• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Salta & Omgeving

De landschappen van het noordwesten van Argentinië zijn lang niet zo bekend als die van Patagonië, maar zijn ons inziens minstens zo spectaculair.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Bestemmingen in Salta & Omgeving
Reisinformatie Salta & Omgeving

Deze regio mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een rondreis Argentinië. Het landschap wedijvert met Patagonië in landschappelijke schoonheid. Salta ligt in de overgangszone tussen de woestijnen en zoutvlaktes van de altiplano (hoogland) en de groene valleien en landbouwgebieden ten oosten van de stad. Het landschap wisselt voortdurend wisselt voortdurend van wijnvalleien en kleurrijke bergformaties tot verwilderde rivieren en bergpassen met eindeloze haarspeldbochten. In de droge gebieden zijn de dorpen nog traditioneel indiaans van karakter, in de vruchtbare vlaktes overheerst de Europese bevolking.


Salta

De stad Salta ligt in het uiterste noordwesten van Argentinië en is het uitgangspunt van excursies en rondreizen naar de woestijnwerelden en wijnvalleien in de omgeving.
Lees meer over Salta >


Cafayate

In het zuiden, bij Cafayate, liggen enorme wijngaarden. Ten noorden van de stad ligt de Humahuacavallei met mooie gekleurde berghellingen en traditionele indianendorpen.
Naar het westen ligt het hoogland met zoutvlaktes en de beroemde spoorbrug van Polvorillo. Vanuit Salta rijdt de Tren a las Nubes (trein naar de wolken) naar deze spoorbrug maar de spoorlijn is regelmatig buiten gebruik wegens onderhouds-werkzaamheden na zware regenbuien, die hier kort en hevig kunnen zijn. De route kan ook met de auto worden gereden. Maar opgepast: dit gebied ligt boven de 4000 meter en voor menigeen kan dat problematisch zijn. Raadpleeg eventueel vooraf uw huisarts.
Lees meer over Cafayate en Cachi >

Purmamarca & Humahuacavallei

De Humahuacavallei begint bij Jujuy, ten noorden van Salta en loopt helemaal door tot de Boliviaanse grens. Het is een canyonachtige vallei met steile hellingen van uiteenlopende steensoorten, die bij lage zon prachtige kleuren krijgen.
Lees meer over Purmamarca en de Humahuacavallei >Reisblog Argentinië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Argentinië met u.


Bekijk alle berichten


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

22 augustus 2020Cuba en Costa Rica
Aanvang: 10:15 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Info & aanmelden


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


 
please chat with me