Bariloche en Merengebied

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Zachtglooiend heuvelland, landerijen, kleine dorpen, talloze meren en natuurlijk de bergwereld van de Andes. De hellingen zijn bedekt met bossen en overal zie je de met sneeuw bedekte vulkaantoppen.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Patagonië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Kajakken in nationaal Park Nahuel Huapi (Bariloche)

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Anouk Vial

Reisspecialist Argentinië

Reisinformatie Bariloche en Merengebied

  • Over onze reizen

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Zachtglooiend heuvelland, landerijen, kleine dorpen, talloze meren en natuurlijk de bergwereld van de Andes. De hellingen zijn bedekt met bossen en overal zie je de met sneeuw bedekte vulkaantoppen. Zonder die vulkanen lijkt het wel Europa, bijvoorbeeld het Beierse Woud maar het is ongepolijster en vooral leger.
De bossen gaan verder naar het oosten, dus van de bergen af, al gauw over in steppe. De overgangszone tussen bos en steppe behoort tot het mooiste landschap van deze streek.

Belangrijke plaatsen en regio’s in Bariloche en het Merengebied

Wij lichten graag de belangrijkste plaatsen en regio’s in deze regio aan u toe:

Bariloche

San Carlos de Bariloche (kortweg Bariloche) is de belangrijkste stad. Hier verrezen de eerste toeristenhotels van het land nadat de omgeving al in 1934 tot nationaal park werd verklaard. Het is nu het bekendste wintersportgebied van het land. Maar de natuur is op z’n mooist in de zomer. De stad ligt aan het meer Nahuel Huapi dat diep de Andes indringt. Er zijn overal prachtige baaien en schiereilanden en om een idee te krijgen van de omvang van het meer: naar de stad Villa la Angostura aan de overkant is het ruim 100 kilometer over de weg.
Er zijn vanuit Bariloche leuke excursies te maken in de omgeving:

  • Er zijn boottochten naar het schiereiland Quetrihué nabij Villa La Angostura waar de bijzondere Arrayán boom groeit, met opvallend roodbruine stammen.
  • Tijdens de excursie Circuito Chico (het kleine rondje) gaat u met de kabelbaan naar de top van de Campanario voor het panorama over het meer. Met eigen auto bereikt u het dalstation van de berg Cerro Catedral, waar u met de stoeltjeslift naar 2300 meter gaat om te genieten van een fantastisch panomaramaDe grote dagexcursie Circuito Grande voert u over de Zevenmerenroute naar San Martin de los Andes. Eerst langs het Nahuel Huapi naar Villa la Angostura en dan door de bossen en langs zeven meren naar San Martin.

Puerto Varas

Vanuit Bariloche kunt u ook over de meren naar Puerto Varas in Chili. Het is een verzorgde toeristische bus-boot verbinding dwars door de Andes. Voor uw bagage wordt tijdens alle overstappen tussen boot en bus gezorgd. Halverwege kunt u een nachtje overblijven in een aangenaam hotel. Midden in de bossen, ver weg van alles, met volop wandelmogelijkheden. De tweedaagse doorsteek wordt het gehele jaar aangeboden; de eendaagse doorsteek kan alleen in de zomer, als de dagen lang zijn.