Buenos Aires

Buenos Aires is het culturele hart van Argentinië en kent vele gezichten; de wijk La Recoleta doet denken aan Parijs, San Telmo is tango nostalgie ten top en Palermo is voor wie hip en trendy zoekt.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Argentinië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Buenos Aires

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Anouk Vial

Reisspecialist Argentinië

Reisinformatie Buenos Aires

  • Over onze reizen

Buenos Aires is veelal het begin- en eindpunt van uw rondreis Argentinië: De stad is kosmopolitisch en bruisend en doet erg Europees aan met een latino ambiance van tango, elegantie en terrasjes.

Buenos Aires is het culturele hart van Argentinië en misschien zelfs wel van Zuid-Amerika. Een metropool die sterk is beïnvloed door de Zuid-Europese cultuur maar met behoud van haar Zuid-Amerikaanse identiteit. De Porteños zijn hartstochtelijke mensen die tradities eren en hun passie voor het leven graag met anderen delen. Ze houden van flaneren en uitgaan. Of het nu om culturele uitstapjes gaat of tot in de late uurtjes dineren of dansen met een goed glas wijn.

Bezienswaardigheden van Buenos Aires

Buenos Aires kent vele gezichten. Wij stellen de wijken graag aan u voor.

Plaza De Mayo

Dit plein ligt in het historische hart van de stad, dat wereldwijd bekendheid kreeg door de ‘dwaze’ moeders. Deze moeders protesteerden tegen het strenge regime van Videla tussen 1976 en 1983. Videla liet toen duizenden Argentijnen ontvoeren, waaronder de kinderen van de ‘dwaze moeders’. Opvallend op het Plaza de Mayo zijn het roze presidentieel paleis en de obelisk die symbool staat voor vrijheid en democratie.

La Recoleta

Alles is elegant in La Recoleta, de winkels, de hotels en de restaurants. Hier vindt u verder lommerrijke parken en de begraafplaats met het graf van Eva Péron. Deze wijk doet vanwege de architectuur veel denken aan Parijs.

San Telmo

In San Telmo stond de wieg van de tango met centraal de plaza die veel weg heeft van het Quartier Latin in Parijs. Veel cafés doen denken aan het bewogen tangotijdperk; antieke meubels, originele tegelvloeren, affiches en zwart/wit foto’s. Bent u in Buenos Aires op zondag? Zorg dan dat u in deze wijk bent, want dan zijn er diverse (tango-)optredens rondom het pleintje.

Puerto Madero

In dit voormalige havengebied zijn oude pakhuizen gerestaureerd en deze huisvesten nu honderden (exclusieve) restaurants, mét terras aan het water. Vanaf de terrassen kun je goed de joggers, fietsers en andere voorbijgangers ‘volgen’; een alledaagse bezigheid waar je je uren mee kunt vermaken. Het is nu een chique woonwijk met luxe appartementen en hotels, waaronder het luxe trendy Faena hotel.

La Palermo

Deze trendy en groene woonwijk van de stad bestaat uit het hippe Soho en het wat rustiger Hollywood. Hier vindt je de avant-garde van Buenos Aires. Jonge talentvolle mensen, kunstenaars in kleine ateliers. U vindt er de leukste boetieks, bars en restaurants met terrassen.

La Boca

In deze havenwijk woonden de havenarbeiders en werden de eerste danssalons geopend. Hier kreeg de tango een prominente rol toebedeeld. Vooral de bont geschilderde huisjes en het straatje El Caminito zijn een lust voor uw camera-oog!

Mataderos

Ver weg van de toeristenstromen, in de volkswijk Mataderos, wordt elk weekend de ‘Feria de Mataderos’ gehouden, de meest authentieke markt van de stad. Geen groente of textiel maar traditionele spullen voor de gaucho, home made cakes, spullen voor de Argentijnse thee (mate) en stalletjes met asado (barbecuevlees). Deze markt vinden wij zelf zelfs leuker dan die van San Telmo.

Tango

De tango muziek en -dans is een passie die bij de inwoners van Buenos Aires hoort. Het bijwonen van een tango show is dan ook iets wat u eigenlijk niet mag missen. Er zijn tal van sfeervolle locaties waar tangoshows worden opgevoerd van groot tot klein, intiem tot zeer exclusief. Er is altijd een show die bij u past en indien gewenst kan diner worden bijgeboekt.
De lokale bewoners dansen natuurlijk zelf ook tango. Dat doen ze in danssalons die milonga heten en die beginnen zoals alles hier pas laat in de avond. Het is fascinerend om te zien hoe serieus de tango wordt opgevat. Maak het een keertje laat en ga met een pilsje aan tafel een uurtje toekijken!

Stadsrondrit Buenos Aires

Een stadsrondrit is dé manier om de stad in een halve dag te leren kennen. Tijdens de klassieke stadsrondrit bezoekt u per (mini)bus de bekendste wijken van de stad. Maar er zijn ook thematische stadsrondritten mogelijk, bijv. met accent op antiek of moderne kunst.
U kunt de stad ook per fiets ontdekken, samen met een Nederlandse gids. Altijd al een kijkje willen nemen in het beroemde La Boca Junior voetbalstadion of meer over Eva Perón willen weten? Het is allemaal mogelijk, aan u de keus!

Uitstapjes buiten Buenos Aires

Al op zo’n 2 uur rijden van Buenos Aires is er van alles buiten de stad te beleven. Breng een heerlijke dag door op het platteland tussen de gaucho’s en laat u trakteren op een rit te paard en een typisch Argentijnse asado (barbecue).

Maak een boottochtje in de Tigre delta, een soort klein Venetië. Het dagelijks leven gaat hier per boot: De post gaat per boot, de kinderen hebben hun schoolboot in plaats van schoolbus en ook het openbaar vervoer gaat per boot. Eenmaal aan boord van zo’n lijnboot vaart u ontspannen door een labyrint van rivieren en kanalen langs de mooie oevers met hun romantische woonhuizen.

Ga een dagje Uruguay opsnuiven. Dat kan gemakkelijk met de ferry naar de overkant, naar Colonia del Sacramento. Het levenstempo in dit mooie koloniaal stadje brengt u vijftig jaar terug in de tijd.