• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

El Calafate & Gletsjers

Het ijsfront van de Perito Moreno bij El Calafate is zo ongeveer hét icoon van Patagonië. Maar er zijn tientallen, zo niet honderden gletsjers. Die monden allemaal uit in water: ofwel in de fjorden, ofwel in de meren.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie El Calafate & Gletsjers

Het ijsfront van de Perito Moreno bij El Calafate is zo ongeveer hét icoon van Patagonië. Maar er zijn tientallen, zo niet honderden gletsjers. Die monden allemaal uit in water: ofwel in de fjorden, ofwel in de meren.
Een boottocht is dus bijna een must om de fantastische ijsfronten te bewonderen. Gletsjervaartochten worden op veel plekken aangeboden, zowel in Chili als in Argentinië.
Al die gletsjers ontstaan in het Zuidelijk IJsveld en hebben in miljoenen jaren het landschap geërodeerd tot een spectaculaire bergwereld. U heeft Patagonië niet gezien als u ook niet iets van die ruige wereld hebt gezien. Dat kan tijdens een dagexcursie op het grote Lago Argentino, waarbij de boot naar verscheidene gletsjerfronten vaart. Of u gaat mee naar estancia Cristina, een voormalige veeboerderij, waar een jeeptocht u meeneemt de bergen in.


Perito Morenogletsjer

Misschien wel dé must see van Patagonië, de Perito Moreno Gletsjer. Deze gletsjer ligt 80 km ten westen van El Calafate en is de enige van alle gletsjers die je vanaf de wal kunt bewonderen. Het ijsfront is namelijk vanaf de overkant zo ver het meer ingestroomd dat het bijna de andere oever bereikt. Je staat als bezoeker dus pal voor de ijsmuur. En die muur leeft! Om de haverklap storten er grote brokken van de wand in het water en dat gaat gepaard met harde knallen.
Nog leuker wordt het als u meegaat op een gletsjerwandeling, een zogenaamde mini-icetrekking. Op zo’n excursie vaart u naar de ijswand. U krijgt daar ijzers onder uw schoenen gebonden en dan wandelt u met een gids boven op de gletsjer. Die is meer dan een kilometer breed en u waant zich eventjes op de polen.
Er zijn ook korte vaartochten voor het front langs, die duren hooguit een uurtje.


Viedma-gletsjer

Vanuit (het wandeldorp) El Chaltén wordt een gletsjercruise aangeboden naar de Viedma-gletsjer. Die begint met een boottocht op het Lago Viedma en de mini-icetrekking hier is inbegrepen. Als u verblijft in El Chaltén - tijdens een paar wandeldagen of op doorreis met onze autoreis – dan is de Viedma een rustiger alternatief voor de Perito. Die laatste blijft een must maar die kunt u dan gewoon ‘doen’ zonder alle extra’s.Reisblog Argentinië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Argentinië met u.


Bekijk alle berichten


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

05 september 2019Patagonië presentatie
Aanvang: 19:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


 
please chat with me