Rondreis Amazonegebied

De biodiversiteit van deze jungle is fabelachtig, met name de plantenrijkdom is onvoorstelbaar. Kom een paar dagen in de jungle kijken en geniet van deze oerwereld; met een beetje geluk ziet u apen, reuzenotters, tapirs en dolfijnen. Manaus is de toegangspoort naar de Braziliaanse jungle.

Shelley Waterman
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Brazilië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Amazone

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Laat u dan inspireren op de pagina over onze verschillende rondreizen door Brazilië. Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Shelley Waterman

Reisspecialist Brazilië

Reisinformatie Amazonegebied

  • Over onze reizen

De Amazone en het regenwoud zijn synoniem geworden. De biodiversiteit van deze jungle is fabelachtig, met name de plantenrijkdom is onvoorstelbaar. Kom een paar dagen in de jungle kijken en geniet van deze oerwereld; met een beetje geluk ziet u apen, reuzenotters, tapirs en dolfijnen. Manaus is de toegangspoort naar de Braziliaanse jungle.

Activiteiten in de Amazone

De Jungle

De jungle is vooral experience, en in veel mindere mate wildlife spotting. Ga naar de jungle om het te ervaren: de plantenweelde, de geluiden van vogels en apen, de hitte, de vochtigheid. Maak een selfie voor de gigantische plankwortels, geniet van het krieken van de dag in een kano en ga met de gids op stap in de avond om tarantula’s en kaaimannen te spotten. Eng? Welnee. Laat u overweldigen maar ga er niet van uit dat u gegarandeerd veel beesten zult zien. In de jungle kun je nu eenmaal ideaal verstoppertje spelen. De beste kans op beesten spotten is vanuit de boot terwijl u langs de oevers vaart. Daar hebt u vrij zicht. Alle lodges liggen aan de rivier en boottochtjes zijn dus standaard in elk excursiepakket opgenomen.

Riviercruise

Een andere manier van junglebeleving is een riviercruise, bijvoorbeeld aan boord van de Tucano: afgelegen indianendorpen, zwemmen op de zandbanken van de Rio Negro en nergens in de jungle kun je het krieken van de dag of het vallen van de avond intensiever ondergaan dan op het bovendek.

Hotels in de Amazone

Rondom Manaus liggen talloze lodges, dichtbij, ver weg. Dichtbij is praktisch voor de transfertijden. Maar toch vermijden wij ze. Want er is lichtvervuiling in de nacht, lawaai van het vliegveld en veel verkeer op de rivier. Voor de Uacari Lodge moet u zelfs nog een uurtje westwaarts vliegen vanuit Manaus.

Manaus

En Manaus? Een enorme metropool met een drukke, gezellige rivieroever vol boten, sjouwers en rivierpontjes uit alle windstreken. De versmarkt is een belevenis, zelfs als u al her en der in de wereld al het nodige gezien hebt. In het centrum pronkt de beroemde opera, de zaal is echt een bezoek waard.