• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Argentijns Patagonië

Tijdens een autoreis over de beroemde Carretera Austral & Ruta 40 beleeft u Patagonië zijn best! U rijdt door regenwouden, langs meren, fjorden en naar de beroemde gletsjers El Chaltén en El Calafate.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Argentijns Patagonië compleet te maken.

Whale watching Peninsula Valdés

In het dorp Puerto Pirámides maakt u een boottocht naar de walvissen in de baai. Ieder jaar tussen juni en december komen hier de zuidkapers naar toe om hun jongen te baren. Een overweldigende ervaring!

Indicatieprijs 105,- p.p. | Meer info >

Ice Rivers Express

Hele dag varen op het Lago Argentino: ijsschotsen en gletsjerfronten. Eerst naar de zijarm van de Upsalagletsjer. Daarna naar het front van de Spegazzinigletsjer: de hoogste gletsjer in het nationale park, deels op het land en deels in de zee. U komt zo dichtbij dat u hem bijna kunt aanraken! Deze groepsexcursie wordt het gehele jaar door uitgevoerd.

Indicatieprijs 145,- p.p. | Meer info >

Patagonia Night Experience

U wordt opgehaald in uw hotel in el Calafate in 4wd-Land Rovers en rijdt richting het zuiden de Estancia 25 de Mayo binnen. Vanaf hier doorkruist u Patagonische grindwegen in het donker tot aan het oude ranchstation La Sección. Bij aankomst dineert u met kaasplank, lamschotel, chocolademousse, wijn, whisky, Calafate-likeur en zoetigheden. Vervolgens gaat u buiten sterren kijken met een telescoop. Een astronoom geeft uitleg over de sterrenstelsels, de sterrenbeelden en hun mythologie. In de nacht (ca 1:30 am) keert u terug naar uw hotel in El Calafate. 

Indicatieprijs 124,- p.p. | Meer info >

El Calafate (walking) Wine Tour

De wijntour start bij Plaza de los Pioneros. Daar proeft u het eerste glas Patagonische wijn, begeleid door een heerlijke empanada. Daarna weer verder om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad, een tweede glas wijn te proeven en eindigen in een wijnmakerij waar een picada (wat kleine hapjes) genuttigd wordt met een Patagonische Chardonnay!

Indicatieprijs 48,- p.p. | Meer info >

Beagle Channel boattour

Een mooie boottocht op het Beaglekanaal. Al varend komt u langs diverse eilanden, de woonplaats van honderden vogels, zoals albatrossen en aalscholvers. Ook de zeeleeuwen kunt u aanschouwen die heerlijk uitrusten op de eilandjes in het kanaal. Deze groepsexcursie wordt het gehele jaar door uitgevoerd.

Indicatieprijs 82,- p.p. | Meer info >

Discovery Estancia Cristina

Bij Estancia Cristina, een voormalige schapenboerderij, gaat u aan land. Daar maakt u kennis met het harde pioniersbestaan van de kolonisten. Na de lunch gaat u met de jeeps de bergen in voor een overweldigend panorama-uitzicht over de Zuidelijke IJsvelden. Optioneel kunt u, tegen een kleine toeslag en onder begeleiding van een gids, naar de estancia terug wandelen door de Cañon de Fossils.

Indicatieprijs 275,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies


Reisinformatie Argentijns Patagonië

Patagonië is het zuidelijk deel van Argentinië en Chili. Het gebied spreekt tot ieders verbeelding omdat de foto’s van gletsjers, pinguïns, walvissen, gaucho’s en steppes alom bekend zijn. Het is een echte must-see tijdens uw rondreis Argentinië, sterker nog een rondreis Patagonië is een vakantie op zich! Patagonië vormt één van de landschappelijke hoogtepunten van Zuid-Amerika.


