• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Brazilië

De Pantanal is ongeëvenaard wat landschappen en beesten betreft en is voor de natuurliefhebber een niet te missen bestemming. Het is safari voor de fijnproever: reuzenotter, ara, miereneter, capibara – je krijgt ze alle gemakkelijk voor de lens.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Ontdek de wereld vanuit huis Reizen kan nu niet. Alvast wegdromen gelukkig wel! Wij hebben daarom al onze reisinspiratie voor u verzameld.
  Lees meer
 • Internationale groepsreis De 'grote drie' van Brazilië worden tijdens deze groepsreis aangedaan: Rio de Janeiro, de Iguaçu-watervallen en Salvador da Bahia.
  Lees meer
 • Wildlife in de Pantanal Hier heeft u de grootste kans de 'Big Three' te zien: de jaguar, de tapir en de gemiddeld 30 kilo wegende reuzenotter.
  Lees meer
 • Highlights of Brazil Voor deze reis hebben we gekozen voor hoogtepunten die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden.
  Lees meer
 • Estrada Real Met deze autoreis rijdt u zelf! Deze reis kenmerkt zich door de barokke architectuur, historische stadjes en zachtgolvend heuvelland met grazend vee.
  Lees meer
 • Rio de Janeiro Het Christusbeeld, de Suikerbroodberg, Copacabana en het uitbundige carnaval; dat is Rio! Maar deze stad biedt nog veel meer ...
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie Brazilië

Brazilië is voor de toerist een vrolijk en ongecompliceerd land. Brazilianen zijn goedlachs, zitten altijd om een praatje verlegen en zijn zeer hulpvaardig, ook al spreken de meesten geen woord Engels. Het land is ontzettend groot - bijna even groot als Australië of de VS- en heeft veel te bieden. Vooral schitterende natuurgebieden, zoals de Pantanal, de regenwouden en de chapada’s. En de watervallen van Iguassu zijn bijna een reis op zich waard! Steden als Rio de Janeiro en Salvador zijn wereldberoemd maar zijn tegelijkertijd slechts speldeprikken van bruisend, cultureel stedelijk leven in een zee van natuur, rustig platteland en eindeloze stranden.


Steden

RIO DE JANEIRO
Metropool waar het (strand)leven 24 uur per dag draait. Rio, met 7 miljoen inwoners, ligt op een 24 kilometer lange landstrip, tussen gebergte en zee. Het wereldberoemde Christusbeeld staat hoog op de top van Corcovado. De Suikerbroodberg is een van de meest gefotografeerde beelden van Brazilië. Dan zijn er nog de fantastische stranden Ipanema,Copacabana en het wereldberoemde carnaval van Rio.

SALVADOR DA BAHIA Deze historische stad wordt algemeen erkend als de culturele hoofdstad van Brazilië. Gesticht in 1549 en 214 jaar lang de hoofdstad van Brazilië is Salvador de levende getuige van een samensmelting van oorspronkelijke inheemse bevolking, Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven, een etnische smeltkroes die nergens anders in Brazilië zo sterk is vertegenwoordigd als hier. Een absolute Must See, deze ‘Terra da Felicidade’; de vele strandgebieden nabij Salvador da Bahia maken uw vakantie Brazilië.

Stranden

Onze favoriete 'Praias'
PRAIA DO FORTE: Bij Salvador da Bahia gelegen. Badplaats bij uitstek, waar echter kleinschaligheid de boventoon voert.
MORRO DE SAO PAULO: Ibiza, Brazilian Style! Je moet er wat voor over hebben om te komen; ruim 2 uur met de catamaran over het woelige water vanuit Salvador da Bahia, maar dan kom je ook op een strandeiland waar de buren niet al eens zijn geweest (op die enige uitzondering na misschien).
RIO DE JANEIRO: de naam alleen al roept exotische beelden op en het klopt allemaal: non-stop beach fun, mooie mensen, fantastische stranden en bedrijvige boulevards. De badplaats Buzios is mondainer en chiquer.
Let op: In de warme zomermaanden zijn er ook vaak regenbuien. Qua temperatuur is Rio wel een strandbestemming, maar geen zonbestemming.
PIPA: De gezellige badplaats bij de stad Natal. Geschikt voor alle seizoenen van het jaar.

Natuurgebieden

AMAZONE: Het Amazonegebied van Brazilië ligt in het noordwesten van het land. Het is het grootste regenwoud op aarde, de Amazone-rivier vormt het grootste stroomgebied ter wereld en het dierenrijk is sterk vertegenwoordigd met maar liefst 250 verschillende species, 1100 vogel- en 2000 vissoorten.
PANTANAL: De Pantanal is de beste plek in Brazilië om wild te spotten en één van de beste in Zuid-Amerika. De afwisselin; van bossen, weilanden, savanne en tijdelijke moerassen zorgt voor een uitbundige dierenwereld. Sommige lodges zijn zelfs gespecialiseerd in jaguar spotting!
FERNANDO DE NORONHA: De archipel Fernando de Noronha ligt op ca. 1½ uur vliegtijd vanuit Recife, aan de noordoostkust van Brazilië. Deze eilandengroep is een van de beste duik- en snorkellocaties ter wereld. Dat is ook vakantie Brazilië.
IGUAÇU WATERVALLEN: ’s Werelds meest imposante watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië, omringd door subtropische bossen vol vlinders en vogelpracht.

