Schiereiland Valdés

Het schiereiland Valdés is beroemd vanwege het rijke wildleven. Aan de kust komen overal grote kolonies zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns voor. Prachtige beesten, die van dichtbij geobserveerd kunnen worden.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Patagonië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Walvissen spotten op Valdes

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Anouk Vial

Reisspecialist Argentinië

Reisinformatie Schiereiland Valdés

  • Over onze reizen

Het schiereiland Valdés is beroemd vanwege het rijke wildleven. Aan de kust komen overal grote kolonies zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns voor. Prachtige beesten, die van dichtbij geobserveerd kunnen worden. Valdés is beschermd natuurgebied en er zijn op meerdere plekken bezoekersfaciliteiten gemaakt om de beesten te observeren. Als bezoeker kun je niet op eigen houtje de natuur in omdat alles privéterrein is.

Wildlife spotten

Walvissen

De meeste kans op het spotten van walvissen heeft u in het voorjaar (eind juni tot begin december).
De baai Golfo Nuevo zit dan vol met walvissen, met een spotkans van bijna 100%. Er zijn boottochten vanuit Puerto Pirámides. De kans een walvis van nabij te spotten is bijna 100%.

Pinguïns

Pinguïns migreren en komen hier alleen om te broeden. Dat begint in september met de komst van de mannetjes, die hun oude nesten weer opzoeken en in orde maken. Hun vrouwtjes arriveren een paar weken later. Vanaf december is de topdrukte met alle jonge kuikens erbij.
Tijdens een dagexcursie vanuit Puerto Madryn (op het vaste land) is het gemakkelijk om zowel een walvisexcursie te maken als een kolonie pinguïns en zeeolifanten te bezoeken.

Zeeleeuwen en zeeolifanten

De kolonies zeeleeuwen en zeeolifanten zijn het gehele jaar door bevolkt en te observeren.

Logeren bij de boer

Wilt u meer tijd hebben voor de beesten? Blijf dan een nachtje slapen op een boerderij.

Logeren bij de boer is al een attractie op zich, maar helemaal als de landerijen doorlopen tot aan de kust. Want dan is er een grote kans dat er ook kolonies zeeleeuwen, zeeolifanten of pinguïns zijn. De boerderijen zijn alleen toegankelijk voor de gasten en als gast heb je die beesten dus voor jezelf. Op en rondom Valdés bieden estancia Rincón Chico en El Pedral Lodge deze unieke mogelijkheid.

Geen boerderij maar wel zeer privé is Bahia Bustamante, direct aan de Atlantische kust gelegen halverwege tussen Trelew en Comodoro Rivadavia. Het betreft een voormalige zeewierfabriek annex schapenboerderij waarvan de personeelswoningen nu de bungalowtjes zijn van de hotelgasten. Dertig kilometer landinwaarts op eigen terrein zijn de versteende bossen te bezichtigen en de kolonies pinguïns en zeeleeuwen worden met eigen boot bezocht. Exclusiever gaat niet.