• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro staat wereldwijd symbool voor uitbundig strandvermaak en uitbundig carnaval. Maar de twee echte must-see’s van de stad zijn natuurlijk het Christusbeeld en de Suikerbrood.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Reisinformatie Rio de Janeiro

Rio de Janeiro staat wereldwijd symbool voor uitbundig strandvermaak en uitbundig carnaval. Maar de twee echte must-see’s van de stad zijn natuurlijk het Christusbeeld en de Suikerbrood. Onder het wakend oog van Christus de Verlosser bruist Rio en haar bewoners, Cariocas genoemd. De stranden van Copacabana en Ipanema zijn onder de cariocas het meest populair. Achter de strandboulevards liggen de gelijknamige woonwijken. In Ipanema zijn de beste winkels, restaurants en de chique boetieks van Rio de Janeiro te vinden. In Copacabana zijn de wat goedkopere winkels en horeca te vinden.


Niteroi

Er is meer interessants. In de voorstad Niteroi zweeft het museum van Oscar Niemeijer als een vliegende schotel boven de rotsen, spectaculair! En als u dan terugkomt met de ferry uit Niteroi loop u zo het centrum in. Loop even binnen in de Koninklijke Portugese bibliotheek: in de grote leeszaal waant u zichzelf in de 19e eeuw. De Catedral Metropolitana is vooral van binnen fantastisch met al die duizenden vensters.

Tijd voor een break? Confeitaria Colomba is een 19e eeuwse gebaks- en koffiezaak vol en vergulde lambriseringen, en er worden tientallen soorten gebak geserveerd.


Favela’s

En dan zijn er nog de favela’s, de woonwijken van de gewone man. Dwaal met de gids door de trapstraatjes van Santa Marta en hoor de verhalen van alledag. Nederlandse kunstenaars hebben de gevels opgefleurd en vanaf het Michael Jackson pleintje heeft u een weids uitzicht over de wijk.

Rio, vele gezichten

Tot slot: De schitterende mozaïekpatronen in de trottoirs van Rio zijn ontworpen door de landschapsarchitect Burle Marx. De prachtige tuinen op zijn privédomein buiten de stad zijn een bezoek waard en en passant krijgt u een indruk van de buitengebieden van de stad met de kleinere stranden en rijke voorsteden.Reisblog Brazilië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Brazilië met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me