Brazilië is voor de toerist een vrolijk en ongecompliceerd land. Brazilianen zijn goedlachs, zitten altijd om een praatje verlegen en zijn zeer hulpvaardig, ook al spreken de meesten geen woord Engels. Het land is ontzettend groot - bijna even groot als Australië of de VS- en heeft veel te bieden. Vooral schitterende natuurgebieden, zoals de Pantanal, de regenwouden en de chapada’s. En de watervallen van Iguassu zijn bijna een reis op zich waard! Steden als Rio de Janeiro en Salvador zijn wereldberoemd maar zijn tegelijkertijd slechts speldeprikken van bruisend, cultureel stedelijk leven in een zee van natuur, rustig platteland en eindeloze stranden.

Brazilië heeft vier tijdzones. De standaardtijd is 5 uur vroeger dan in Nederland. In de Amazone en de Pantanal is het 6 uur vroeger, op Fernando do Noronha is het 4 uur vroeger. Brazilië heeft in bepaalde gebieden een zomer wintertijd: o.a. in Minas Gerais (Ouro Preto, Belo Horizonte), Mato Grosso en Mato Gross do Sul (Pantanal en Bonito), Rio de Janeiro, Brasilia en Foz de Iguaçu. De klok gaat een uur vooruit in de nacht voorafgaand aan de eerste zondag in december en gaat weer een uur achteruit in de nacht voorafgaand aan de derde zondag in februari. De Braziliaanse zomertijd duurt dus maar ruim twee maanden.

Feestdagen

 • Nieuwjaarsdag: 1 januari
 • Stichtingsdag Rio de Janeiro: 20 januari (alleen in Rio de Janeiro)
 • Sint Paulus: 25 januari (alleen in Sao Paulo)
 • Tiradentes dag: 21 april
 • Dag van de Arbeid: 1 mei
 • Onafhankelijkheidsdag: 7 september
 • Allerzielen: 2 november
 • Viering van de verjaardag van de republiek: 15 november
 • Kerstmis: 25 december
 • Oudjaar: 31 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Carnaval, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden in Brazilië op dezelfde dag gevierd als bij ons.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten. Tijdens het Carnaval en de paasperiode - tijdens de lijdensweek of ‘Semana Santa’ en Pasen, kunnen beperkte openingstijden gelden. Soms worden feestdagen verschoven van een midweekdag naar een maandag om zo een lang weekend te creëren.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Voor verdere mogelijkheden, zie onze website:
https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika in Brazilië
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op in Brazilië. Het zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden. Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal

De officiële taal is Portugees. In de grote steden en de toeristenplaatsen zoals bijv. Iguazu wordt mondjesmaat Engels gesproken. In de rest van het land zult u weinig mensen ontmoeten die Engels spreken, ook niet aan de balies van de hotelrecepties.

Geldzaken

De munteenheid is de Braziliaanse Real (BRL). Euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de wisselkoers niet altijd even gunstig uitvalt. Wisselkantoren: Casas de Cambio en bij de bank Banco do Brasil. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers:  EUR 1 = ca. BRL 3,95 (BRL 1 = ca. EUR 0,25).  De actuele koersen kunt u raadplegen op www.oanda.com

Prijsniveau Brazilië: Brazilië is een vrij duur land voor Nederlanders. Vooral in grote steden kunnen de kosten voor eten, drinken en hotels net zo hoog zijn als in Nederland.
Creditcard: De meeste hotels en de duurdere restaurants en winkels accepteren de bekende creditcards. In de grote steden en toeristische gebieden worden vrijwel overal de bekende internationale creditcards geaccepteerd; u kunt er met uw creditcard ook contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de geldautomaten. U betaalt dan ca. € 4,50 kosten bij uw afschrijving in Nederland, ongeacht de hoogte van het pinbedrag.
Pinpas: Met een Nederlandse bankpas kunt u overal in het land bij geldautomaten terecht welke een maestro of cirrus teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen, zie tevens de voorgaande tekst.

