El Calafate en Gletsjers

Het ijsfront van de Perito Moreno bij El Calafate is zo ongeveer hét icoon van Patagonië. Maar er zijn tientallen, zo niet honderden gletsjers. Die monden allemaal uit in water: ofwel in de fjorden, ofwel in de meren.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Patagonië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Perito Moreno Gletsjer, Patagonië

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Anouk Vial

Reisspecialist Argentinië

Reisinformatie El Calafate en Gletsjers

  • Over onze reizen

Het ijsfront van de Perito Moreno bij El Calafate is zo ongeveer hét icoon van Patagonië. Maar er zijn tientallen, zo niet honderden gletsjers. Die monden allemaal uit in water: ofwel in de fjorden, ofwel in de meren.
Een boottocht is dus bijna een must om de fantastische ijsfronten te bewonderen. Gletsjervaartochten worden op veel plekken aangeboden, zowel in Chili als in Argentinië.
Al die gletsjers ontstaan in het Zuidelijk IJsveld en hebben in miljoenen jaren het landschap geërodeerd tot een spectaculaire bergwereld. U heeft Patagonië niet gezien als u ook niet iets van die ruige wereld hebt gezien. Dat kan tijdens een dagexcursie op het grote Lago Argentino, waarbij de boot naar verscheidene gletsjerfronten vaart. Of u gaat mee naar estancia Cristina, een voormalige veeboerderij, waar een jeeptocht u meeneemt de bergen in.

Perito Morenogletsjer

Misschien wel dé must see van Patagonië, de Perito Moreno Gletsjer. Deze gletsjer ligt 80 km ten westen van El Calafate en is de enige van alle gletsjers die je vanaf de wal kunt bewonderen. Het ijsfront is namelijk vanaf de overkant zo ver het meer ingestroomd dat het bijna de andere oever bereikt. Je staat als bezoeker dus pal voor de ijsmuur. En die muur leeft! Om de haverklap storten er grote brokken van de wand in het water en dat gaat gepaard met harde knallen.
Nog leuker wordt het als u meegaat op een gletsjerwandeling, een zogenaamde mini-icetrekking. Op zo’n excursie vaart u naar de ijswand. U krijgt daar ijzers onder uw schoenen gebonden en dan wandelt u met een gids boven op de gletsjer. Die is meer dan een kilometer breed en u waant zich eventjes op de polen.
Er zijn ook korte vaartochten voor het front langs, die duren hooguit een uurtje.

Viedma-gletsjer

Vanuit (het wandeldorp) El Chaltén wordt een gletsjercruise aangeboden naar de Viedma-gletsjer. Die begint met een boottocht op het Lago Viedma en de mini-icetrekking hier is inbegrepen. Als u verblijft in El Chaltén – tijdens een paar wandeldagen of op doorreis met onze autoreis – dan is de Viedma een rustiger alternatief voor de Perito. Die laatste blijft een must maar die kunt u dan gewoon ‘doen’ zonder alle extra’s.