• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Ho Chi Minh-Stad

Ho Chi Minh-Stad (Saigon) is een van de steden die u wat ons betreft beslist moet aan doen tijdens uw vakantie in Vietnam. Ho Chi Minh-Stad kent een roerige geschiedenis, maar is tegenwoordig een drukke, tamelijk chaotische en kosmopolitische stad.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Ho Chi Minh-Stad compleet te maken.

Mekong Delta & My Tho

In het hart van de Mekong-delta, de rijstschuur van Azië en een labyrint van kanalen, bevindt zich My Tho. Vanuit hier maakt u een boottochtje over de Mekong-rivier en stopt u onder meer bij de Ving Trang-pagode. Deze omgeving kenmerkt zich door boomgaarden, rijstvelden en vele bedrijvige waterwegen. U passeert lokale dorpjes en slaat het leven op de oevers gade.

Cu Chi Tunnels

Vanuit Ho Chi Minh-Stad, voorheen Saigon, kunt u tijdens een ochtendexcursie de indrukwekkende tunnels van Cu Chi bezoeken, waar de bevolking al in 1948 wapenvoorraden voor de Fransen verborg. Tijdens de oorlog met de Amerikanen werden de tunnels verder uitgebreid.

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Reisinformatie Ho Chi Minh-Stad

Ho Chi Minh-Stad (Saigon) is een van de steden die u wat ons betreft beslist moet aan doen tijdens uw vakantie in Vietnam. Ho Chi Minh-Stad, gelegen in het zuiden van Vietnam, kent een roerige geschiedenis. Toen de keizers van de Nguyen-dynastie zich na de Tweede Wereldoorlog wat ongemakkelijk gingen voelen in het noorden van Vietnam onder de toenemende kracht van de volgelingen van Ho Chi Minh, verplaatsten zij hun hoofdstad naar het zuiden, naar Saigon. In 1975 werd deze grootste stad van het land door het Noord-Vietnamese leger ingenomen en werd het land herenigd. Hanoi werd de nieuwe hoofdstad en de naam van Saigon werd herdoopt in Ho Chi Minh-Stad.

Ho Chi Minh-Stad is tegenwoordig een drukke, tamelijk chaotische en kosmopolitische stad.


Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh-Stad

In Ho Chi Minh-Stad zijn nog diverse overblijfselen te vinden uit de roerige geschiedenis: er zijn talrijke tempels, kerken, moskeeën, het bedrijvige Chinatown, de oosterse markten en het oude koloniale Franse centrum met de brede boulevards. Andere bezienswaardigheden in Ho Chi Minh-Stad zijn:
• De Thien Hau-pagode
• Het Stadhuis
• Het Herenigingspaleis
• De Notre Dame
• Het Old Central Post Office
• Het CIA-gebouw
• Het Opera House
• De Emperor Jade-pagode
• Het Historisch Museum


Excursies vanuit Ho Chi Minh-Stad

• Tunnels van Cu Chi: Vanuit Ho Chi Minh-Stad kunt u de tunnels van Cu Chi bezoeken. In deze tunnels verborg de bevolking al in 1948 wapenvoorraden voor de Fransen. In de jaren zestig van de vorige eeuw, tijdens de oorlog met de Amerikanen, werden de tunnels verder uitgebreid totdat er uiteindelijk meer dan 200 kilometer tussen het plaatsje Cholon en de Cambodjaanse grens liep.
• Mekong-delta: Ho Chi Minh-Stad is een perfect startpunt om de Mekong-delta te verkennen.
Wilt u liever persoonlijk reisadvies? Neemt u dan contact met ons op en laat onze reisspecialisten u adviseren over uw rondreis door Vietnam.


Hotels in Ho Chi Minh-Stad

Wij bieden diverse hotels aan in Ho Chi Minh-Stad in diverse prijsklasses en luxeniveaus.
Bekijk ons hotelaanbod in Ho Chi Minh-Stad >Reisblog Vietnam

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Vietnam met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me