• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Chapada Diamantina National Park

Het nationale park Chapada Diamantina ligt op een halve dag rijden van Salvador de Bahia landinwaarts. Het is een schitterend natuurgebied van plateaubergen – of tafelbergen - met steile cuesta’s (bergen met een steile en minder steile kant), watervallen, wilde beken, spelonken en grotten.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Chapada Diamantina National Park

Het nationale park Chapada Diamantina ligt op een halve dag rijden van Salvador de Bahia landinwaarts. Het is een schitterend natuurgebied van plateaubergen – of tafelbergen - met steile cuesta’s (bergen met een steile en minder steile kant), watervallen, wilde beken, spelonken en grotten.

Lençois

De uitvalsbasis voor een bezoek aan Chapada Diamantina is de plaats Lençois. De stad ligt aan de rand van het nationale park. Binnen het park mag alleen gewandeld worden. De meeste wandelingen beginnen dan ook in Lençois. Er zijn wandelingen van een paar uur, maar ook meerdaagse trekkings zijn mogelijk. Soms slaapt u in een tent, soms in kleine pousadas.

Excursies Lençois

De bekende iconen van het park, zoals de grotten en het panorama vanaf de tafelbergen, liggen verder weg, buiten het officiële parkgebied en kunnen alleen tijdens een excursie worden bezocht.

Neem zwemkleding mee, want je kunt overal zwemmen: in de grotten, bij de waterval; en soms kan er gesnorkeld worden (spullen ter plekke te huur).

Koloniale huizen

Lençois is een leuk stadje, met fleurige koloniale huizen en een beetje dromerig van sfeer. De rijke dagen van de diamantkoorts zijn voorbij, maar de oude architectuur is gebleven. Voor de toeristen is er een goed aanbod van eettentjes, ’s avonds worden de tafels en stoelen gewoon midden op straat geplaatst. Onze hotels liggen op loopafstand.

De rivier Lençois

De gelijknamig rivier Lençois stroomt door het dorp en lijkt lieflijk, maar buiten het dorp is het een en al stroomversnellingen, watervallen en grotten. Er is een mooi wandelpad langs de rivier. Het leidt naar uitzichtspunten hoog boven de rivier, bij ondiepe stroomversnellingen steekt u de rivier over en onderweg ziet u getuigenissen van de voormalige diamantkoorts.Reisblog Brazilië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Brazilië met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me