Watervallen van Iguaçu

Een echte aanrader is de excursie ‘Gran Aventura’; eerst een jeeptour door de jungle en dan in een grote zodiac over zes kilometer de rivier afzakken tot aan de watervallen.

Shelley Waterman
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Brazilië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Foz de Iguaçu

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Shelley Waterman

Reisspecialist Brazilië

Reisinformatie Watervallen van Iguaçu

  • Over onze reizen

De watervallen van Iguaçu behoren tot de mooiste ter wereld. Ook als je Victoria of Niagara al gezien hebt, dan nog moet je hiernaar toe.

Watervallen van Iguaçu, een natuurwonder

Foz do Iguaçu ligt in het uiterste zuidwesten van Brazilië, op de grens met Argentinië. Een natuurwonder, dat geen enkele reiziger mag missen. Het water van de 275 watervallen valt zo’n 80 meter naar beneden. Soms in één keer, soms trapsgewijs. Dat lijkt niet zo indrukwekkend, maar niets is minder waar. Als de watervallen ruim een kilometer breed zijn en er eilandjes tussen liggen is dat heel indrukwekkend. Er zijn overal looppaden boven- en onderlangs, gemaakt met steigers.

De watervallen ontdekken

Tijdens een zodiactochtje kom je heel dicht bij de waterval. De watervallen liggen midden in de subtropische planten wereld vol vlinders en tropische vogels. Erg leuk is het om met het treintje naar de verst weggelegen en hoogste waterval te gaan: de Duivelskeel. Dan beleeft u de watervallen op hun best!

Argentijnse kant en Braziliaanse kant

Het bezoek aan de watervallen is altijd opgedeeld in twee aparte excursies: voor de Argentijnse kant van de watervallen en voor de Braziliaanse kant. Het doet er niet toe aan welke kant van de rivier u verblijft. De grenspassage is een snelle formaliteit.