Rondreis Colombia

Colombia is vooral: aangenaam, gezellig, tropisch, supervriendelijk. En dan komen al die bezienswaardigheden daar nog bij: de leuke koffiehacienda’s, de schilderijen en beelden van Botero, de schitterende binnenstad van Cartagena, die gekke hunebed-achtige graven in San Agustín. Een geweldig land.

Sjaak Tol
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Colombia met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in Cartagena

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Sjaak Tol

Reisspecialist Colombia

Reisinformatie Colombia

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Colombia staat te popelen om ontdekt te worden. Wat een aangenaam land! Een lekker warm, tropisch land vol weldadig groen en vriendelijke mensen. Er ligt over alles in het land een prettige moderniteit die het voor de toerist zo aangenaam maakt: de mooie designs van restaurants en hotels, de goede keuken, het dichte netwerk van lijnvluchten, de vele galeries met moderne kunst en zelfs klassieke concerten. En de boventoon blijft gewoon latino:  gezellige drukte in de straten met kleine straathandel, overal muziek en in de oude koloniale centra van de steden die typische gesloten gevelwanden waardoor je dat leuke eettentje zo voorbij loopt.  De levensstijl van de Colombianen is intens, ze zijn openhartig en houden van muziek en dans.

Onze reizen in Colombia

In onze reizen nemen wij u mee naar de plekken waar u veilig kunt reizen, laat u verrassen! Koloniale steden, voetsporen van verdwenen beschavingen, besneeuwde bergtoppen, koffieplantages met hun sfeervolle finca’s van de planters (Zona Cafetera).

Steden en regio’s in Colombia

De grote steden zoals Bogotá, Cali en Medellin hebben een kosmopolitische sfeer, terwijl stadjes als Popayán, Villa de Leyva, San Agustin en Mompóx hun mooie koloniale architectuur koesteren en je rustig even op straat kunt gaan staan voor een foto. Wij lichten ze graag aan u toe:

Bogotá

Hoog in de Andes ligt deze levendige metropool met als centraal middelpunt het aangename stadshart ‘La Candelaría’. Kleurrijk met smalle geplaveide straten, bloemrijke patio’s, mooie huizen en pleinen.

Cartagena

Cartagena, officieel Cartagena de Indias, kijkt uit op de Caraïbische zee. De pracht en praal van de herenhuizen, imposante pleinen, kerken en kloosters weerspiegelen de rijkdom uit het Spaans koloniaal verleden.

Medellín

Medellin is naast Bogotá de bekendste stad van het land. Sinds de drugsbaronnen achter slot en grendel zitten is de stad zich opnieuw aan het uitvinden.

Mompox

Mompóx (ook wel Mompós) ligt ten zuiden van Cartagena, in het binnenland aan de Rio Magdalena. Al vanaf de eerste dagen in de Spaanse tijd tot het begin van de 20ste eeuw was het de belangrijkste toegangspoort naar het binnenland.

Popoyan

Een mooie stad met imposante bouwwerken als kloosters, kerken en authentieke binnenplaatsen, fonteinen en pleinen.

San Agustín & Tierradentro

San Agustín en Tierradentro zijn beide van grote archeologische betekenis. In San Agustín zijn meer dan 500 beelden gevonden in grafheuvels die nog het beste zijn te vergelijken met onze hunebedden.

Tayrona National Park

Tayrona National Park is regenwoud aan zee met idyllische baaitjes, stranden, weelderige vegetatie, mangroves en bergen.

Villa De Leyva

Ten noorden van Bogotá ligt dit historisch juweeltje met smalle steegjes, witgekalkte huisjes en naar men zegt het grootste koloniale plein van Zuid-Amerika.

Zona Cafetera

Uitgestrekte koffievelden en koffieboerderijen, finca’s genoemd, karakteriseren het landschap. Een bezoek aan deze regio is proeven van een heerlijk kopje koffie, van vers geroosterde en vermalen koffiebonen en leren over het ambachtelijke koffieproces.

Cali

Cali is de hoofdstad van de Salsa.  Het is na Bogotá de grootste stad van het land en de meest welvarende.

Tijdsverschillen

In Colombia is het gedurende de Nederlandse zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil 1 uur korter.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Tijdens uw vakantie in Colombia kunt u het beste terecht met Spaans. Houdt u er rekening mee dat relatief weinig Colombianen de Engelse taal machtig zijn. Ook in de toeristische gebieden kan het zijn dat men geen of gebrekkig Engels spreekt.

Geldzaken

Tijdens uw vakantie in Colombia betaalt u met de Colombiaanse Peso (COP). Euro’s kunnen bij het wisselkantoor ‘casa cambio’ worden gewisseld. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de wisselkoers niet altijd even gunstig uitvalt. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland.
Reist u via Amerika naar Colombia, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Door de ligging van Colombia, iets boven de evenaar, verandert de gemiddelde temperatuur niet veel. Door de grote hoogteverschillen komen er wel verschillende klimaatzones voor.
De seizoenen worden in Colombia eerder gekarakteriseerd door regenval dan door temperatuurswisselingen. In de lage gebieden aan de Caraïbische kust (het noorden) is er een droog seizoen van december tot maart, de rest van het jaar is het regenachtig. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder regen in juni en juli, en aan de Pacifische kust komt een droog seizoen bijna niet voor.

Reisfoto's Colombia

Colombia

Reis mee door Colombia!