Anouk Vial

Reisspecialist

Bezocht:

Argentinië, Bonaire, Brazilië, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Curaçao, Ecuador, Griekenland, Ierland, Indonesië, Mexico, Peru, Schotland, Thailand, Uruguay, Vietnam, Zuid-Afrika

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Ecocamp in Patagonië

In september 2016 ben ik op studiereis naar Argentinië en Chili geweest. Een van de hoogtepunten was overnachten in EcoCamp Patagonia. Een fantastische accommodatie midden in het Torres del Paine National Park. Ik sliep in een iglo-vormige kamer met een houtkachel naast m’n bed voor de koude nachten. Vanuit m’n raam had ik een geweldig uitzicht op spectaculaire rotsformaties. Deze plek zal ik nooit vergeten!

Piranhas vangen in de Pantanal

Tijdens mijn reis door Brazilië verbleef ik een aantal nachten midden in het moerasachtige landschap van de Pantanal. Met een gids gingen we de rivier op om op piranhas te vissen. De boottocht was al een avontuur; ik zag kaaimannen, otters en prachtige vogels. Met kleine stukjes vlees lokten we de piranhas. Het geluid van die kleine scherpe tandjes was heel apart. Met een emmer vol piranhas keerden we terug naar de lodge, waar van onze vangst soep werd gemaakt. Dat smaakte verrassend lekker!

Schildpadjes uitzetten in Indonesië

Twee jaar geleden was ik met mijn ouders in Indonesië. Vanuit Kalibaru reden we met de jeep naar het strand om schildpadden te zien. De rit ernaartoe was een hele onderneming; een hobbelige weg en stukken waar we met de auto door een rivier moesten rijden. Helaas hadden de schildpadden geen zin om die nacht aan land te komen, maar we hebben wel babyschildpadjes uitgezet in zee. Echt een unieke ervaring!

Mijn bucketlist

Suriname

Op avontuur in de veelzijdige natuur van Suriname. De Surinaamse keuken is fantastisch, dus ik kijk er naar uit om elke dag lokale specialiteiten zoals roti te gaan proeven. Ook een fietstour naar de oude plantages lijkt me een bijzondere ervaring.

1

Canada

Met een camper door de prachtige natuur van Canada reizen staat zeker nog op mijn bucketlist. Vooral de helderblauwe meren en het wildlife zou ik graag met eigen ogen willen zien.

2

Zuid-Afrika

Begin 2020 heb ik helaas mijn rondreis door Zuid-Afrika moeten afbreken door het coronavirus. Graag zou ik deze reis verder afmaken en de Tuinroute verkennen. De ruige kustlijn bewonderen en wijntjes drinken in de omgeving van Stellenbosch lijken mij fantastisch!

3

Mijn fotoalbum

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een mailtje t.a.v. Anouk Vial naar:

info@tenzingtravel.nl