Rondreis Patagonië

Tijdens een autoreis over de beroemde Carretera Austral & Ruta 40 beleeft u Patagonië op zijn best! U rijdt door regenwouden, langs meren, fjorden en naar de beroemde gletsjers El Chaltén en El Calafate. Ontdek dit en meer tijdend uw rondreis door Patagonië!

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Patagonië met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Patagonië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Boottocht over Lago Grey (Torres del Paine)

Sfeerimpressie rondreis Patagonië

Guanaco in Chileens Patagonië

Guanaco in Chileens Patagonië

Hiken in Torres del Paine

Hiken in Torres del Paine

Perito Moreno

Perito Moreno

Pinguïns, Ushuaia

Pinguïns, Ushuaia

Torres del Paine

Torres del Paine

In de spotlights

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Argentinië

Reisinformatie Patagonië

  • Overzicht

Patagonië is het zuidelijk deel van Argentinië en Chili. Het gebied spreekt tot ieders verbeelding omdat de foto’s van gletsjers, pinguïns, walvissen, gaucho’s en steppes alom bekend zijn. Het is een echte must-see tijdens uw rondreis Argentinië, sterker nog een rondreis Patagonië is een vakantie op zich! Patagonië vormt één van de landschappelijke hoogtepunten van Zuid-Amerika.

Reizen in Patagonië

Houdt u van een uitdaging en bent u een ervaren chauffeur? Dan is een autoreis in Patagonië de mooiste manier om van de landschappen te genieten. Er passeren slechts een paar auto’s in het uur. De soms onverharde wegen kunnen – afhankelijk van het weer en wegwerkzaamheden – van slechte kwaliteit zijn. Maar doorgaans zijn ze goed onderhouden en behoren ze tot het hoofdwegennetwerk van het land. De routes van onze autoreizen wisselen steeds tussen de Chileense en de Argentijnse kant van de Andes: van steppe naar groen en omgekeerd.

Landschappen

Patagonië is vooral steppe, eindeloos en weids. U hebt hier dikwijls de wereld voor uzelf, geen huis of spoor van menselijke bewoning. Alleen af en toe een kudde guanaco’s, een eenzame veeboerderij en een ‘gaucho’ te paard. De gletsjers in het zuiden van Patagonië zijn van een onaardse schoonheid, de ijsbergen in de meren hebben de meest bizarre vormen en variëren in kleur van helderwit, felblauw tot groen. Aan de Chileense kant van de Andes valt veel neerslag en daar is het groen: dichte regenwouden en rondom het grote Lago General Carrera zelfs weidegronden.

Regio’s en bezienswaardigheden in Patagonië

Wat maakt een rondreis Patagonië nou zo bijzonder? Wij zetten de belangrijkste regio’s en bezienswaardigheden voor u op een rijtje:

Petrified Forest

Dwars door Patagonië ligt een gordel waar versteende boomstammen aan de oppervlak liggen. Meestal is dat op privéterrein van de boeren, maar sommige plaatsen zijn openbaar en beschermd. Zoals het nationale park José Ormachea bij Sarmiento. De boomstammen liggen verspreid in een heuvelachtige woestijn en lijken verbijsterend echt. Maar het zijn rotsblokken geworden. Ook in de steppe van hotel Bahia Bustamente liggen versteende bomen, die alleen met de gidsen van het hotel toegankelijk zijn.

Wandelen

Er zijn een paar goede wandelgebieden tijdens de rondreis door Patagonië. In het nationale park Torres del Paine en rondom El Chaltén zijn veel wandelpaden gemarkeerd. El Chaltén is geschikt voor dagtochten, in Torres del Paine zijn de routes niet zo geschikt voor een vaste standplaats, men wandelt al gauw een paar opeenvolgende dagen, zoals de W-trekking.

Bariloche en Merengebied

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Zachtglooiend heuvelland, landerijen, kleine dorpen, talloze meren en natuurlijk de bergwereld van de Andes. De hellingen zijn bedekt met bossen en overal zie je de met sneeuw bedekte vulkaantoppen.
Lees meer over Bariloche en het Merengebied

Schiereiland Valdés

Het schiereiland Valdés is beroemd vanwege het rijke wildleven. Aan de kust komen overal grote kolonies zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns voor.
Lees meer over het Schiereiland Valdés

Vuurland en Ushuaia

Vuurland is een eiland maar lijkt op de kaart de zuidelijke tip van het continent te zijn. Chili en Argentinië hebben het grondgebied onderling verdeeld in twee helften, langs een kaarsrechte lijn.
Lees meer over Vuurland en Ushuaia

El Calafate en Gletsjers

Het ijsfront van de Perito Moreno bij El Calafate is zo ongeveer hét icoon van Patagonië.
Lees meer over El Calafate en Gletsjers

Beste reistijd Patagonië

Patagonië kent in tegenstelling tot de meeste landen van het continent alle jaarseizoenen, maar dan omgekeerd aan Nederland natuurlijk. Het aangename reisseizoen voor een rondreis Patagonnië is voorjaar en zomer, van september tot en met maart. Er valt in deze periode praktisch geen druppel regen en in de zomer is de hemel onbewolkt. Aan de Chileense kant valt wel regelmatig een bui. De temperaturen lopen in het voorjaar al gauw op tot 15ºC en in de zomer tot 25°C. Er waait bijna altijd een stevige wind. Op Vuurland, in de Chileense fjorden en in Torres del Paine kunnen ook in de zomer af en toe fikse regenbuien voorkomen. Deze streken liggen niet in de regenschaduw van de Andes.

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.