• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Titicacameer & Puno

Het Titicacameer is een ongewoon meer en fantastisch mooi. Het meer ligt op 3800 meter hoogte en daardoor zijn de lucht en het zonlicht van een bijzondere helderheid. In de nacht schitteren de mooiste sterren van het zuidelijk halfrond.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Titicacameer & Puno

Het Titicacameer is een ongewoon meer en fantastisch mooi. Het meer ligt op 3800 meter hoogte en daardoor zijn de lucht en het zonlicht van een bijzondere helderheid. In de nacht schitteren de mooiste sterren van het zuidelijk halfrond.


Bezienswaardigheden Titicacameer

De zuidkust tussen Puno en Copacabana is vol inhammen en schiereilandjes, overal zijn veldjes en akkers waarop druk gewerkt wordt en in de plaatsen onderweg zijn mooie kerken te zien, zoals in Pomata en Juli. De noordoever is nog veel ongerepter - sommige retourtransfers vanuit Suasi nemen deze route. De drijvende rieteilanden van de Uros zijn heel bijzonder maar het meer verdient ons inziens op z'n minst een nachtje extra om de sfeer van dit hooggelegen gebied te ondergaan.


Excursies Titicacameer

Voor de excursies op het Titicacameer is de stad Puno de uitvalsbasis. Jammer genoeg heeft de stad zelf niets te bieden. De eenvoudige hotels liggen in het centrum, de duurdere hotels aan het meer.


Copacabana

Op een schiereiland in het Boliviaanse deel ligt de pelgrimsstad Copacabana waar de zwarte madonna het gehele jaar pelgrims trekt. Hier vertrekken de ferries en de hydrofoils naar de eilanden en naar de overkant voor de doorgaande route naar La Paz.

De eilanden

Taquile, Amantani en Suasi

Behalve de drijvende rieteilanden zijn er ook echte eilanden. In het Peruaanse deel zijn dat Taquile, Amantani en Suasi. Op alle drie kun je overnachten maar alleen op Suasi is een hotel. Op de beide andere eilanden logeer je bij de mensen thuis.

Taquile is altijd opgenomen in de excursie naar de indianengemeenschap op Uros. De boot naar het hotel op Suasi doet onderweg ook Uros aan.

Maaneiland en Zoneiland

In het Boliviaanse deel  van het Titicacameer liggen Maaneiland en Zoneiland. Maaneiland wordt door de ferries aangedaan en route naar Zoneiland, er zijn mooie incaruïnes.  Op Zoneiland liggen meerdere dorpen, Yumani is het hoofddorp met eethuisjes, backpackers hostels en een paar mooie lodges. Het eiland is een langgerekte heuvelrug met een  wandelpad over de gehele lengte van het eiland.  Op de noordpunt kun je met een bootje terug naar het dorp Yumani. Als je deze wandeling in de ochtend maakt, kun je ’s middags nog met de ferry richting Huatajata (voor La Paz) of Copacabana (voor Puno).Reisblog Peru

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Peru met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me