Paspoort en visum Brazilië
Als u op vakantie gaat naar Brazilië dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland.
Reist u via Amerika naar Brazilië, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
ESTA-aanvraag voor meer informatie.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Houdt u er rekening mee dat de invoerbepalingen per land kunnen verschillen, bedenk dus vooraf wat u in uw (hand)bagage stopt als u op reis gaat. Vaak gelden er extra regels voor dierlijke producten, levensmiddelen, planten, bloemen, groenten, en fruit en moet u er bijvoorbeeld belasting over betalen. De douane in het land van uw bestemming weet exact wat u wel/niet mag meenemen. Reist u de EU uit met meer dan € 10.000 op zak? Dan moet u sowieso aangifte doen bij de douane bij aankomst op de luchthaven. Voor meer informatie, raadpleeg de volgende website: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/bagage/content/ik-reis-nederland-uit

Accommodaties in Argentinië

Inchecken: Inchecken kan in het algemeen vanaf 15.00 uur.
Verblijf
Let u op het gebruiken van een minibar of Pay TV op uw hotelkamer. Deze kosten zijn niet bij de kamerprijs inbegrepen, maar worden belast op uw creditcard en dit wordt bij het uitchecken bij de receptie verrekend.
Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken

Afrikanen en Portugezen hebben de keuken van Brazilië beïnvloed. Bekend zijn vooral de stoofschotel ‘feijoada’ en de lokale worsten die meestal op de barbecue bereid worden. De ‘Churrasco’, verschillende soorten vlees aan het spit, is ook een populaire maaltijd. Lokale visspecialiteiten zijn overal aan de kust te krijgen, vooral garnalen en kreeft. In vergelijking met andere prijzen is uit eten in Brazilië niet goedkoop, echter nog steeds voordeliger dan in Nederland. Er zijn zogenaamde kilorestaurants te vinden, hier wordt het eten dat u hebt opgeschept gewogen en de maaltijd per gewicht berekend. Bij veel restaurants staan de prijzen per gerecht voor 2 personen aangegeven. Het Braziliaanse bier is uitstekend en de ‘caipirinha’, een drankje gemaakt met een uit suikerriet gestookt alcohol (de zogenaamde ‘cachaça’), een geliefde en verfrissende cocktail.
Water: wij adviseren om geen kraanwater te drinken, koop liever mineraalwater.

Klimaat

Brazilië is een groot land maar het ligt op de evenaar en daarom zijn er geen grote klimaatverschillen tussen de regio's. Over het algemeen varieert het van tropisch in het noorden, waar het zelden koud is met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 28º C, tot een gematigd klimaat in het zuiden.
De "winter" duurt van juni tot augustus, de gemiddelde temperatuur is dan gemiddeld 17 tot 19º C in de zuidelijke staten en 25 tot 30º C in de rest van Brazilië. De zomer duurt van december tot februari. In deze periode kan het zeer warm worden in het grootste gedeelte van het land. In het noorden zelfs tot ca. 35º C. De zomer brengt ook het regenseizoen met zich mee. Men hoeft echter niet bang te zijn dat de vakantie hierdoor in het water valt, het regent dan slechts een paar keer per week één of meerdere uren per dag.
Let op: in onze zomer is het winter in Brazilië, dus ook in Rio: veel bewolking, regelmatig een regenbui maar wel aangename temperaturen.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die  tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het  ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt  ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij  een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
https://www.kompas.buzaservices.nl/registration/

On board flight entertainment en informatie
Als u in Zuid-Amerika een binnenlandse vlucht maakt met LATAM Airlines Group (herkenbaar aan de vluchtcodes LA, XL en JJ), dan kunt u gebruik maken van een app op uw smartphone of tablet waarmee een volledig info & entertainment pakket wordt aangeboden, vergelijkbaar met intercontinentale vluchten. U dient de app voorafgaand aan de vlucht te downloaden, gratis, zowel in iOS als Android.  De app heet LATAM Entertainment en werkt pas in het vliegtuig waar via een on-board wifi systeem de app geactiveerd wordt. Buiten het vliegtuig kunt u er niks mee.  Dit is toepassing op de vluchten in Brazilië met een JJ vluchtnummer.

Bagage in het vliegtuig.
Voor binnenlandse vluchten en tussenvluchten wordt doorgaans geen bagagevrijdom meer gehanteerd, waardoor u dient te betalen voor elk stuk ruim bagage dat u wilt inchecken. Voor de exacte voorwaarden en tarieven verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij.

Binnenlands vervoer
Autoreis: U ontvangt praktische adviezen van onze agent en  - bij onze gepubliceerde autoreizen  -  een routebeschrijving. Algemeen: let goed op want de rijstijl is anders dan bij ons. Daarnaast laat de bewegwijzering nogal te wensen over. Naar de weg vragen is lastig omdat bijna niemand Engels spreekt.
Het taxivervoer in Brazilië is relatief goedkoop en is betrouwbaar. De taxi’s in de grote steden en toeristische gebieden kennen vastgestelde prijzen voor bepaalde trajecten. In minder toeristische oorden waar geen vaste prijzen worden gehanteerd, spreekt u het beste van tevoren de prijs af.
Reisblog Brazilië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Brazilië met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me