Anouk Vial

Reisspecialist

Bezocht:

Argentinië, Bonaire, Brazilië, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Curaçao, Ecuador, Ierland, Indonesië, Mexico, Peru, Schotland, Thailand, Vietnam, Zuid-Afrika

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Reisspecialist Anouk in Torres del Paine

Ecocamp in Patagonië

In september 2016 ben ik op studiereis naar Argentinië en Chili geweest. Een van de hoogtepunten was overnachten in EcoCamp Patagonia. Een fantastische accommodatie midden in het Torres del Paine National Park. Ik sliep in een iglo-vormige kamer met een houtkachel naast m’n bed voor de koude nachten. Vanuit m’n raam had ik een geweldig uitzicht op spectaculaire rotsformaties. Deze plek zal ik nooit vergeten!

Piranhas vangen in de Pantanal

Tijdens mijn reis door Brazilië verbleef ik een aantal nachten midden in het moerasachtige landschap van de Pantanal. Met een gids gingen we de rivier op om op piranhas te vissen. De boottocht was al een avontuur; ik zag kaaimannen, otters en prachtige vogels. Met kleine stukjes vlees lokten we de piranhas. Het geluid van die kleine scherpe tandjes was heel apart. Met een emmer vol piranhas keerden we terug naar de lodge, waar van onze vangst soep werd gemaakt. Dat smaakte verrassend lekker!

Piranhas in de Pantanal
Schildpadjes in Kalibaru

Schildpadjes uitzetten in Indonesië

Twee jaar geleden was ik met mijn ouders in Indonesië. Vanuit Kalibaru reden we met de jeep naar het strand om schildpadden te zien. De rit ernaartoe was een hele onderneming; een hobbelige weg en stukken waar we met de auto door een rivier moesten rijden. Helaas hadden de schildpadden geen zin om die nacht aan land te komen, maar we hebben wel babyschildpadjes uitgezet in zee. Echt een unieke ervaring!

Mijn bucketlist

Suriname

Op avontuur in de veelzijdige natuur van Suriname. De Surinaamse keuken is fantastisch, dus ik kijk er naar uit om elke dag lokale specialiteiten zoals roti te gaan proeven. Ook een fietstour naar de oude plantages lijkt me een bijzondere ervaring.

1

Canada

Met een camper door de prachtige natuur van Canada reizen staat zeker nog op mijn bucketlist. Vooral de helderblauwe meren en het wildlife zou ik graag met eigen ogen willen zien.

2

Zuid-Afrika

Begin 2020 heb ik helaas mijn rondreis door Zuid-Afrika moeten afbreken door het coronavirus. Graag zou ik deze reis verder afmaken en de Tuinroute verkennen. De ruige kustlijn bewonderen en wijntjes drinken in de omgeving van Stellenbosch lijken mij fantastisch!

3

Mijn fotoalbum

Reisspecialist Anouk bij de Macchu Picchu

Machu Picchu, Peru

Reisspecialist Anouk in Las Salinas Grandes

'Las Salinas Grandes' in het noorden van Argentinië

Kolibrie in Monteverde

Kolibrie in Monteverde, Costa Rica

Reisspecialist Anouk bij de Base of the Towers in Torres del Paine

Eindelijk de 'Base of the Towers' bereikt in Torres del Paine National Park, Chili

Reisspecialist Anouk op de Galápagos

Tussen de zeeleeuwen op de Galápagos-eilanden

Havana

Oldtimer in Havana, Cuba

Reisspecialist Anouk in Los Cardones National Park

Los Cardones National Park in het noorden van Argentinië

Reisspecialist Anouk in de Pantanal

Paardrijden in natuurgebied de Pantanal, Brazilië

Cartagena

Straatbeeld kleurrijk Cartagena, Colombia

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Anouk Vial naar:

info@tenzingtravel.nl