• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Cuzco

Cuzco is de mooiste stad van Peru. De binnenstad is goed bewaard gebleven en harmonieus, zeer sfeervol en ziet er anders uit dan de gebruikelijke Spaans-koloniale stadscentra elders in het land en in Zuid-Amerika. Plan minstens twee dagen voor sightseeing en sfeer proeven.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Cuzco compleet te maken.

Kookworkshop bij het MAP Café in Cuzco

U neemt hier in het restaurant deel aan een gastronomische kookles, waar u leert over de bereiding van de beste gerechten uit de Andes-keuken. Vervolgens kunt u het museum bezoeken om de fantastische collectie pre-Colombiaanse kunst te kunnen bekijken. Hierna geniet u van een smakelijke lunch of diner.

Indicatieprijs 175,- p.p. | Meer info >

Cuzco Walking Tour & San Pedro market

U begint de tour op Plaza de Armas waar u een bezoek brengt aan de kathedraal, de belangrijkste tempel van de stad. U gaat dan te voet verder naar de Koricancha-tempel, een oud Inca-paleis en cultuurcentrum van de zonnegod, waarop de orde van de Dominicanen een kerk bouwde. Dit is tot de dag van vandaag blijven bestaan. Hierna bezoekt u de San Pedro-markt, een lokale markt waar u de kleuren, smaken en tradities van het moderne Cuzco zult ontdekken. De tour eindigt met een bezoek aan de Boheemse wijk San Blas, ook wel bekend als ‘de kunstenaarswijk’, met smalle en kronkelende straatjes en zijn populaire kunst en prullaria.

Indicatieprijs 74,- p.p. | Meer info >

Rainbow Mountain & Red Valley

Bij zonsopkomst (rond 5.30 uur) wordt u opgehaald bij uw hotel in Cuzco en naar Phulawasipata gebracht (een rit van zo’n 3 uur), het startpunt van de tocht, op 4.626 meter hoogte. Vanaf dit punt start uw beklimming door de prachtige Andes-landschappen. Na ongeveer 2 uur lopen komt u aan bij Vinicuna, de Rainbow Mountain, op een hoogte van 5.020 meter. U heeft hier voldoende tijd om te genieten van de omgeving, foto’s te maken en op te laden voor het vervolg. Na uw bezoek aan Vinicunca en na een wandeling van ongeveer 20 minuten, komt u aan in de Red Valley en bent u bij Mirador del Valle Rojo, het uitkijkpunt over het berglandschap met rode aarde. Na een korte stop begint u aan de terugweg. Deze duurt tussen de 1,5 en 2 uur. Wanneer u de Phulawasipata-gemeenschap weer heeft bereikt wordt u naar Cusipata gebracht voor een smakelijke lokale lunch, voordat u terug wordt gebracht naar uw hotel in Cuzco.

Indicatieprijs 107,- p.p. | Meer info >

Trekking Palccoyo Red Mountain

Bij zonsopkomst wordt u opgehaald bij uw hotel in Cuzco en naar de stad Combapata gebracht (een rit van zo’n 3 uur), het startpunt van uw tocht, op 4780 meter. Terwijl u zich klaarmaakt krijgt u een briefing met veiligheidsinstructies van uw gids. U zult ongeveer een uur wandelen naar Palccoyo, de “andere regenboogberg”. Bij aankomst zal de schoonheid van deze berg en het landschap u zeker verbazen. U heeft hier de tijd om prachtige foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. Hierna gaat de tocht verder naar het stenen bos en het uitkijkpunt over de Ausangate-sneeuwpiek. Ook hier heeft u tijd om van de indrukwekkende landschappen te genieten. U keert volgens dezelfde route terug en zal, na een lokale lunch, terug worden gebracht naar uw hotel in Cuzco.

