• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Salta & Omgeving

De landschappen van het noordwesten van Argentinië zijn lang niet zo bekend als die van Patagonië, maar zijn ons inziens minstens zo spectaculair.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Salta & Omgeving compleet te maken.

Cafayate tour

U wordt door de Quebrada de las Conchas vallei gereden, omgeven door spectaculaire rotsformaties in mooie oker en dieprode kleuren. Bij Cafayate rijdt u tussen de wijngaarden en u brengt een bezoek aan het wijnmuseum om alles over de lokale wijnen te weten te komen. 

Indicatieprijs 65,- p.p. | Meer info >

Humahuaca vallei

In het dal liggen de indianendorpen; u maakt verschillende stops om de sfeer op de dorpspleinen te proeven, rond te kijken op de bonte makrten of een kerk te bezichtigen. In Purmamarca maakt u een rit door de Seven Colors Mountains. Het is een pittoresk dorpje met lemen huizen, zandweggetjes en op het plein een bonte indianenmarkt.

Indicatieprijs 90,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.


Bestemmingen in Salta & Omgeving
Reisinformatie Salta & Omgeving

Deze regio mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een rondreis Argentinië. Het landschap wedijvert met Patagonië in landschappelijke schoonheid. Salta ligt in de overgangszone tussen de woestijnen en zoutvlaktes van de altiplano (hoogland) en de groene valleien en landbouwgebieden ten oosten van de stad. Het landschap wisselt voortdurend wisselt voortdurend van wijnvalleien en kleurrijke bergformaties tot verwilderde rivieren en bergpassen met eindeloze haarspeldbochten. In de droge gebieden zijn de dorpen nog traditioneel indiaans van karakter, in de vruchtbare vlaktes overheerst de Europese bevolking.


Salta

De stad Salta ligt in het uiterste noordwesten van Argentinië en is het uitgangspunt van excursies en rondreizen naar de woestijnwerelden en wijnvalleien in de omgeving.
Lees meer over Salta >


Cafayate

In het zuiden, bij Cafayate, liggen enorme wijngaarden. Ten noorden van de stad ligt de Humahuacavallei met mooie gekleurde berghellingen en traditionele indianendorpen.
Naar het westen ligt het hoogland met zoutvlaktes en de beroemde spoorbrug van Polvorillo. Vanuit Salta rijdt de Tren a las Nubes (trein naar de wolken) naar deze spoorbrug maar de spoorlijn is regelmatig buiten gebruik wegens onderhouds-werkzaamheden na zware regenbuien, die hier kort en hevig kunnen zijn. De route kan ook met de auto worden gereden. Maar opgepast: dit gebied ligt boven de 4000 meter en voor menigeen kan dat problematisch zijn. Raadpleeg eventueel vooraf uw huisarts.
Lees meer over Cafayate en Cachi >

Purmamarca & Humahuacavallei

De Humahuacavallei begint bij Jujuy, ten noorden van Salta en loopt helemaal door tot de Boliviaanse grens. Het is een canyonachtige vallei met steile hellingen van uiteenlopende steensoorten, die bij lage zon prachtige kleuren krijgen.
Lees meer over Purmamarca en de Humahuacavallei >Reisblog Argentinië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Argentinië met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me