Salta en omgeving

De landschappen van het noordwesten van Argentinië zijn lang niet zo bekend als die van Patagonië, maar zijn ons inziens minstens zo spectaculair.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Argentinië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Cafayate

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Anouk Vial

Reisspecialist Argentinië

Reisinformatie Salta en omgeving

  • Over onze reizen

Deze regio mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een rondreis Argentinië. Het landschap wedijvert met Patagonië in landschappelijke schoonheid. Salta ligt in de overgangszone tussen de woestijnen en zoutvlaktes van de altiplano (hoogland) en de groene valleien en landbouwgebieden ten oosten van de stad. Het landschap wisselt voortdurend wisselt voortdurend van wijnvalleien en kleurrijke bergformaties tot verwilderde rivieren en bergpassen met eindeloze haarspeldbochten. In de droge gebieden zijn de dorpen nog traditioneel indiaans van karakter, in de vruchtbare vlaktes overheerst de Europese bevolking.

Salta

De stad Salta ligt in het uiterste noordwesten van Argentinië en is het uitgangspunt van excursies en rondreizen naar de woestijnwerelden en wijnvalleien in de omgeving.

Cafayate

In het zuiden, bij Cafayate, liggen enorme wijngaarden. Ten noorden van de stad ligt de Humahuacavallei met mooie gekleurde berghellingen en traditionele indianendorpen.
Naar het westen ligt het hoogland met zoutvlaktes en de beroemde spoorbrug van Polvorillo. Vanuit Salta rijdt de Tren a las Nubes (trein naar de wolken) naar deze spoorbrug maar de spoorlijn is regelmatig buiten gebruik wegens onderhouds-werkzaamheden na zware regenbuien, die hier kort en hevig kunnen zijn. De route kan ook met de auto worden gereden. Maar opgepast: dit gebied ligt boven de 4000 meter en voor menigeen kan dat problematisch zijn. Raadpleeg eventueel vooraf uw huisarts.

Purmamarca en Humahuacavallei

De Humahuacavallei begint bij Jujuy, ten noorden van Salta en loopt helemaal door tot de Boliviaanse grens. Het is een canyonachtige vallei met steile hellingen van uiteenlopende steensoorten, die bij lage zon prachtige kleuren krijgen.