Indicatieprijs 120,- p.p. | Meer info >

Hiking Llama Trek

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de Heilige Vallei gebracht. De trek begint met een wandeling richting de gemeenschappen van Huilloc en Patacancha. Eenmaal daar bezoekt u het huis van een van de locals, waar u de oude textielactiviteit van het gebied leert kennen. Hier ontmoet u ook de ‘llameros’ (lama herders) die hun manier van leven met u zullen delen. Vervolgens loopt u verder naar de gemeenschap van Pumamarca, waar u tijd heeft om uit te rusten en te genieten van een lekkere lunch. Nadat u weer wat energie heeft opgedaan, gaat u verder met de wandeling naar Ollantaytambo, waar het transport klaarstaat om u terug te brengen naar uw hotel in Cuzco.

Indicatieprijs 235,- p.p. | Meer info >

Maras & Moray tour op een Quad

Op een Quad de heilige vallei ontdekken. Na instructies en wat proefrijden gaat u met de quad naar Moray, een fascinerende archeologische vindplaats in de Heilige Vallei van de Inca’s. U bezoekt de enorme concentrische terrassen, die de Inca’s gebruikten als botanisch laboratorium. Later bezoekt u ook de zoutmijnen van Maras, waar het fijnste zout ter wereld wordt gewonnen. Het gebied ziet eruit als een mozaïek van terrassen en vijvers en biedt een ongeëvenaard uitzicht voor degenen die graag prachtige foto’s maken.

Indicatieprijs 110,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies


Reisinformatie Cuzco

Cuzco is de mooiste stad van Peru. De binnenstad is goed bewaard gebleven en harmonieus, zeer sfeervol en ziet er anders uit  dan de gebruikelijke Spaans-koloniale stadscentra elders in het land en in Zuid-Amerika. Plan minstens twee dagen voor sightseeing en sfeer proeven.

Cuzco was de hoofdstad van de Inca’s en werd daarom vernield door de Spanjaarden. Maar op de fundamenten van die stad is een nieuwe koloniale stad gebouwd die nu tot één van de mooiste en best bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika behoort (die andere steden zijn volgens ons Quito en Cartagena).


Bezienswaardigheden en excursies in Cuzco

Gewoon ronddwalen door Cuzco is het leukste. Het centrum is niet groot en verdwalen is amper mogelijk. Er zijn mooie pleinen, kerken en verschillende musea.


Kanchakora

De Kanchakora is heel bijzonder: een grote katholieke barokke kerk en klooster, gebouwd in de ruïne van een voormalige incatempel. Net als overal in de stad zijn de fundamenten en de ondermuren nog van dikke basaltstenen van de incabouw en daar bovenop de witte muren van de ‘nieuwbouw’.

Incaruïnes

Buiten de stad zijn verscheidene incaruïnes te bezichtigen. We raden u aan om deze te bezoeken met een excursie. U kunt er ook te voet naar toe maar dat is erg zwaar op deze hoogte.

Heilige Vallei

De stad Cuzco ligt op ruim een uur rijden van de Heilige Vallei en is de vanzelfsprekende uitvalsbasis voor alle bezoekers van de Machu Picchu en de Heilige Vallei.

Lees meer over de Heilige Vallei >

Wennen aan de hoogte

Cuzco ligt op circa 3300 meter hoogte en dat merk je. Iedereen moet wennen, het lichaam heeft een paar dagen nodig om zich er op in te stellen. Rustig aan, lichte kost, weinig alcohol, veel drinken. In alle hotels liggen schaaltjes cocablaadjes om op te kauwen. Dat helpt echt (u moet er wel veel water bij drinken) en in alle cafés is cocathee te krijgen.

Machu Picchu ligt veel lager, namelijk op 2400 meter hoogte en het dal van de Urubamba natuurlijk nog lager.

Bezoek dus eerst de Heilige Vallei met de Machu Picchu en dan Cuzco. Als u echter uit Puno komt, dan bent u al gewend aan de hoogte.Reisblog Peru

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Peru met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me