Rondreis Colombia

Colombia is vooral: aangenaam, gezellig, tropisch, supervriendelijk. En dan komen al die bezienswaardigheden daar nog bij: de leuke koffiehacienda’s, de schilderijen en beelden van Botero, de schitterende binnenstad van Cartagena, die gekke hunebed-achtige graven in San Agustín. Een geweldig land.

Sjaak Tol
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Colombia met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in Cartagena

Onze bestemmingen voor uw rondreis door Colombia

Laat u verrassen door een rondreis door Colombia. De reisspecialisten van Tenzing Travel stellen graag samen met u een veilige rondreis door Colombia samen. Er zijn veel bijzondere bestemmingen in Colombia die tijdens uw rondreis niet mogen ontbreken, zoals de Koloniale steden, voetsporen van verdwenen beschavingen, besneeuwde bergtoppen, koffieplantages met hun sfeervolle finca’s van de planters (Zona Cafetera). De grote steden zoals Bogotá, Cali en Medellin hebben een kosmopolitische sfeer, terwijl stadjes als Popayán, Villa de Leyva, San Agustin en Mompóx hun mooie koloniale architectuur koesteren en u rustig even op straat kunt gaan staan voor een foto. Wij lichten de onmisbare bestemmingen graag toe:

Rondreizen door Colombia op maat

Colombia biedt zoveel prachtige reismogelijkheden dat het samenstellen van uw persoonlijke bucketlist een waar genoegen is. Wij luisteren aandachtig naar uw wensen en stellen uw reis centraal. We denken met u mee, zijn transparant en bieden altijd alternatieven als dat nodig is.

Laat u inspireren door onze unieke blogs over Latijns-Amerika – waaronder Colombia – met tips, bijzondere activiteiten en ongekende verblijven voor een onvergetelijke reis.

In de spotlights

Tayrona National Park

Tayrona National Park

Medellín

Medellín

Zona Cafetera

Zona Cafetera

Centrale plein van Cartagena

Centrale plein van Cartagena

Kleurrijk straatje in Bogotá

Kleurrijk straatje in Bogotá

Colombia, Zona Cafetera

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Colombia

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Colombia

Bij Tenzing Travel luisteren we naar uw wensen en zetten we dit om in een gepersonaliseerd realistisch reisplan vol verrassingen. Bij ons staat kwaliteit bovenaan. Tijdens uw rondreis door Colombia zullen de onderstaande punten zeker niet ontbreken:

Unieke belevingen inbegrepen

Elke dag van uw reis door Colombia biedt een nieuwe, onvergetelijke ervaring. Of het nu gaat om het verkennen van oude Maya-ruïnes in de jungle van Ciudad Perdida of het proeven van de rijke Colombiaanse koffiecultuur tijdens een privétour door een koffieboerderij – uw reis zit vol met onvergetelijke momenten.

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Wij selecteren zorgvuldig verblijven op toplocaties in Colombia, die op zichzelf al een ervaring zijn. Overnacht in charmante boetiekhotels in de historische straten van Cartagena, een haciënda in de weelderige koffieregio, of een bijzonder verblijf aan de oevers van de Amazone. Uw verblijf maakt deel uit van de reiservaring.

Overnachten op A locatie

Bij Tenzing Travel zorgen we ervoor dat uw verblijven dicht bij de natuurlijke wonderen van Colombia zijn. Word wakker met uitzicht op het Tayrona National Park, verken het weelderige regenwoud van de Amazone of ontdek de majestueuze Andes vanuit uw raam.

Privévervoer tussen luchthavens en verblijven

Veiligheid en comfort zijn van het grootste belang. Tijdens uw reis in Colombia voorzien we in privévervoer tussen luchthavens, bezienswaardigheden en uw verblijven. Of u nu door de bergen reist, door koffievelden rijdt of langs de Caraïbische kust, u kunt gerust reizen tijdens uw rondreis door Colombia.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Uw reisschema wordt zorgvuldig afgestemd om ervoor te zorgen dat u overal de tijd heeft om alles te ontdekken. Of u nu de kleurrijke straten van Bogotá wilt verkennen, de zoutkathedraal van Zipaquirá wilt bezoeken of wilt ontspannen aan de stranden van San Andrés, wij zorgen dat u het ideale reistempo aanhoudt.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Bij Tenzing Travel nemen we graag al uw zorgen uit handen. Wij regelen alles, van vliegtickets en verblijven tot al uw activiteiten. Onze deskundige reisspecialisten zorgen ervoor dat uw reis soepel verloopt, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van uw onvergetelijke Colombiaanse avontuur.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Colombia?

In Colombia is het gedurende de Nederlandse zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil 1 uur korter.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor een rondreis door Colombia?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.

Welke taal wordt er gesproken in Colombia?

Tijdens uw vakantie in Colombia kunt u het beste terecht met Spaans. Houdt u er rekening mee dat relatief weinig Colombianen de Engelse taal machtig zijn. Ook in de toeristische gebieden kan het zijn dat men geen of gebrekkig Engels spreekt.

Wat moet ik regelen op het gebied van geld voor mijn rondreis door Colombia?

Tijdens uw vakantie in Colombia betaalt u met de Colombiaanse Peso (COP). Euro’s kunnen bij het wisselkantoor ‘casa cambio’ worden gewisseld. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de wisselkoers niet altijd even gunstig uitvalt. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Wat zijn de benodigde reisdocumenten voor een rondreis door Colombia?

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland.

Reist u via Amerika naar Colombia, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Welk klimaat heeft Colombia?

Door de ligging van Colombia, iets boven de evenaar, verandert de gemiddelde temperatuur niet veel. Door de grote hoogteverschillen komen er wel verschillende klimaatzones voor.

De seizoenen worden in Colombia eerder gekarakteriseerd door regenval dan door temperatuurswisselingen. In de lage gebieden aan de Caraïbische kust (het noorden) is er een droog seizoen van december tot maart, de rest van het jaar is het regenachtig. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder regen in juni en juli, en aan de Pacifische kust komt een droog seizoen bijna niet voor.

Is Colombia een duur land?

Reizen door Colombia is over het algemeen erg goed betaalbaar en een stuk goedkoper dan Europa. Wel liggen de prijzen in het noorden van Colombia hoger dan in het binnenland.

Is een rondreis door Colombia onveilig?

Ongeveer 5% van Colombia is onveilig voor toeristen, maar zoals in veel landen geldt, zijn er altijd plekken waar u absoluut niet moet komen. In deze 5% van Colombia is ook vrij weinig te zien voor toeristen en u komt er zeker niet zomaar terecht. In gebieden met bezienswaardigheden kunt u gerust veilig reizen.

Wat is de beste reisperiode voor Colombia?

U kunt het best een rondreis door Colombia maken tijdens het droog seizoen. Dit is van december tot en met maart en van juli tot en met september. Dit is voor Colombianen het zomerseizoen. Het natte seizoen vindt normaal gesproken plaats van april tot mei en van oktober tot november. Dit is hun winterseizoen.