Reizen in Patagonië

Houdt u van een uitdaging en bent u een ervaren chauffeur? Dan is een autoreis in Patagonië de mooiste manier om van de landschappen te genieten. Er passeren slechts een paar auto’s in het uur. De soms onverharde wegen kunnen – afhankelijk van het weer en wegwerkzaamheden – van slechte kwaliteit zijn. Maar doorgaans zijn ze goed onderhouden en behoren ze tot het hoofdwegennetwerk van het land. De routes van onze autoreizen wisselen steeds tussen de Chileense en de Argentijnse kant van de Andes: van steppe naar groen en omgekeerd.
Bekijk de reizen in Patagonië >


Landschappen

Patagonië is vooral steppe, eindeloos en weids. U hebt hier dikwijls de wereld voor uzelf, geen huis of spoor van menselijke bewoning. Alleen af en toe een kudde guanaco’s, een eenzame veeboerderij en een ‘gaucho’ te paard. De gletsjers in het zuiden van Patagonië zijn van een onaardse schoonheid, de ijsbergen in de meren hebben de meest bizarre vormen en variëren in kleur van helderwit, felblauw tot groen. Aan de Chileense kant van de Andes valt veel neerslag en daar is het groen: dichte regenwouden en rondom het grote Lago General Carrera zelfs weidegronden.


Regio's en bezienswaardigheden in Patagonië

Wat maakt een rondreis Patagonië nou zo bijzonder? Wij zetten de belangrijkste regio’s en bezienswaardigheden voor u op een rijtje:

Petrified Forest

Dwars door Patagonië ligt een gordel waar versteende boomstammen aan de oppervlak liggen. Meestal is dat op privéterrein van de boeren, maar sommige plaatsen zijn openbaar en beschermd. Zoals het nationale park José Ormachea bij Sarmiento. De boomstammen liggen verspreid in een heuvelachtige woestijn en lijken verbijsterend echt. Maar het zijn rotsblokken geworden. Ook in de steppe van hotel Bahia Bustamente liggen versteende bomen, die alleen met de gidsen van het hotel toegankelijk zijn.

Wandelen

Er zijn een paar goede wandelgebieden. In het nationale park Torres del Paine en rondom El Chaltén zijn veel wandelpaden gemarkeerd. El Chaltén is geschikt voor dagtochten, in Torres del Paine zijn de routes niet zo geschikt voor een vaste standplaats, men wandelt al gauw een paar opeenvolgende dagen, zoals de W-trekking.

Bariloche & Merengebied

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Zachtglooiend heuvelland, landerijen, kleine dorpen, talloze meren en natuurlijk de bergwereld van de Andes. De hellingen zijn bedekt met bossen en overal zie je de met sneeuw bedekte vulkaantoppen.
Lees meer over Bariloche en het Merengebied >

Schiereiland Valdés

Het schiereiland Valdés is beroemd vanwege het rijke wildleven. Aan de kust komen overal grote kolonies zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns voor.
Lees meer over het schiereiland Valdés >

Vuurland & Ushuaia

Vuurland is een eiland maar lijkt op de kaart de zuidelijke tip van het continent te zijn. Chili en Argentinië hebben het grondgebied onderling verdeeld in twee helften, langs een kaarsrechte lijn.
Lees meer over Vuurland & Ushuaia >

El Calafate & Gletsjers

Het ijsfront van de Perito Moreno bij El Calafate is zo ongeveer hét icoon van Patagonië.
Lees meer over El Calafate & Gletsjers >


Beste reistijd Patagonië

Patagonië kent in tegenstelling tot de meeste landen van het continent alle jaarseizoenen, maar dan omgekeerd aan Nederland natuurlijk. Het aangename reisseizoen voor een rondreis Patagonnië is voorjaar en zomer, van september tot en met maart. Er valt in deze periode praktisch geen druppel regen en in de zomer is de hemel onbewolkt. Aan de Chileense kant valt wel regelmatig een bui. De temperaturen lopen in het voorjaar al gauw op tot 15ºC en in de zomer tot 25°C. Er waait bijna altijd een stevige wind. Op Vuurland, in de Chileense fjorden en in Torres del Paine kunnen ook in de zomer af en toe fikse regenbuien voorkomen. Deze streken liggen niet in de regenschaduw van de Andes.Reisblog Argentinië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Argentinië met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me