Annabeth Hooghiemstra

Reisspecialist

Bezocht:

Indonesië, Mexico, Noorwegen, Thailand

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Zonsopkomst bij de Bromo-vulkaan

Zonsopkomst bij de Bromo-vulkaan

Een magisch moment was de zonsopgang bij de Bromo-vulkaan op Java, Indonesië. We stonden midden in de nacht op, om vervolgens per jeep naar een uitzichtpunt te worden gebracht. Een belevenis op zich! Tijdens het wachten op de zonsopgang was het ijskoud, maar toen de zon zich uiteindelijk liet zien en een prachtige warme gloed op de vulkaan liet vallen, maakte dat alles goed!

Overnachten in de Thaise jungle

Mijn eerste verre reis was naar Thailand. Tijdens die reis hebben we een jungletrekking gemaakt, waarbij we drie nachten in de jungle hebben doorgebracht. Het was een bijzondere ervaring om midden in de natuur te overnachten met slechts een paar planken boven je hoofd en een klamboe om je heen om je te beschermen tegen de beestjes. In de ochtend werden we gewekt door de vogels en het gekletter van de watervallen. Toen we samen met de gids door de jungle trokken, kwamen we veel bijzondere dieren tegen, waaronder olifanten, apen en een kleine cobra.

Aap in Khao Sok National Park
Zwemmen met manta's op Bali

Zwemmen met manta’s op Bali

In Indonesië heb ik gezwommen met een van de grootste roggen die er bestaat; de manta. Manta’s kunnen tot wel acht meter lang worden. Het was dan ook wel een beetje spannend toen er plotseling een groep van zeven manta’s om ons heen ging zwemmen, maar toen we ons realiseerden dat ze alleen plankton en kleine schaaldieren eten, was het een waanzinnige ervaring. Het voelde haast alsof ze om ons heen vlogen!

Mijn bucketlist

Argentinië

Bovenaan mijn bucketlist staat een reis naar Argentinië, voornamelijk vanwege de grote variatie in landschappen. Ik wil de prachtig gekleurde rotsformaties in Salta bewonderen, de waanzinnige Perito Moreno gletsjer in El Calafate fotograferen, de wijngebieden bezoeken en wereldstad Buenos Aires ontdekken.

1

Tanzania

Op safari in Afrika; ik droom er al heel lang van. En waar kan dit beter dan in Tanzania? Het lijkt mij een hele gave ervaring om de Big 5 te spotten en van dichtbij te zien hoe de dieren leven. Overnachtingen in idyllische safaritenten met uitzicht op de savannes horen natuurlijk ook bij deze droomreis. De reis zou ik heerlijk relaxed willen afsluiten op de parelwitte zandstranden van Zanzibar.

2

Vietnam

Waarom ik naar Vietnam wil reizen? Om de prachtige natuur, het heerlijke eten, de vriendelijke bevolking en zijn hectische steden.

3

Mijn fotoalbum

Reisspecialist Annabeth bij Nusa Penida

Nusa Penida, Indonesië

Reisspecialist Annabeth op Isla Holbox

Street art op Isla holbox, Mexico

Rijstvelden van Ubud

Rijstvelden bij Ubud, Indonesië

Isla Holbox

Isla Holbox

Reisspecialist Annabeth bij Casas de Bernia

Bij Casas de Bernia, Spanje

Reisspecialist Annabeth in Valladolid

De kleurrijke straten van Valladolid, Mexico

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Annabeth Hooghiemstra naar:

info@tenzingtravel.nl