• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Cuzco

Cuzco is de mooiste stad van Peru. De binnenstad is goed bewaard gebleven en harmonieus, zeer sfeervol en ziet er anders uit dan de gebruikelijke Spaans-koloniale stadscentra elders in het land en in Zuid-Amerika. Plan minstens twee dagen voor sightseeing en sfeer proeven.
Lizzie Lommerse
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie Cuzco

Cuzco is de mooiste stad van Peru. De binnenstad is goed bewaard gebleven en harmonieus, zeer sfeervol en ziet er anders uit  dan de gebruikelijke Spaans-koloniale stadscentra elders in het land en in Zuid-Amerika. Plan minstens twee dagen voor sightseeing en sfeer proeven.

Cuzco was de hoofdstad van de Inca’s en werd daarom vernield door de Spanjaarden. Maar op de fundamenten van die stad is een nieuwe koloniale stad gebouwd die nu tot één van de mooiste en best bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika behoort (die andere steden zijn volgens ons Quito en Cartagena).


Bezienswaardigheden en excursies in Cuzco

Gewoon ronddwalen door Cuzco is het leukste. Het centrum is niet groot en verdwalen is amper mogelijk. Er zijn mooie pleinen, kerken en verschillende musea.


Kanchakora

De Kanchakora is heel bijzonder: een grote katholieke barokke kerk en klooster, gebouwd in de ruïne van een voormalige incatempel. Net als overal in de stad zijn de fundamenten en de ondermuren nog van dikke basaltstenen van de incabouw en daar bovenop de witte muren van de ‘nieuwbouw’.

Incaruïnes

Buiten de stad zijn verscheidene incaruïnes te bezichtigen. We raden u aan om deze te bezoeken met een excursie. U kunt er ook te voet naar toe maar dat is erg zwaar op deze hoogte.

Heilige Vallei

De stad Cuzco ligt op ruim een uur rijden van de Heilige Vallei en is de vanzelfsprekende uitvalsbasis voor alle bezoekers van de Machu Picchu en de Heilige Vallei.

Lees meer over de Heilige Vallei >

Wennen aan de hoogte

Cuzco ligt op circa 3300 meter hoogte en dat merk je. Iedereen moet wennen, het lichaam heeft een paar dagen nodig om zich er op in te stellen. Rustig aan, lichte kost, weinig alcohol, veel drinken. In alle hotels liggen schaaltjes cocablaadjes om op te kauwen. Dat helpt echt (u moet er wel veel water bij drinken) en in alle cafés is cocathee te krijgen.

Machu Picchu ligt veel lager, namelijk op 2400 meter hoogte en het dal van de Urubamba natuurlijk nog lager.

Bezoek dus eerst de Heilige Vallei met de Machu Picchu en dan Cuzco. Als u echter uit Puno komt, dan bent u al gewend aan de hoogte.Reisblog Peru

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Peru met u.


Bekijk alle berichten


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

22 augustus 2020Cuba en Costa Rica
Aanvang: 10:15 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Info & aanmelden


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


 
please chat with me