Vietnamese keuken is gebaseerd op ingrediënten die vers worden bereid. Dankzij de lange kustlijn is bovendien vaak uitstekend zeevoedsel. Ook is er een ruime keuze aan heerlijk tropisch fruit zoals mango’s, lychees en ananas.

Bent u een liefhebber van garnalen, loempia’s, krab, kip en lamsvlees? Ook dan zit u goed tijdens uw vakantie in Vietnam. Deze gerechten krijgt u geserveerd met rijst, mie en zelfs patat. Dat laatste komt door de nog aanwezige invloed van het voormalige Franse koloniale verleden. Ook het stokbroodje met zoete jam en een croissant ontbreken niet op het menu. Er zijn daarnaast veel traditionele schotels die het proberen meer dan waard zijn, zoals pho, dit is een bouillon die zeer geliefd is onder de lokale bevolking
Wist u trouwens dat de Vietnamezen alles met stokjes eten, overal knoflook in doen en gek zijn op ijs?.

Drinken in Vietnam
Tijdens uw vakantie in Vietnam kunt u overal fris, goede Franse wijnen en binnen- en buitenlands bier verkrijgen. Drinkwater is alleen verkrijgbaar in flessen. Let u dan wel goed op dat de fles echt verzegeld is. Uw tanden poetsen kan wel met kraanwater.

Het weer in Vietnam

Vietnam is een tropisch land dat door de moesson wordt beïnvloed. Vanwege het feit dat het gedurende de wintermaanden erg koud kan zijn en in de zomer erg nat, is de beste periode om alle delen van Vietnam te bezoeken, gelijk aan ons voor- en najaar.

Noord-Vietnam:
De beste reistijd voor Noord-Vietnam is van oktober tot april, ondanks dat het vrij koud kan zijn in december en januari (ca. 10-15°). Het regenseizoen loopt van april tot oktober, waarbij de meeste regen valt tussen juni en september. dit zijn tevens de warmste maanden met een gemiddelde temperatuur van 30°). De maanden november en maart zijn droog en aangenaam qua temperatuur.

Centraal-Vietnam:
Van april tot september kunt u het beste reizen, met een aangename temperatuur van ca. 30°. De meeste regen valt in oktober en november.

Zuid-Vietnam:
In het zuiden van Vietnam is het over het algemeen warmer. Hier zijn maart tot mei de warmste maanden met temperaturen die oplopen tot 35°C. Mei tot november zijn hier de maanden waarin het regelmatig regent, terwijl het in de maanden december tot februari gewoonlijk droog en aangenaam is.

Stranden:
Nha Trang kan het gehele jaar worden bezocht, ondanks het feit dat de meest regen valt tussen oktober en december. Phan Thiet kan eveneens het gehele jaar worden bezocht. Phu Quoc heeft een gelijkmatig klimaat, maar in juli en augustus valt de meeste regen.


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

09-09-2017Sri Lanka & Malediven
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
09-09-2017Vietnam
Aanvang: 13:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
28-10-2017Japan
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
28-10-2017Indonesië
Aanvang: 15:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Vietnam

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Vietnam met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.