• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Amazonegebied

De biodiversiteit van deze jungle is fabelachtig, met name de plantenrijkdom is onvoorstelbaar. Kom een paar dagen in de jungle kijken en geniet van deze oerwereld; met een beetje geluk ziet u apen, reuzenotters, tapirs en dolfijnen. Manaus is de toegangspoort naar de Braziliaanse jungle.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Amazonegebied

De Amazone en het regenwoud zijn synoniem geworden. De biodiversiteit van deze jungle is fabelachtig, met name de plantenrijkdom is onvoorstelbaar. Kom een paar dagen in de jungle kijken en geniet van deze oerwereld; met een beetje geluk ziet u apen, reuzenotters, tapirs en dolfijnen. Manaus is de toegangspoort naar de Braziliaanse jungle.


Activiteiten in de Amazone

De Jungle

De jungle is vooral experience, en in veel mindere mate wildlife spotting. Ga naar de jungle om het te ervaren: de plantenweelde, de geluiden van vogels en apen, de hitte, de vochtigheid. Maak een selfie voor de gigantische plankwortels, geniet van het krieken van de dag in een kano en ga met de gids op stap in de avond om tarantula's en kaaimannen te spotten. Eng? Welnee. Laat u overweldigen maar ga er niet van uit dat u gegarandeerd veel beesten zult zien. In de jungle kun je nu eenmaal ideaal verstoppertje spelen. De beste kans op beesten spotten is vanuit de boot terwijl u langs de oevers vaart. Daar hebt u vrij zicht. Alle lodges liggen aan de rivier en boottochtjes zijn dus standaard in elk excursiepakket opgenomen.Riviercruise

Een andere manier van junglebeleving is een riviercruise, bijvoorbeeld aan boord van de Tucano: afgelegen indianendorpen, zwemmen op de zandbanken van de Rio Negro en nergens in de jungle kun je het krieken van de dag of het vallen van de avond intensiever ondergaan dan op het bovendek.


Hotels in de Amazone

Rondom Manaus liggen talloze lodges, dichtbij, ver weg. Dichtbij is praktisch voor de transfertijden. Maar toch vermijden wij ze. Want er is lichtvervuiling in de nacht, lawaai van het vliegveld en veel verkeer op de rivier. Voor de Uacari Lodge moet u zelfs nog een uurtje westwaarts vliegen vanuit Manaus.
Bekijk onze hotels in de Amazone >


Manaus

En Manaus? Een enorme metropool met een drukke, gezellige rivieroever vol boten, sjouwers en rivierpontjes uit alle windstreken. De versmarkt is een belevenis, zelfs als u al her en der in de wereld al het nodige gezien hebt. In het centrum pronkt de beroemde opera, de zaal is echt een bezoek waard.Reisblog Brazilië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Brazilië met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me