• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Lima

Lima is de hoofdstad van Peru en is voor praktisch elke bezoeker van het land de eerste kennismaking met het land.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Lima compleet te maken.

Lima City Tour incl. bezoek Larco Museum

U bezoekt de moderne en koloniale delen van Lima, beginnend in de wijken Miraflores en San Isidro. U passeert een “huaca” ofwel heilige pre-Inca-site, voordat u naar het historische centrum gaat, daar loopt u langs enkele van de historisch belangrijke straten van de stad richting Plaza de Armas (het centrale plein van de stad). Hier heeft u tijd om foto’s te maken van de koloniale architectuur om het plein heen. Vervolgens bezoekt u het klooster van Santo Domingo, een indrukwekkend gebouw in koloniale stijl. Na het verkennen van het historische centrum bezoekt u het Larco Museum, waar een privécollectie van pre-Colombiaanse kunst is ondergebracht.

 

Indicatieprijs 49,- p.p. | Meer info >

Fietstour in Lima 'Huariques'

Fietsen naar het Kennedy Park en daarna een stop bij Huarique 'El Chinito' waar wat typische ontbijthapjes van de kustzone worden geserveerd. De route vervolgt naar de markt van San Isidro, waar u vruchten van het land zult proeven, zoals lúcuma, chirimoya en pitaya. Geniet hier van de aroma's van kruiden en specerijen, zie de variëteit van vis en zeevruchten en proef een heerlijke ceviche. U krijgt de gelegenheid om wat boodschappen te doen en lokale producten te kopen. De laatste stop is bij Cremoladas Curich, hier kunt u een cremolada (bevroren fruitdrankje ) proeven, heerlijk verfrissend na het fietsen!

Indicatieprijs 65,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Reisinformatie Lima

Lima is de hoofdstad van Peru en is voor praktisch elke bezoeker  van het land de eerste kennismaking met het land.


Bezienswaardigheden Lima

Plaza de Armas

De Plaza de Armas in het centrum staat op de Werelderfgoedlijst vanwege de harmonische architectuur met onder meer de kathedraal, het regeringspaleis en het aartsbisschoppelijk paleis. De wissel van de paleiswacht gaat met veel ceremoniëel en muziek gepaard en trekt altijd veel bekijks.

Woonwijken San Isidro en Miraflores

In deze twee luxere woonwijken liggen de hotels. San Isidro is rustig, met veel groen en dure boetieks. Miraflores ligt aan zee en is de eigenlijke centrumwijk van de stad met winkelstraten, restaurants  en de grote shopping mall  Larcomar, hoog boven de steile kust gelegen.

Larco Herrera Museum

Het Larco Herrera Museum  is wat ons betreft dé absolute highlight van Lima. Hier is het aardewerk uit de grote opgravingen van de Moche- en Chimubeschavingen in het noorden bijeengebracht.Het aardewerk is schitterend en op een prachtige manier gepresenteerd; met tekst en uitleg in het Engels. De enorme collectie erotisch aardewerk (ook allemaal uit die oude culturen) is in een aparte zaal ondergebracht zodat niemand er opeens mee geconfronteerd wordt. In het restaurant met een heerlijk schaduwrijk terras kunt u nog lang nagenieten van alle indrukken uit het museum.

Goudmuseum

Ook het Goudmuseum is een must-see, maar wel omstreden. Een regeringscommissie heeft  alle voorwerpen onderzocht en geconstateerd dat bijna de gehele collectie nep  is. Maar het museum houdt vol dat alle voorwerpen authentiek zijn.

Culinair Lima

Lima is dé culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika met tal van gourmet restaurants en waar chefs hoogstandjes leveren met juist die ingrediënten die ons zo vertrouwd zijn zoals aardappelen, kool, wortelen, prei, etc.

In Lima zijn inmiddels restaurants van wereldfaam te vinden. Restaurant Central van chef Virgilio Martinez staat zelfs in de Michelin Wereld top 10. Lima's stijging op de ranglijsten begon met "Astrid & Gastón", nog steeds een geliefde eetgelegenheid, ook bij de toerist, die ook op reis wel eens op hoog culinair niveau wil dineren. Centra ligt in de wijk Miraflores waar de meeste van de betere restaurants zijn gelegen. Om nog een paar te noemen: "Señorio de Sulco", "Ik"en "Maido". In de gerechten van restaurant "Maido" (in de wijk San Isidro) weerspiegelen zich de invloeden van de japanse keuken; Lima kent al vele generaties een grote groep Japanse immigranten. "Astrid & Gastón"ligt ook in San Isidro, vlakbij de hotels Swissotel en Sonesta Hotel El Olivar.Reisblog Peru

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Peru met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me